کاشت ریش و سبیل | انواع روش، مراحل درمان، مزایا، عوارض و قیمت

کاشت ریش
فهرست محتوا

کم مویی در قسمت صورت برای آقایان چندان جذاب و خوشایند نمیباشد، چراکه ریش و سبیل یکی از زیبایی های صورت مردان است و بعنوان نماد مردانگی تا حدود بسیار زیادی جذابیت آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد.ریش نقش بسیار مهمی در زیبایی صورت و حس اعتماد‌ به ‌نفس یک مرد دارد، بنابراین ازدست رفتن ریش ها به هر دلیلی می‌تواند فرد را دچار استرس شدیدی کند و او را برای مداوا به سمت‌ انواع درمان‌های دارویی یا کاشت مو بکشاند.
امروزه کاشت ریش و سبیل

به عنوان یکی از خدمات و جراحی های زیبایی ارائه می شود. کاشت مو بر روی صورت برای جبران کم مویی صورت انجام می شود. برخی از مردان علیرغم علاقه به ریش و سبیل ، موی قابل توجهی بر صورت خود ندارند. این افراد به راحتی می توانند با کاشت ریش و سبیل چهره خود را آنگونه که دوست دارند تغییر دهند. برخی مواقع نیز کاشت مو بر روی صورت برای پوشاندن جای زخم ، اسکار ، آکنه و جوش است.
کاشت مو‌های صورت (خصوصاً ترمیم ریش) در سال گذشته افزایش قابل توجهی در سراسر دنیا داشته است. امروزه، مردان زیادی تحت عمل کاشت ریش و سبیل قرار می‌گیرند تا بتوانند تراکم و پُری ریش و سبیل خود را افزایش دهند. اگر موی ریشتان پراکنده یا تکه تکه است و یا هرگونه اسکاری در صورتتان دارید، کاشت ریش و یا سبیل، که به آن کاشت موی صورت نیز گفته می‌شود، راه‌حل مناسبی برای شما است.

علل ریزش ریش و سبیل

برخی از عوامل ریزش موهای ریش و سبیل عبارتند از:

• عوامل فیزیکی و سوانح سوختگی ،ضربه ،بریدگی ، مواد شیمیایی، اعمال جراحی ، جای زخم ،جای اسکار و … .
• نداشتن و طاسی از ابتدا به صورت ارثی ،مادرزادی یا هیپوتریکوزیس ( عدم وجود فولیکولهای مویی موجود ) .
• مشکلات و کمبود هورمون مردانه ( آندروژن ) قبل از سن بلوغ و ابتلا به بیماری های محلی همانند آلوپسی و …
• ابتلا به بیماری تریکوتیلومانیا (عادت به کندن ریش و سبیل)
• آسیب به موی صورت و پوست به خاطر درمان های مانند اشعه درمانی و شیمی درمانی.
در جلسه مشاوره کاشت مو ، ما کلیه دلایل احتمالی برای ریزش و یا نبودن ریش و سبیل را بررسی می کنیم. بررسی علل ریزش مهم است. چرا در صورت عدم ریشه یابی و درمان هم کاشت ریش موفق نخواهد بود. در این حالت پس از کاشت موها دچار ریزش می شوند. در صورت داشتن تریکوتیلومانیا ، کاشت مو بی فایده است. در این حالت فرد باید تحت درمان روانپزشک قرار گیرد. شایان ذکر است در صورتی که فرد دارای بیماری آلوپسی آره آتا باشد نمی توان کاشت مو انجام داد.

نقش وراثت در کم پشتی ریش و سبیل

وراثت نقش مهمی در شکل گیری جسم و فاکتورهای زیستی شما دارد. امروزه پزشکان باور دارند که ریشه بسیاری از بیماری ها در مسائل ژنتیکی فرد است. تمام وجود انسان تحت تاثیر نقش وراثتی شکل می گیرد. به عنوان مثال شما رنگ موها ریال ظاهر ، استخوان بندی و … را از پدر و مادر و یا افرادی که در زنجیره وراثتی تان هستند میگیرید. نقش وراثت در داشتن ریش پرپشت غیر قابل انکار است. در صورتی که کم پشتی ریش و سبیل موروثی باشد نمی توان با درمان های دارویی کار خاصی کرد.

نقش هورمون در پرپشتی و یا کم پشتی ریش

یکی از اولین احتمالات در کم پشتی ریش و سبیل نقش هورمون هاست. یکی از دلایل کم بودن موها در صورت برخی مردان ، جریان کم خون در آن ناحیه هاست. کمبود جریان خون در گونه ها باعث نرسیدن مواد مغذی و هورمون ها به آن قسمت می شود. دو هورمون مهم در مردان به نام تستوسترون و دی هیدروتستوسترون هست. تستوسترون هورمونی است که شروع ترشح آن باعث گذر از بلوغ به مردانگی می شود. علم پزشکی ثابت کرده است که مردان با میزان کمتر تستوسترون ، عموما ریش های پرپشتی ندارند.

