کاشت مو | انواع روش کاشت موی زنان و مردان | مزایا، معایب و قیمت هر کدام

کاشت مو
فهرست محتوا

هنگامی که فرد به دلیل عوامل ژنتیکی و ارثی یا هر دلیل دیگری به ریزش دائمی مو دچار می گردد و با درمان های موضعی و دارویی نیز ریزش مو بر طرف نمی شود ، بهترین راه حل درمان طاسی و تراکم کم مو ، انتخاب بهترین روش کاشت مو و پیوند مو می باشد.
موی طبیعی تنها درمان قطعی و دائمی ریزش مو و طاسی می باشد که بر اساس میزان ریزش، الگوی ریزش و میزان بانک مو، یک فرد کاندید چند مرحله کاشت میباشد موهای کاشت شده دائمی بوده و بعد از اتمام دوره یا دورههای کاشت نیاز به درمان دیگری نیست .
پیوند موی طبیعی در حقیقت

تکنیکهای انتقال ریشه های مو از پشت سر ( بانک مو ) به قسمتهای خالی سر می باشد . این پیوند نیز مانند پیوندهای دیگر است؛ با این تفاوت که در این پیوند فرد گیرنده و دهنده، خودِ فرد میباشد .
با توجه به حساسیت بسیار بالای پیوند موی طبیعی در زیبائی چهرۀ افراد و مسائل و مشکلاتی(جسمی و روحی) که بعداً ممکن است به وجود آید، تأکید می شود که این عمل حتماً توسط متخصّص پوست و مو و تیمی خبره که آشنا و مسلّط به این تخصص هستند انجام پذیرد؛ زیرا متخصص پوست و مو دانش علمی و شناخت عملی لازم جهت انجام کاشت موی طبیعی را دارا می باشد.
با توجه به اینکه نتایج ناشی از انجام کاشت موی طبیعی غیرقابل برگشت بوده و ترمیم آنها نیز بسیار مشکل است و با در نظر گرفتن اینکه نتیجۀ این کار را قرار است بصورت دائمی و مادام العمر داشته باشید، پس با اطلاعات صحیح و کامل اقدام به این عمل نموده و تحت تأثیرِ شعارهای فریبنده، سلامتِ جسمی و روحی خودتان را تحت الشعاع قرار ندهید.

کاشت مو چیست؟

کاشت مو به تکنیکی گفته می‌شود که در آن ریشه‌های مو، تک تک از ناحیه اهدا کننده یا همان بانک مو، به ناحیه در حال ریزش و یا خالی از مو برده می‌شوند. طی آن ریشه‌هایی که به صورت ژنتیکی در مقابل ریزش مقاوم هستند به ناحیه طاس برده می‌شوند. بعلاوه از این روش برای بازسازی ابرو، مژه، محاسن، موهای سینه و ناحیه تناسلی و پوشاندن محل زخمهای ناشی از تصادف و یا جراحی مانند کشیدن پوست و کاشت موهای قبلی استفاده می‌شود. کاشت مو با پیوند پوست متفاوت است.
در هر پیاز مو ۱ تا ۴ رشته مو رشد می‌کند.
حتما درباره روش های کاشت موی سر از قبیل کاشت مو به روش SUT(سیفر)، کاشت مو به روش HRT، کاشت مو به روش FUE (FIT) و روش های دیگری مانند BHT ، FUG ، FUT ،ATP و روش های ترکیبی کاشت مو را شنیده اید. این روش ها جهت بازگرداندن موهای از دست رفته سر مردان و زنان مورد استفاده قرار می گیرند و تاکنون میلیون ها نفر از کسانی که دچار ریزش مو و یا طاسی شده بودند، با استفاده از هر یک از این روش ها، موهای از دست رفته سرشان را بدست آورده اند. در روش های مختلف کاشت موی سر، تارهای مو از بخش های دیگری که بانک موی خوبی دارند و دچار ریزش نشده، جدا شده و در ناحیه ای که دچار ریزش مو و یا طاسی است، کاشته می شوند.