نقش طاسی منطقه ای در کم پشتی ریش و سبیل

طاسی منطقه ای بیماری نیست که همه مردان بدان مبتلا شوند. اما در صورت وقوع ، نقاط کوچکی از مناطق پرموی بدن دچار ریزش می شود. این مساله قابل درمان است. در برخی موارد هم به خودی خود خوب و رفع می شود.

نقش شیوه زندگی در کم پشتی ریش

نقش سبک زندگی در سلامت افراد غیر قابل انکار است. تغذیه مناسب ، خواب کافی ، ورزش منظم ، نداشتن استرس مواردی است که برای سلامتی لازم است. نقش تغذیه و ورود مواد مغذی به بدن در سلامتی مهم است. برای سلامتی ریش وجود بیوتین و نیاسین در غذای فرد لازم است. سعی کنید تغذیه مناسب داشته باشید تا سلامتی تان به راه باشد.

 

نتایج لیزر موهای زائد از چه زمانی دیده می‌شود؟

 

کاشت ریش و سبیل چیست؟

پیوند موی صورت یا همان کاشت ریش و سبیل روشی است که به کمک آن نواحی‌ای از صورت که موی نازک یا کم‌پشتی دارند، ترمیم می‌شود. در حالی که این روش بیشتر در ناحیه‌ی خط ریش بزی و سبیل انجام می‌شود، می‌توان روی دیگر نواحی ریش، خط ریش و گونه‌ها هم این روش را انجام داد.
روند برداشتن موها و کاشت آنها برای ریش و سبیل و موی سر مشابه است. تنها تفاوت در این است که در کاشت ریش و سبیل ما تنها از واحدهای فولیکولی با یک یا دو تار مو استفاده میکنیم. همچنین در سوراخ کردن پوست از ابزار بسیار ظریف استفاده می شود.
درست مثل جراحی پیوند موی سر، موهای اهدایی برای کاشته شدن روی صورت، از پشت و یا دو طرف سر استخراج می‌شوند. اینکه از کدام ناحیه برای برداشت استفاده می‌شود، بستگی به میزان مطابقت ویژگی‌های مو با موهای صورت دارد؛ گاهی اوقات موهای پشت سر هماهنگی بیشتری دارد و گاهی هم موهای طرفین سر مناسب کاشت روی پوست صورت است. پس از پیوند، موها دائمی خواهند بود و به طور معمول درست مانند موهای صورت با بافت مشابه و سایر ویژگی‌ها رشد می‌کنند. علاوه بر این، موهای پیوند شده را می‌توانید مثل موهای طبیعی صورت بتراشید و اصلاح کنید.
برای دستیابی به ظاهر طبیعی، موها در گرافت‌هایی شامل یک تار مو یا دو تار مو پیوند زده می‌شود، بسته به اینکه رشد موهای طبیعی صورت چگونه است. سایر اقداماتی که برای طبیعی‌تر شدن نتیجه‌ی عمل جراحی انجام می‌شود، عبارتند از قرار دادن گرافت‌ها در زاویه و جهت دقیق، استفاده از گرافت‌های تمام میکروسکوپی که می‌توان آن‌ها را در کوچکترین برش‌های پوست جای داد تا کمترین جای زخم ممکن روی پوست باقی بماند و همینطور از نظر زیبایی شناختی هر تار موی خاکستری موجود در ناحیه‌ی ترمیم شده، پراکندگی مناسبی داشته باشد. توجه داشته باشید که این موهای منتقل شده و پیوند شده به پوست صورت دیگر برای پیوند به پوست سر قابل استفاده نیستند و اگر بیمار تمایل به ترمیم هر گونه الگوی طاسی مردانه‌ی احتمالی در آینده داشته باشد، موی کمتری برای این عمل جراحی در اختیار خواهد داشت.

کاشت ریش و سبیل مناسب چه افرادی است؟

کاشت ریش و سبیل را می توان از سن ۲۰ تا ۲۲ سالگی که هورمون ها به سطح پایه خود می رسند، انجام داد. بهتر است کاشت ریش و سبیل در مردانی صورت بگیرد که دوست دارند سبیل بزرگی داشته باشند، اما موی ریش آنها نامنظم یا ناکافی است. کاشت ریش و سبیل در افراد سالمی که اصلا ریش ندارند یا در ریش خود قسمت های طاسی وجود دارد قابل انجام است. یکی از شایع ترین اقدامات کاشت موی ریش و سبیل در ناحیه دارای جای زخم است.

مزایای کاشت ریش و سبیل

بعضی از مزایای کاشت ریش و سبیل عبارت است از:

• ایمنی عمل
• دائمی و طبیعی بودن نتایج
• باقی نماندن جای زخم روی صورت
• لکه لکه نشدن ریش
• فقط با یک بار انجام شدن عمل و بدون نیاز به دارو نتیجه دلخواه به دست می‌آید.
• موی کاشته شده صورت را می‌توان تراشید و اصلاح کرد.
• جراحی کاشت مو را می‌توان برای پوشاندن جای زخم و رویش خط ریش نیز انجام داد.
• تهاجم این عمل حداقل است و هیچ اثر جانبی در پی ندارد.

کاشت سبیل

درمان قطعی برای کمبود مو در بالای لب، پیوند مو است. ریشه های موی مورد نیاز برای کاشت ریش و سبیل ، مانند عمل پیوند موی سر، از پشت سر برداشته می شوند به طوری که یک نوار باریک پر مو از پوست سر را جدا کرده و سپس ریشه های موی موجود در آن را تک تک جدا می کنند. پس از آن، این ریشه ها را یکی یکی در نواحی کم پشت، می کارند. در فردی که کاملا فاقد موی سبیل است، کاشت ۴۰۰ تا ۸۰۰ ریشه در آن ناحیه می تواند ظاهر بدون موی او را از بین ببرد، ولی اگر به ریش و سبیل متراکم تری نیاز باشد، می توان تعداد پیوند ها را افزایش داد.
مو های پیوندی، ویژگی های قبلی خود را حفظ کرده و سبیل به رشد خود ادامه می دهد. بدین منظور موهای سبیل باید به طور منظم کوتاه شوند. اگر ریشه ی موهای پیوندی با فاصله ی بسیار کم از یکدیگر قرار داده شوند، به خوبی تغذیه نمی شوند. به همین دلیل، تراکم موهای کاشته شده باید رعایت شود. پس از انجام یک بار پیوند و رشد مو های آن (پس از ۴ تا ۶ ماه) می توان دو مرتبه اقدام به کاشت موی صورت در مناطق کم پشت سبیل نمود.

کاشت ریش

طی عمل کاشت ریش طبیعی ممکن است ریشه ی مو های ریش که نیازی به آن ها نیست را خارج کرده و آن ها را در مناطق کم پشت آن پیوند زد. در این مورد معمولا مو های روی گونه ها را برداشته و در مناطق پایین تر می کارند. در صورت انجام دقیق این عمل با دست و به کمک تیغه های ۰٫۶ تا ۰٫۷ میلی متری، هیچ اثری از آن باقی نخواهد ماند. بدین صورت، می توان ریشه ها را از مناطقی مثل قسمت های تحتانی ریش، سینه، قسمت های تحتانی گردن و حتی گونه ها برداشت کرده و در محل مورد نیاز آن ها را کاشت. برداشت این ریشه ها از نواحی با تراکم بیش از حد که ظاهر بدی دارند، می تواند زدن یک تیر با دو نشان باشد. در مواردی که قسمتی از ریش از بین رفته باشد، می توان از تراکم نواحی اطراف آن، برای انجام پیوند استفاده کرد. اگر فرد کاملا فاقد ریش باشد، بنا به درخواست او و طبق محدودیت های موجود، می توان ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ ریشه را پیوند زد.

روش انجام کاشت ریش و سبیل

این عمل تحت انجام بیهوشی موضعی انجام شده و ۲ تا ۵ ساعت به طول می انجامد که بستگی به تعداد گرفت های برداشت شده دارد. در عمل جراحی کاشت و پیوند مو ، یک پزشک متخصص مو که دارای سابقه و تخصص لازم در این زمینه می باشد ، با بررسی وضعیت سلامت و بانک موی پشت سر فرد ، به عمل کاشت مو در ریش و سبیل و موی صورت آقایان اقدام خواهد کرد .در برخی افراد که موهای وجود دارد که خارج از خط طبیعی رویش ریش و سبیل قرار دارند ، به دلیل شباهت و نزدیکی این موها با موهای ریش و سبیل می توان از آنها جهت ایجاد تراکم مناسب در ریش و سبیل استفاده نمود . در غیر این صورت موهای اهدایی جهت کاشت ریش و سبیل از پشت سر فرد برداشته می شود.
در چند روز اول ممکن است پوسته های نازکی در اطراف موهای کاشته شده مشاهده شود. در روز دوم، بیمار توانایی انجام کارهای روزمره را دارد و می تواند به منزل برود. ریزش موهای کاشته شده در ۴ هفته اول طبیعی است و پس از آن در مدت ۳-۴ ماه شروع به رشد می کنند.