کاشت مو برای بانوان

کاشت مو در خانم ها نسبت به آقایان کمی مشکل می باشد، در آقایان معمولا ناحیه وسیعی از سر دچار طاسی می شود و پزشک می تواند به راحتی تعداد زیادی فولیکول مو را از نواحی پر پشت به قسمت های کم مو و طاس انتقال دهد. اما در بانوان بیشتر کم پشتی عمومی مشاهده می شود و نه طاسی وسیع و ناچارا پزشک باید بصورت نقطه ای فولیکول های مو را به نواحی کم پشت انتقال دهد که خود دارای پیچیدگی های خاصی می باشد از جمله باید دقت شود تا به ریشه موهای سالم آسیب وارد نشود.
نکته مهمی که خانم ها باید به آن توجه کنند این است که در آقایان یکی از علل متداول در ریزش موها افزایش تبدیل هورمون تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون(DHT) می باشد که با افزایش سن رخ می دهد، این هورمون باعث تضعیف ریشه موها و در نهایت از بین رفتن آن ها می شود، در اصطلاح به این نوع ریزش مو، ریزش مو با الگوی مردانه گویند(Male Pattern Baldness).
خوشبختانه این نوع ریزش مو در بانوان شایع نمی باشد به همین جهت طول عمر ریشه موها در زنان چندین برابر مردان است.
خانم ها باید توجه کنند در نواحی که موهای آن ها کم پشت بوده به احتمال زیاد فولیکول های مو هنوز وجود دارند و اگر علل ریزش مو به درستی تشخیص داده شود و درمان مناسب صورت گیرد معمولا اکثر بانوان شاهد رویش مجدد موهای خود می باشند و نیازی به کاشت مو نخواهد بود مگر در موارد خاص.
در هر صورت شرایط هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و برای انتخاب بهترین روش درمان بهتر است با پزشک متخصص مشورت نمایید.

چه زنانی مستعد استفاده از عمل کاشت مو هستند؟

بر اساس نظر کارشناسان و محققان ، درصد کمی از زنان مستعد انجام کاشت مو هستند بطوری که حدود ۲ تا ۵ درصد زنان که دچار ریزش و کاهش مو هستند می توانند از کاشت مو بهره ببرند که این افراد عبارتند از:

• زنانی که ریزش مویشان به دلیل کشیدگی زیاد، و مشکلات غیرهورمونی است.
• زنانی که قبلا جراحی پلاستیک و یا جراحی زیبایی کرده اند و موهای اطراف برش های ایجاد شده در این عمل ها ریخته است.
• زنانی که مدل خاصی از طاسی را دارند که مشابه مدل طاسی مردان است.
• زنانی که بر اثر ضربه خوردن در تصادف و سوختگی ویا بر اثر مواد شیمیایی دچار طاسی شده اند.

کاشت مو برای آقایان

ریزش مو و طاسی عموما در اثر تعامل برخی هورمون ها با فولیکول های مو و آسیب رسیدن به فولیکول هایی که نسبت به هورمون ها آسیب پذیر هستند، به وجود می آید.
مردانی که موهای نازک تری دارند یا موهای آنها به مرور زمان رو به نازک تر شدن می رود، فولیکول های آنها در نواحی بالایی سر به صورت ژنتیکی آسیب پذیر تر می باشند. با مرور زمان این فولیکول های آسیب پذیر بالای سر با هورمون های DHT وارد کنش و واکنش هایی می گردند. این هورمون ها با سایت های گیرنده فولیکول های آسیب پذیر تر ارتباط بر قرار می نمایند و در طول زمان موجب کاهش وزن موهای افراد و ضعیف شدن فولیکول ها می گردند. این پروسه به مرور زمان موجب می شود که فولیکول ها سلامتی خود را از دست بدهند و لذا توانایی رشد آنها از بین می رود و به مرور زمان موجب ضعیف و نازک شدن موها و پس از آن ریزش موهای افراد و طاسی در نواحی خاصی از سر افراد شوند. این پروسه به ریزش موی مردان در اثر هورمون های مردانه مشهور می باشد.

کاشت مو برای کدام دسته از مردان مناسب است؟

با وجود اینکه اکثر مردها از الگوی طاسی مردانه رنج می برند ولی همه ی مردها کاندید خوبی برای کاشت مو محسوب نمی شوند. از این رو بهترین کاندیدها برای کاشت مو عبارتند از:
• مردانی که بیشتر از ۵ سال است که موهای خود را به علت الگوی طاسی مردانه از دست داده اند.
• مردانی که چندین سال درگیر طاسی موهایشان هستند و الگوی طاسی آنها ثابت و بدون تغییر مانده است و مردهایی که تمایل دارند به حجم موهایشان اضافه بشود تا ظاهری جوانتر داشته باشند.
• مردانی که به خاطر جراحت یا سوختگی موهای سر خود را از دست داده اند.
• مردانی که بخاطر فرآیندهایی مثل لیفت صورت، موهایشان را از دست داده اند.

روشهای کاشت مو

کاشت مو به روش FUT

FUT مخفف Follicular Unit Transplantation و یکی از قدیمی ترین روش های کاشت مو است و در بسیاری از کشورها از این شیوه برای کاشت مو استفاده می شد، شرط اول برای استفاده از روش FUT داشتن بانک موی کافی در قسمت پشت سر می باشد، در این روش لایه های پوستی به شکل نوار و در ابعاد مختلف از نواحی پشت سر برداشته و سپس با دستگاه مخصوص و زیر میکروسکوپ به واحد های کوچک تر تقسیم و به نواحی کم پشت و طاس پیوند زده می شوند و در نهایت محل برداشته شدن لایه های پوستی بخیه می شود. این روش بیشتر شبیه یک جراحی پوستی است، فرد در این نوع عمل کاشت بیهوش می شود و بعد از اتمام مراحل نیاز به مراقبت های ویژه و دوران نقاهت طولانی می باشد. امروزه با توجه به معایب های متعددی که کاشت مو با تکنیک FUT مانند جراحی، درد، خونریزی، بیهوشی، عوارض های جانبی و … داشت در سطح دنیا منسوخ شده و روش های جدیدی جایگزین روش فوق شده است.

معایت کاشت مو به روش FUT: شرایط مشابه با عمل جراحی، باقی ماندن جای زخم در محل برداشتن لایه های پوستی، دوران نقاهت طولانی، امکان کشیدگی پوست در ناحیه گردن

مزایای کاشت مو به روش FUT: نسبت به بعضی از شیوه های کاشت مو نتیجه بهتری کسب می شود، احتمال از بین رفتن فولیکول های مو (پیاز مو) نسبت به روش FIT کمتر است و اکثر فولیکول های برداشته شده از نواحی اهدا کننده به شکل سالم به نواحی کم پشت و طاس منتقل می شوند.

روش کاشت مو FUTبرای چه کسانی بهتر است؟

• افرادی که نواحی ریزش مو بسیار بزرگی دارند و می خواهند آن را با یک بار کاشت پوشش دهند.
• افرادی که به زخم و خراشیدگی اهمیتی نمی دهند و دوره بازیابی پس از کاشت مو را به خوبی پشت سر بگذارند.

کاشت مو به روش FIT

FIT یا Follicular Isolation Technique که به آن FUE (Follicular Unit Extraction ) نیز گفته می شود، روشی از کاشت مو است که در آن ، عمل برداشت لایه های پوستی مانند روش FUT انجام نمی شود و صرفا فولیکول های مو به صورت گروهی و یا تک تک از پشت سر و نواحی اهدا کننده با ابزار مخصوص برداشته و در نواحی مورد نظر کاشته می شود، البته قبل از انتقال به قسمت های کم پشت و یا طاس با سوزن های مخصوص حفره های بسیار کوچک جهت قرار گرفتن فولیکول های مو ایجاد می شود.
در این متد بوسیله پانچ از ناحیه بانک مو، که معمولاً از پشت سر و بالای گوشها انتخاب می‌شود، فولیکول‌ها برداشت شده و در ناحیه‌ای که نیاز به کاشت مو احساس می‌شود، مجدداً بوسیله پانچ و یا SLIT این فولیکول‌ها کاشت یا پیوند داده می‌شوند.
در این روش احتیاج به جراحی نمی باشد و درمان بصورت موضعی انجام می شود، معمولا در هر جلسه ۱۰۰۰ الی ۱۵۰۰ فولیکول مو از پشت سر به نواحی کم پشت انتقال می یابد و با توجه به بانک مو و میزان طاسی سر ممکن است نیاز به چندین جلسه مراجعه باشد.

معایت کاشت مو به روش FIT: ممکن است جای حفره هایی که جهت انتقال فولیکول های مو در سر ایجاد می شوند باقی بمانند و نمایی نا زیبا و غیر طبیعی ایجاد کنند به ویژه در خط رویش موها در قسمت پیشانی.