روش های کاشت ریش و سبیل

سه نوع روش عمده در کاشت ریش و سبیل روش های FUE (FIT )، FUT و SUT می باشد. روش کاشت FUE روش استخراج واحد فولیکولی و روش FUT روش پیوند واحد فولیکولی است که از روش های سنتی کاشت موی صورت می باشند. در هر دوی این روش جراح موی پیوندی را از بانک موی و یا همان نواحی دهنده مو بر میدارد.

• در کاشت ریش به روش FUE یاهمان FIT، جراح موهای پیوندی را یکی پس از دیگری از بانک مو بر میدارد. برداشت مو از ناحیه وسیع تری انجام می شود. روش FUE شایع ترین و رایج ترین روش کاشت مو برای ریش و سبیل است. در این روش هیچ زخمی جز جای زخم های سفید بر روی پوست باقی نمی ماند. از مزایای روش FUE با حداقل تهاجم زمان بهبودی کوتاه، عدم نیاز به بخیه، عدم نیاز به بریدگی و زخم‌های بزرگ و بدون درد بودن این روش است. در این روش برش جراحی در ناحیه پشت سر ایجاد نمیگردد. بنابراین احتمال ایجاد جوشگاه به صورت خطی وجود ندارد همچنین این روش در کسانی که پوست سر سفت و غیر قابل انعطاف دارند قابل استفاده میباشد.
از معایب این روش مدت زمان عمل طولانی و نیاز به تعداد جلسات بیشتر جهت درمان میباشد. همچنین بزرگترین نقطه ضعف در این روش تخریب ١۰ تا ۵۰% از واحدهای مو در ناحیه برداشت شده میباشد که بستگی به نوع پوست،ضخامت مو،و نوع مو ( در موهای فر و مجعد امکان تخریب ریشه ها بیشتر است ) دارد.

• روش دوم برای کاشت سبیل و ریش روش FUT می باشد. در این روش یک نوار کوچک و باریک از بانک مو برداشته می شود. برش انجام شده توسط میکروسکوپ انجام می شود. پس از برداشتن نوار باریک پوست جراح دو لبه را بهم نزدیک کرده و بخیه می زند. یک زخم باریک در این ناحیه ایجاد می شود. از طرف دیگر میزان خونریزی در این روش نسب به روش های دیگر چندین برابر می باشد. این موارد از ایرادات روش FUT است. مزیت روش FUTاین است که موهای بیشتری را برداشت می کند. این کار باعث می شود که در فرایند کاشت بتوانیم حداکثر تراکم را داشته باشیم.

• کاشت ریش و سبیل به روش SUT با استفاده از دستگاه های اتوماتیک انجام میشود به همین دلیل در آن خبری از خونریزی و جراحی نخواهد بود. در کاشت ریش به روش FUT و FUE به راحتی جای بخیه ها در نواحی که از آن فولیکول ها استخراج میشوند قابل مشاهده است که خوشبختانه در روش SUT از آن خبری نخواهد بود.در این روش فولیکول ها با استفاده از دستگاه ها استخراج میشوند و سپس در نواحی مورد نظر سر قرار میگیرند. این روش در حال حاضر بهترین و پیشرفته ترین روش کاشت و پیوند ریش در جهان است و نسبت به روش های قدیمی مزایای زیادی دارد.

مدت زمان کاشت ریش و سبیل

مدت زمان عمل کاشت ریش و سبیل در درجه اول به وسعت ناحیه ریزش و همچنین تعداد واحدهای فولیکول مو که جهت پیوند در ناحیه مورد نظر استخراج شده اند، بستگی دارد. همچنین بسته به نوع مدل ریشی که فرد می خواهد داشته باشد. طبیعتا اگر بخواهد یک ریش کامل و پرپشت را بدست آورد، تعداد واحدهای فولیکول های موی بیشتری باید استخراج و مورد استفاده قرار گیرند. اما برای برخی مدلها تعداد گرفت های کمتری مورد نیاز است و در نتیجه مدت زمان عمل کمتر خواهد بود. از طرف دیگر روش و تکنیک مورد استفاده نیز در این میان اهمیت خود را دارد. بطوری که در روش های قدیمی، FUE درمان با ضریب آسیب بیشتر در سریع ترین زمان ممکن انجام می شد اما امروزه با استفاده از تکنیک SUT در حداقل زمان ممکن و بهترین شکل ممکن، امکان پیوند موی صورت و به عبارت بهتر کاشت ریش وجود دارد.