مزایا کاشت مو به روش FIT: نیاز به جراحی و بیهوشی نمی باشد و دوران نقاهت آن نسبتا کوتاه است.

روش کاشت مو FIT یا همان FUE برای چه کسانی بهتر است؟

• مناسب برای افرادی که نواحی ریزش کوچک تری دارند.
• افرادی که به مدل موهای کوتاه تر علاقه دارند.
• افرادی که روش زندگی فعال تری دارند، مانند ورزشکاران.
• افرادی که معمولا نواحی ریزش کوچکتری دارند مانند زنان.
• افرادی که روش کاشت موی کم خطرتری را ترجیح می دهند و نمی خواهند اثری از برش و زخم و خراشیدگی در پوست آنها مشاهد شود.
• افرادی که به دنبال دوره بازیابی سریع تری هستند.

 

بعد از لیزر موهای زائد چه قدر زمان نیاز دارید تا بتوانید اصلاح کنید؟

 

کاشت مو به روش FUG

روش FUG کاشت مو  (Follicular Unit Grafting) یک روش تار به تار است و در این روش متخصصان برای استخراج فولیکول ها از پانچ و یا روش های این چنینی استفاده میکنند به همین دلیل میتوان گفت که کاشت مو FUG تا حدی مانند کاشت مو FIT است. البته بین این روش با روش FIT تفاوت هایی هم وجود دارد که همین باعث شده این دو روش نام های متفاوت داشته باشند. در این روش بخیه وجود ندارد، ولی جای برداشت موها به صورت تک تک ( نقطه نقطه ) در پشت سر به صورت زخمهایی خواهد بود . که التیام آن، بین ۷ تا ۱۴ روز به طول میانجامد. جای اسکار در این روش به صورت دانه های سفید رنگ در لابه لای موها خواهد بود.

معایب کاشت مو به روش FUG: یکی از مهمترین معایب کاشت مو با روش fug این است که با استفاده از این روش نمیتوان بیشتر از ۳ هزار فولیکول را در یک روز پیوند زد و همین باعث میشود تعداد جلسات کاشت مو افزایش یابد.

مزایای کاشت مو به روش FUG: کاشت مو به روش اف یو جی باعث به وجود آمده جای زخم و بخیه نخواهد شد به همین دلیل در صورتی که بیمار شرایط کافی برای استفاده از این روش را داشته باشد متخصصان از این روش استفاده خواهند کرد.
یکی از مهمترین مزایای استفاده از این روش این است که متخصصان به دلیل استخراج تار به تار فولیکول ها میتوانند به انتخاب بهترین فولیکول هایی که در سر بیمار وجود دارد بپردازند.

کاشت مو به روش BHT

BHT یا Body Hair Transplant در روش کاشت مو به روشی گفته می‌شود که بجای برداشت مو از ناحیه پشت سر از موهای بدن مانند سینه، کمر، ران، ناحیه شرمگاهی و یا هرجای بدن که بتوان از آنجا مو برداشت کرد به روش پانچ مو را برداشت می‌کنند و در قسمت مورد نیاز موی برداشت شده را کاشت می‌کنند.
از آنجا که جنس موهای بدن با موهای سر کمی متفاوت است معمولا این روش کاشت به تنهایی و به عنوان گزینه اول پیشنهاد نمی شود.
کاشت مو به روش BHT برای کسانی توصیه می شود که بانک مو کافی در قسمت پشت سر و بالای گردن ندارند و ناچارا پزشک مجبور به انتقال مو از بدن می باشد. این روش زمانی نتیجه خوبی می دهد که فرد بانک مو متوسطی دارد یعنی پزشک بخشی از فولیکول های مو در پشت سر را به نواحی طاس انتقال می دهد و برای پر کردن فضای مابین این فولیکول ها از موهای بدن فرد استفاده می کند به عبارتی ترکیبی از فولیکول های مو در پشت سر با فولیکول های بدن در نواحی طاس و کم پشت کاشته می شود. اما در افرادی که کاملا طاس بوده یا بانک مو ضعیف و ناچیزی دارند صرفا انتقال موهای بدن به سر جلوه جالبی به همراه نخواهد داشت زیرا جنس و حالت گیری موهای بدن با موهای سر متفاوت است.
باید توجه کنید صرفا پر بودن موهای بدن معیاری مناسب برای استفاده از این روش نمی باشد، ابتدا باید وضعیت ریشه، جنس و حالت گیری موهای بدن توسط پزشک بررسی گردد و در صورت تایید از این روش کاشت مو استفاده نمود. بهتر است نام این روش کاشت را روشی مکملی نامید زیرا به تنهایی نتیجه جالبی از آن حاصل نمی شود.
در این روش نیز اسکار برداشت بر روی پوست باقی میماند، که یکی محدودیتهای برداشت بوده و مورد توجه برخی در بیماران قرار نمیگیرد. همچنین موهای برداشته شده از بدن حالت طبیعی موی سر را دارا نمیباشد؛ چرا که ژنتیک موهای انتقالی قابل تغییر نمیباشد. بنابراین موهای کاشته شده کوتاه بوده و بیش از ۶ سانت رشد نمیکند و حالت مجعد و وِز دارند. بنابراین از این موها برای پر کردن قسمت خاصی از سر نمیتوان استفاده کرد و باید در لابه لای موها در قسمت پشت سر کاشته شود .

کاشت مو به روشSUT یا سیفر

خارج کردن فولیکول‌های مو به کمک مکش و کاشت دوباره آن‌ها SUT یا SAFER یک روش جدید درمانی برای بیمارانی است که مشکلات ریزش مو دارند. این فرآیند در شرکت فرانسوی MEDICAMAT در سال ۲۰۰۹ طراحی شده است و به عنوان روشی پیشگام در زمینه کاشت موی اتوماتیک سیفر نقش بازی می‌کند. تکنولوژی سیفر یا SUT از یک دستگاه الکتروپنوماتیک استفاده می‌کند که به طور مرتب ساختارهای موی کامل را خارج می‌کند و بدون هیچ جراحتی آن را دوباره کاشت می‌دهد. با در نظر گرفتن فرآیند اتوماتیک، در این دستگاه بالاترین درجه ایمنی و کارایی وجود دارد.
روشSUT نسبت به سایر روش های کاشت مو ، روش نوینی است که تقریبا اکثر مراحل آن از برداشت تا کاشت فولیکول های مو توسط دستگاهای اتوماتیک با نظارت پزشک صورت می گیرد. یعنی برداشت گرفت ها از پشت سر توسط دستگاه اتومایک انجام می شود دلیل این موضوع این است که در برداشت توسط تکنسین ممکن است خطای انسانی رخ دهد که نتیجه این موضوع پرت شدن و از بین رفتن بانک موی فرد می باشد در این متد تا ۱۴۰۰۰ تار موی واقعی را در یک جلسه می توان برداشت کرد و کاشت.
برداشت در این روش با دستگاه انجام می شود طوری که بدون جراحی ، بدون درد ، بدون بیهوشی فرآیند درمان انجام می شود. در روش کاشت SUT پیاز مو به صورت دستی برداشت و کاشت نمی شود بلکه به وسیله پانچ لیزری از محل اهدا کننده که معمولا پشت سر

می باشد جدا شده و سپس فریز می گردد و در نهایت به نواحی کم مو و طاس انتقال می یابد، به دلیل فریز شدن فولیکول های مو تا زمان کاشت از تخریب آن ها جلوگیری می شود. از مزایای روش SUT:

• در روش SUT با توجه به وجود پانچ لیزری و سیستم فریز درصد بسیار کمی از ریشه موها حین برداشت و کاشت از بین می روند، طبق برخی از آمار میزان هدر رفتن فولیکول های مو به کمتر از ۱% در این روش می رسد.
• در روش SUT متقاضی بیهوش نمی شود بلکه صرفا از بی حسی موضعی استفاده می گردد. جراحی و برداشت لایه های پوستی نیز در این روش صورت نمی گیرد. این روش تقریبا مانند روش FIT است یعنی صرفا فولیکول های مو منتقل می شوند اما از ابزار نوین و تکنولوژی جدید استفاده می گردد به همین دلیل نتیجه بهتری حاصل می شود.
• عوارض جانبی در روش کاشت SUT به حداقل می رسد، دوران نقاهت آن کوتاه، جای پانچ، زخم و خونریزی نیز بسیار کم مشاهده می گردد.
• سرعت انتقال فولیکول های مو از محل اهدا کننده به محل دریافت کننده نیز نسبت به سایر روش های کاشت مو بیشتر بوده و پزشک می تواند در هر جلسه حداقل ۱۰۰۰۰ فولیکول را جابجا نماید و معمولا عمل کاشت با یک جلسه اتمام می یابد.
• امکان برداشت و کاشت مو در همه نقاط بدن با این روش میسر می باشد.