معایب و خطرات احتمالی پیوند ریش و سبیل

امکان بروز چند خطر احتمالی در این عمل جراحی وجود دارد و اکثر آنها مربوط به استانداردهای پیوند مو است.

• برش‌ها در ناحیه‌ی اهدا کننده به طور معمول مثل یک برش سطحی ٢ میلی متر یا باریک‌تر ترمیم می‌شوند و به راحتی با موهایی که بلندتر از ٢ تا ٣ میلی‌متر باشد قابل پنهان کردن است. بعضی از بیماران دوست ندارند برش سرتاسری خطی در ناحیه‌ی اهداکننده داشته باشند و ترجیح می دهند که گرافت‌ها با استفاده از روش استخراج فولیکولی به دست بیاید.
متاسفانه پیوند موی صورت در مواردی که سایز سوراخهای پیوند و یاعمق آن مناسب انتخاب نگردد می‌تواند باعث تغییراتی دائمی در سطح پوست شود که برای جلوگیری از این عوارض به شما توصیه می‌کنیم تا در انتخاب پزشک متخصص کاشت مو بسیار دقت کنید .
• موهای هر ناحیه از بدن با ناحیه دیگر فرق دارد. بنابراین هیچ مویی در بدن وجود ندارد که به طور کامل مشابه با ریش و سبیل باشد. بنابراین ریش و سبیل کاشته شده با موهای صورتتان مقداری متفاوت خواهد بود. البته این مساله برای بیمارانی که کلا مویی در صورت ندارند موضوعیت ندارد. علیرغم دقت بالا در انتخاب موی پیوندی ، موهای کاشته شده به لحاظ رنگ و ضخامت و … متفاوت از موهای ریش و سبیل تان خواهد بود. شایان ذکر است که ما نهای دقت خود را در انتخاب موهای مشابه خواهیم داشت.
• علیرغم پیشرفت تجهیزات کاشت مو باز هم نمی توان تراکم کاملا طبیعی ایجاد کرد. لوازم و تجهیزات پزشکی فعلا برای داشتن تراکم طبیعی ناقص هست. بنابراین در نظر داشته باشید که فاصله موهای کاشته شده بیشتر از موهای نرمان و طبیعی خودتان خواهد بود. هرچند می توان طی ۲ و یا ۳ جلسه این فواصل را به حداقل رساند.
• پوست صورت در ناحیه ریش و سبیل در اکثر مواقع چرب است. احتمال دارد که پس از کاشت، جوش های چرکی در محل کاشت ایجاد شود. در صورت بروز این اتفاق بیمار بایستی برای مدتی آنتی بیوتیک مصرف کند. مساله جوش زدن و یا مصرف آنتی بیوتیک ارتباطی به رشد موهای کاشته نخواهد داشت.

رشد موهای جدید پس از انجام کاشت ریش و سبیل به چه صورتی است؟

عموماً موهای جدید صورت نیز مانند موهای طبیعی صورت رشد می‌کنند. می‌توان، حالت و سایر خصوصیات‌های فولیکول‌های برداشته شده از پشت سر را پس از رشد موها با آرایش تغییر داد، همچنین می‌توان این موها را تراشید یا اجازه داد به اندازه موهای اطرافشان رشد کنند.
موهای جدید صورت بعد از کاشته شدن دائمی شده و به راحتی نمی‌توان آن‌ها را از موهای اولیه صورت تشخیص داد. برای آنکه موهای صورت حالت طبیعی داشته باشند، گرافت‌ها با دقت در زاویه صحیح و جهت مناسب قرار داده می‌شوند.
برای آنکه گرافت‌ها بعد از برداشته شدن از ناحیه اهدا کننده بیشترین دوام را داشته باشند، می‌بایست برداشت، آماده‌سازی و پیوند زدن آن‌ها به درستی انجام شود. استفاده از روش پی آر پی PRP (پلاسمای غنی از پلاکت)، هیپوترموسول و دستگاه کول چیلر احتمال آﺳﯿﺐ ﻧﺎﺷﯽ از اﯾﺴﮑﻤﯽ و ﺑﺮﻗﺮاری ﻣﺠﺪد ﺟﺮﯾﺎن ﺧﻮن را کاهش داده و میزان دوام گرافت‌های مو بعد از جراحی را افزایش می‌دهد.