کاشت مو به روش ترکیبی FIT و FUT

در این روش با تشخیص پزشک از هر دو روش FIT و FUT جهت انتقال فولیکول های مو استفاده می شود، البته انتخاب روش مناسب به وضعیت موهای فرد بستگی دارد و لزوما استفاده از روش ترکیبی برای همه مناسب نمی باشد. این روش مناسب افرادی ست که در ناحیه ی وسیع تری از سر خود دچار طاسی هستند و اگر به روش معمول کاشت مو را انجام دهند ، کم پشتی بیش از حدی را در بخش پشتی سر خود خواهند داشت. برای این افراد روش ترکیبی پیشنهاد می شود چرا که در حداقل زمان بیشترین تعداد گرافت ها را جهت کاشت می توان بدست آورد. و طی دو روز (روز اول FUT و روز دوم FIT ) مسئله طاسی و بی موئی بیمار تا حد زیادی حل شده و آرامش روحی و روانی برای وی بوجود خواهد آمد.

کاشت مو به روشATP

نمی‌توان به این روش کاشت موی طبیعی گفت اما چون ممکن است برای شما دارای ابهام باشد، لازم دانستیم که اشاره‌ای به آن داشته باشیم.
کاشت مو به روش ATP درواقع تاتو کردن به‌صورت ریز و حرفه‌ای بر روی سر و در قسمت طاسی است و مدت‌زمان ماندگاری آن بین ۵ تا ۷ سال است.

کاشت مو به روش HRT

HRT روشی غیرجراحی برای درمان ریزش مو است که در آن نیازی به بانک مو نیست. پس در مواردی که فرد بانک موی مناسبی برای پیوند مو ندارد کاربرد خواهد داشت. در این روش از گرافت خاصی شبیه به پوست استفاده می‌شود که مانند لایه‌ای از پوست عمل می‌کند. این گرفت یا پوسته دقیقاً مطابق با اندازه ناحیه طاسی و کم پشتی هر بیمار تهیه می‌شود و دارای موهایی است که از نظر رنگ، بافت، تراکم و جعد همخوانی دقیقی با موهای طبیعی دارد. موی سر پس از تهیه گرافت تمیز و لایه‌برداری می‌شود تا برای چسباندن گرفت آماده شود. متخصص، گرافت را پس از قرار دادن روی پوست سر با محلول نگهدارنده منحصر به فردHRT می‌چسباند و موهای ترمیمی را به تناسب جهت رویش موهای موجود، سن و پرپشتی موها به گونه‌ای جهت می‌دهد که پس از ۳ تا ۶ هفته عملاً به بخشی از بدن بیمار تبدیل می‌شود و بیمار با آسودگی خاطر می‌تواند در فعالیت‌های مختلف شرکت کند. این روش بیمار را از صرف ساعت‌های متمادی برای نگهداری از ترمیم‌های قدیمی مو و تشویش از نتیجه عمل جراحی رهایی می‌دهد. روش HRT ، یک روش میانه است که بین روش های جراحی کاشت مو و روش های ترمیم مو با موی مصنوعی قرار می گیرد. البته لازم به ذکر است که هزینه ی بالای این درمان جزو معایب این روش محصوب می شود. همچنین به دلیل اینکه موهای کاشته شده غیر قابل رشد هستند، نمی توان آنها را کوتاه کرد.

سن مناسب کاشت

معمولا آقایان ۱۸ تا ۲۵ ساله بجز موارد خاص با نظر پزشک کاندید مناسبی برای کاشت مو نمی باشند. زیرا با بررسی میزان ریزش موی فعلی آنها پیش بینی گسترش یافتن طاسی در آینده امکان پذیر نمی باشد. اگر در یک فرد جوان با موی کم پشت ناحیه پیشانی با یک جلسه پیوند مو ، بنا به درخواست خود فرد، یک خط رویش موی جدید که پرتر و پایین تر از خط طبیعی است ، ایجاد شود این عمل بسیار فرد را راضی می کند ، ولی این رضایت موقتی خواهد بود .
زیرا بعدا با پیشرفت طبیعی ریزش مو در پشت این خط جدید میزان طاسی او تا حدی گسترش یافته که موهای باقی مانده در پشت سر به حدی نیست که بتواند پوشش قابل قبولی را تا خط رویش جدید او ایجاد کند. این افراد بهتر است از داروهای ضد ریزش مو، PRP و مزوتراپی استفاده نموده و در سال های بعدی مراجعه نمایند. لازم به ذکر است در مورد پیوند موی خانم ها مسئله سن مطرح نیست. اما بهترین زمان برای کاشت مو زمانی است که ریزش موی فرد متقاضی متوقف شده باشد.

فرآیند انجام کاشت مو

اولین کاری که تیم پزشکی متخصص در هنگام کاشت مو پس از پاک سازی موی سر فرد متقاضی انجام می دهد برداشتن بخشی از موهای ناحیه دهنده با سرعت و دقت بالا است. سپس موهای برداشت شده را در ناحیه از پیش تعیین شده جای می دهند. فرایند کاشت مو در چند ساعت انجام می شود و در روشهای جدید تنها در یک جلسه کل کاشت مو انجام می گیرد. از آنجا که موهای هر شخص متفاوت است، گرفتهای مورد نیاز برای هر شخص با توجه به میزان ریزش مو متفاوت است.
پس از کاشت مو؛ طی چند هفته موهای کاشت شده دچار شوک شده و می ریزد و پس از چندماه شروع به جوانه زدن می کند.

ریزش مو منحصر به سر نمی شود و ممکن است در ابرو و ریش و یا مژه نیز ریزش مو رخ دهد که شاهد هستیم امروز کاشت ابرو و کاشت ریش و همچنین کاشت مژه نیز هم راستا با کاشت موی سر، انجام می شود. از سوی دیگر در برخی موارد به پیشنهاد تیم پزشکی به جای کاشت مو، از روشهای تقویتی مو استفاده می شود.

نکات مهم قبل از کاشت مو

پیش عمل کاشت نیاز به رعایت نکات و مواردی است که پزشک معالج آن ها در اختیارتان خواهد گذاشت. این نکات عبارتند از:

• معمولا از بیماران خواسته می شود آزمایش خون برای موارد خاصی بدهند که در آن وجود بیماری های ویروسی بخصوص و همچنین انعقاد خون مورد بررسی قرار می گیرد.
• همچنین لازم است یک هفته پیش از کاشت مو از مصرف قرص های مکمل مانند ویتامین E ، قرصهای آسپرین و همچنین مصرف الکل به منظور جلوگیری از رقیق شدن خون خوددرای نمایید.
• در روز عمل یا قبل از روز عمل کاشت مو ، موها را درست‌ بشویید. اگر نیاز به استفاده از شامپوی خاص دارید با پزشک تان مشورت کنید.
• لباس راحت دکمه‌دار که نیاز به کشیدن آن از سر نباشد، بر تن داشته باشید.
• اگر قصد رنگ کردن مو هایتان را دارید، در فاصله مناسبی تا قبل از عمل به این کار مبادرت کنید تا در روز عمل، موهای سفید نمایان شود.
• وضعیت بیماری خود را با پزشک تان در میان بگذارید. اگر بیماری قند دارید در مورد نحوه مصرف انسولین و برنامه غذایی که باید در روز جراحی لحاظ کنید با پزشک خود مشورت کنید .در صورت مصرف داروی رقیق‌کننده خون یا بتا بلوکر متخصص را مطلع کنید تا دچار مشکل نشوید.
• موها را کوتاه نکنید تا بتوانید بخیه‌های پس از عمل را بپوشانید.
• مصرف قرص‌های ضدالتهابی را یک هفته قبل از عمل متوقف کنید.
• یک هفته قبل از عمل استعمال دخانیات را قطع کنید .استعمال دخانیات می‌تواند زمان التیام را طولانی‌تر کند،خطر عفونت‌ها را افزایش دهد و باعث رشد ضعیف مو شود.
• از خوردن نوشیدنی‌های حاوی کافئین بپرهیزید زیرا می‌تواند حساسیت بدن به دارو حین عمل و خطر خون‌ریزی را افزایش دهد.