عوارض کاشت ریش و سبیل چیست؟

کاشت ریش و سبیل به خودی خود عارضه ای ندارد. برخی عوارض زودگذر در این جراحی وجود دارد. همچون احساس درد کوتاه مدت ، قرمزی ناحیه و متورم شدن آن، ایجاد خارش و سوزش و حساسیت یا درد در نواحی اهدا کننده و دریافت کننده . البته در جای سوزن ها هم در چند روز اول خون لختگی وجود دارد که سریعا رفع می شود. این ها عوارضی است که بیمار در طی چند روز اول شاید با آن مواجه شود. در برخی موارد ناحیه کاشته شده دچار عفونت می شود. این عفونت می تواند ریشه چربی زیر پوستی داشته باشد. گاهی نیز استفاده نکردن از وسایل استریل باعث این مشکل می شود. در کل شما اگر به توصیه های پزشکتان عمل کنید هیچ مشکل خاصی نخواهید داشت. کاشت ریش و سبیل دوره نقاهت کوتاهی دارد و شما می توانید به زندگی تان برسید.

مشاوره قبل از انجام کاشت موی صورت

مهم ترین اقدامات پزشک شما قبل از کاشت موی سبیل و ریش شامل این موارد است:

• وضعیت بهداشت عمومی و بیماری های یا عامل های خطر قبلی را معاینه می کند.
• برای پرونده پزشکی از نواحی دارای ریزش ریش و سیبیل شما عکس می گیرد.
• در مورد روش های کاشت ریش و سبیل با شما صحبت می کند.
• در مورد نتایج مورد انتظار و عوارض جانبی احتمالی با شما صحبت می کند.

دوره بهبودی و مراقبت‌های بعد از کاشت ریش و سبیل

این روش معمولاً تحت شرایط بی‌حسی موضعی انجام می‌گیرد. بعد از انجام عمل، ابتدا مقدار کمی ورم و دلمه زخم (پوسته پوسته‌های ریز) در اطراف موهای کاشته شده، تشکیل می‌شود که ظرف ۱۰ روز بعد از عمل، همه آن‌ها می‌ریزد. بعد از ۱۰ تا ۱۴ روز هم می‌توان ریش کاشته شده را تراشید.
پس از کاشت ریش و سبیل بیمار بایستی برخی مراقبت ها را انجام دهد. این مراقبت های بعد از کاشت برای جلوگیری از بروز مشکل احتمالی است. انجام مراقبت های توصیه شده توسط پزشک باعث می شود نتایج دائمی باشد. همچنین این مراقبت ها احتمال بروز عفونت را به حداقل می رساند. ما در ادامه برخی از مراقبت های لازم پس از کاشت را بیان می کنیم.

پس از عمل جراحی کاشت ریش و سبیل،از فعالیت‌های زیر اجتناب کنید:

• لمس کردن، مالیدن، و خراشیدن چانه و گونه‌ها
• قرار دادن صورت یا پوست سر در معرض نور مستقیم خورشید
• فعالیت بدنی شدید یا قوی
• استفاده از رقیق کننده‌های خون یا داروهای مشابه
• سیگار کشیدن و استفاده از محصولات تنباکو
• نوشیدن مشروبات الکلی
• شنا کردن
• خودداری از استحمام به مدت ۵ روز
• رفتن به اتاق بخار و سونا
• خودداری از اصلاح صورت به مدت ۱۰ روز
• شب بصورت صاف و رو به پشت بخوابید و از خوابیدن به روی پهلوها و یا روی شکم اجتناب کنید.
• ناحیه مورد نظر را تا حد امکان تمیز نگه دارید.
• در صورت پوست پوست شدن بخشی از صورت، نباید آنها بکنند.

از دست دادن موهای ناحیه اهدا کننده به طور موقت

حدود دو تا سه هفته پس از جراحی پیوند ریش، موهای پیوند شده می‌ریزند. این وضعیت طبیعی و موقت است. همین از دست دادن ناگهانی مو در جراحی کاشت موی معمول اتفاق می‌افتد. سرانجام مو دوباره رشد می‌کند و ریش شما را پر می‌نماید.

نتایج کاشت ریش و سبیل و رویش مجدد آن

پیوند مو مادام العمر است. موهای کاشته همانند موهای طبیعی شروع به رشد خواهند کرد. موهای کاشته شده خاصیت قبلی خود را حفظ می کند.افرادی که کاشت ریش و سبیل انجام می دهند. نسبت به کاشت مو رشد بیشتری را در ناحیه کاشته شده می بینند.این مساله کاملا آشکار است. حدودا پس از ۲ ماه رشد موها چشمگیر خواهد بود.

هزینه کاشت ریش و سبیل

همانطور که اشاره کردیم، عوامل بسیاری در تعیین هزینه های عمل کاشت ریش دخیل هستند. از جمله وسعت ناحیه ریزش موهای ریش، تعداد گرفت های استخراج شده، میزان تجربه و مهارت پزشک معالج، تکنیک مورد استفاده و موارد دیگری که هم به شرایط شما و هم به کلینیک پیوند مو که به آن مراجعه می کنید، دارد. اگر مایلید برآوردی از هزینه کاشت ریش و سبیل داشته باشید، می‌توانید برای یک جلسه مشاوره رایگان به کلینیک ما مراجعه کنید.