نتایج و اثرگذاری کاشت مو

مشاهده نتیجه نهایی کاشت مو ، عموما نیاز به کمی صبر و حوصله دارد. وضعیت بیماران مختلف در ماه های نخست پس از کاشت مو متفاوت است و معمولا شرایط ثابت و پایداری از نظر تراکم موهای کاشته شده در ماه های اولیه کاشت مو وجود ندارد. البته تمامی این مسائل پس انجام عمل ، از سوی پزشک برای شما تشریح و توضیح داده می شود و جای هیچ نگرانی نیست. روند رشد مو پس از عمل کاشت به شرح زیر است:

• یک تا ۶ روز پس از عمل کاشت مو : بعد از انجام عمل پیوند به مدت ۱ هفته پیشانی فرد مورد نظر تورم خفیفی پیدا خواهد کرد. علاوه بر این بعد از پیوند احتمال قرمز شدن محل پیوند مو وجود دارد.
• ده تا چهارده روز پس از عمل پیوند مو: در این مدت مو ها به مدت ۳ هفته دچار ریزش خواهد شد. این امر کاملا طبیعی می باشد. همچنین هنگام شستشوی سر متوجه بی حس بودن آن خواهید شد که امری طبیعی است و در ماه های آینده برطرف می گردد.
• یک تا ۳ ماه پس از عمل پیوند مو: در این زمان چند رشته موی جدید بر روی پوست سر خواهید دید که ممکن است به صورت یکسان رشد پیدا نکنند اما در نهایت همه آن ها به طور کامل رشد پیدا خواهند کرد. در ابتدا این موها کاملا نازک هستند اما با سپری شدن زمان، پر پشت و متراکم خواهند شد. در این مدت امکان آکنه زدن پوست امری طبیعی و مثبت است که نشان دهنده رشد موهای جدید است.
• پنج تا شش ماه بعد از عمل کاشت مو: با گذشت این مدت زمان، موهای جدید را به طور واضح خواهیم دید. دو تا سه اینچ از ساقه مو دیده خواهد شد و مو نیز پر پشت تر می شود.
• هشت تا ده ماه بعد از عمل کاشت مو: در عرض این مدت زمان شاهد نتایچ چشمگیری خواهید بود. موی شما هم اکنون پر پشت تر و بلند تر از سابق می شود.
• یک سال پس از پیوند مو: در آخر نتایج را می توان یک سال پس از عمل کاشت مو دید. البته در بیشتر مواقع کمی از درخشش مو کاسته می شود.

عوارض کاشت مو

معایب کاشت مو خوشبختانه با پیشرفت علم و ورود روش ها و تکنیک های جدید کاشت مو کمتر و کمتر شدند. سابقا در هنگام استفاده از روش هایی مانند FIT و FUT، کاشت مو به روش های نام برده معایب و عوارضی داشت از جمله:

• داشتن درد و خونریزی
• استفاده از بخیه و بجا ماندن خط اسکار
• طبیعی نبودن و گاه عروسکی بودن خط رویش مو
• مدت زمان نقاهت طولانی
• تورم در برخی نواحی صورت
• نیاز به استفاده از داروهای مسکن و آرام بخش
• امکان بروز خطای انسانی
• وجود نکروز در پوست

اما خوشبختانه با وجود روشهای جدید کاشت مو از جمله SUT دیگر این مشکلات برطرف شده و این تکنیک با داشتن حداقل عوارض و معایب کاشت مو تبدیل به موثرترین روش در این زمینه شده است. بطوری که امروزه کسانی که از تکنیک SUT استفاده کرده اند، براحتی و پس از مدت کوتاهی استراحت می توانند به سر کار و یا محل تحصیل خود برگردند. همچنین این روش کاملا بدون درد بوده و میزان خونریزی در آن حداقل است و نتایج طبیعی و بسیار عالی این روش موجب رضایت و خرسندی متقاصیان شده است. در کل عمل کاشت مو معمولاً جزو عمل‌های بسیار کم‌خطر دسته‌بندی می‌شود. برش‌های ایجادشده بسیار کوچک بوده و