سوالات متداول درباره کاشت ریش

سن کاشت ریش چقدر است ؟

یکی از سوالات افراد در خصوص سن کاشت ریش است. طبیعتا افرادی که در سن رشد و دوران بلوغ هستند نباید اقدام به کاشتن ریش و سبیل کنند. در این سن احتمال رشد مو در صورت بالاترین میزان را دارد. بهتر است که مردان پس از رد شدن سن رشد و بلوغ اقدام به کاشتن ریش و سبیل کنند. پیشنهاد ما این است که افراد در سن ۲۵ سالگی به سراغ کاشت ریش و سبیل بیایند. هرچند بعد از ۲۰ سالگی هم می توان اقدام کرد. عدد ۲۵ به این خاطر است که در این سن فرد به لحاظ هورمونی و رشد رشد جسمی کامل را کرده است.
در بحث سن کاشتن ریش و سبیل ، عوارض کاشت در میان نیست. به هیچ عنوان. بحث رشد طبیعی موها موها در زمان بلوغ است. برای اینکار عجله ای نداشته باشید. اجازه دهید دوران بلوغ تان طی شود و این موها به صورت طبیعی درآمده و رشد کنند. در صورتی که موهایتان تنک و کم پشت بود همیشه می توانید برای کاشتن ریش اقدام کنید.

آیا بین کاشت مو و ریش تفاوتی وجود دارد؟

یک از سوالات همیشگی مراجعه کنندگان همین است. تفاوتی بین کاشت مو و کاشت ریش وجود دارد؟ آیا روش های کاشت متفاوت است؟ روش های کاشت در هر دو یکسان است. یعنی روش هایی که برای کاشتن مو در سر استفاده می شود. برای کاشت مو در صورت نیز کاربرد دارد. منتها یک تفاوت اساسی در بین این دو وجود دارد. تفاوت در خواص موهای سر با موهای ریش و صورت است. جنس موها!
روند رشد موهای صورت (ریش و سبیل) اکثرا در دوره بلوغ آغاز می شود. این رشد موها به وسیله هورمون های جنسی مردانه به نام آندروژن تقویت می شود. پس از شروع رشد ریش و سبیل تا مدت ۲۰ سال به تراکم این موها اضافه می شود. گاها افزایش هورمون های جنسی آندروژن باعث ریزش مو در سر شده و فرد طاس می شود. این مساله به خاطر این است که فولیکول های مو در برخی مردان به هورمون های جنسی آندروژن حساسیت بالاتری را دارد. البته این مساله علمی در نزاد های مختلف انسانی متغیر است. به عنوان شرقی مردان سفید پوست و آفریقایی دارای تراکم ریش بالاتری نسبت به مردان شرقی دارند.
همین مسائل رشد و تاثیر هورمون های جنسی باعث ویژگی متفاوت موهای سر و ریش می شود. در کاشتن ریش مو از بانک موی پشت سر برداشته می شود. تفاوت جنس موهای صورت فرد با پشت سرش باعث می شود که انتخاب مو با حساسیت همراه باشد. این تفاوت ها می تواند در زبری ، قطر موها و حالت لختی و یا فری موها به چشم بیاید.

آیا می توان موهای کاشته شده را اصلاح کرد؟

بله می توان. پس از کاشت مو و سبیل و طی دوره نقاهت شما می توانید موهای خود را اصلاح کنید. موهای کاشته شده در ریش و سبیل دارای زاویه همسو با موهای قبلی تان است. بنابراین هیچ مشکلی از این بابت نخواهید داشت.

چرا از موی سر بجای موی ریش استفاده می شود؟

در اغلب کاشت موها، پزشک معالج مو را از پشت سر برمی دارد که این ناحیه را ناحیه اعطا کننده یا دهنده می نامند و آن را در قسمتی که نیاز است می کارد. موهای این منطقه از سر، بسیار مقاوم است و معمولا قابلیت و توان اینکه کاشت شود را داراست.
اگرچه همه بیماران، موی کافی در این نواحی دهنده ندارند و برخی ممکن است حتی موی فرق سر نیز نداشته باشند. در چنین مواردی، موی بدن مثلا بازوها، رانها و قفسه سینه بهترین مورد برای برداشته شدن و کاشت در نواحی مورد نظر است. گاهی مواقعی پیش می آید که یک بیمار در این قسمت های بدنش نیز مو ندارد، که در این حالت، موهایی از دیگر قسمت های صورت برداشته می شود و در نواحی دیگر صورت کاشت می شود.
کاشت ریش تنها در مردانی کارایی دارد که فقط فاقد ریش هستند. بنابراین بیمارنی که بیماری داءالثعلب (ALOPECIA) جامع دارند به عنوان مثال هیچ مویی در هیچ جای بدنشان ندارند، مشمول استفاده از این روش نمی شوند.

بهترین نتایج کاشت ریش و سبیل در چه شرایطی اتفاق می افتد؟

توجه داشته باشید که بدست آوردن بهترین نتایج حاصل از جراحی کاشت ریش، به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. از جمله:

• میزان مهارت و تجربه پزشک جراح و همکاران وی
• روش و تکنیک بکار رفته در جراحی
• داشتن بانک موی مناسب
• وسعت ناحیه ریزش و یا طاسی ریش
• رعایت دستورالعمل های ابلاغ شده به فرد از طرف پزشک و تیم همکاران وی در کلینیک
• پیگیری و مراجعه فرد به مطب یا کلینیک در روزها و هفته های بعد از عمل

برای بازسازی ریش و سبیل به چند گرافت مو نیاز است؟

تعداد گرافت‌های مورد نیاز برای کاشت ریش ممکن است خیلی متفاوت باشد. اما به طور میانگین، این تعداد شامل ۴۰۰ تا ۸۰۰ گرافت برای سبیل و ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ گرافت برای انواع مدل ریش بنا به انتخاب متقاضی می‌باشد.

 

عوارض لیزر صورت

 

کاشت ریش چقدر دردناک است؟

این عمل با درد و ناراحتی بسیار کمی همراه است، زیرا پزشک متخصص می‌تواند این عمل را با استفاده از بی حسی و به صورت کاملاً بدون درد انجام دهد.

برای کاهش خطر زخم شدن چه اقداماتی می‌توان انجام داد؟

متأسفانه تا قبل از انجام عمل نمی‌توان اقدامات چندانی برای کاهش ایجاد زخم انجام داد. البته موی کاشته شده در پوست ناحیه گونه‌، چانه و شقیقه‌ها می‌تواند بدون ایجاد هیچ گونه زخم یا برآمدگی، رشد طبیعی داشته باشد. بنابراین در این روش تنها جایی که ممکن است زخم شود، قسمت دهنده مو خواهد بود که معمولاً در پشت سر واقع شده است. این زخم نیز به صورت یک خط ریز است که به حالت افقی امتداد پیدا کرده است و معمولاً دیده نمی‌شود.

چه زمانی بعد از کاشت ریش می‌توان صورت را اصلاح کرد؟

معمولاً در ۱۰ روز تا دو هفته اول بعد از عمل کاشت ریش باید از تراشیدن ریش خودداری کرد. اما لازم است بدانید که طول این زمان برای بیماران مختلف متفاوت است و باید توسط جراح خود شما تعیین شود. برخی از بیماران می‌توانند بعد از گذشت یک هفته، موی خود را با رعایت احتیاط اصلاح کنند. اما این موی کاشته شده در ۱۰ روز اول بعد از عمل به شکل یک ته ریش ساده به نظر می‌رسد.

آیا آثار حاصل از کاشت ریش به صورت دائمی خواهد بود؟

نتایج عمل کاشت مو، دائمی خواهد بود. موهای جدید به زودی رشد می‌کنند و تا سال‌های طولانی به رشد معمول خود ادامه می‌دهند، زیرا خاصیت اصلی و طبیعی این موها همین است. به عبارت دیگر این نوع از مو در برابر تراشیده شدن و کوتاه شدن کاملاً مقاوم است.

سرعت رشد موهای کاشته شده چگونه است؟

فرایند رشد موهایی که به عنوان ریش کاشته می‌شود، تا حدودی مشابه با رشد موی کاشته شده در قسمت سر است. معمولاً رشد کامل و قابل ملاحظه مو بعد از حدود دو ماه مشاهده می‌شود. اگر هم بخواهید ریش بلند داشته باشید، می‌توانید بعد از حدود ۴ تا ۶ ماه این کار را انجام دهید.

ظاهر طبیعی حاصل از ریش کاشته شده چگونه است؟

برای آنکه ظاهری کاملاً طبیعی ایجاد شود، موها به صورت واحدهای فولیکولی طبیعی کاشته می‌شوند. این فولیکول‌ها در جهت رشد طبیعی موی صورت قرار داده می‌شوند. تراکم طبیعی موی صورت نیز در زمان کاشت ریش و سبیل ، در نظر گرفته می‌شود. یک پزشک ماهر متخصص کاشت مو به خوبی می‌تواند با رعایت دقیق جزئیات و نکات ظریف، یک ریش با ظاهر کاملاً طبیعی برای شما ایجاد کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا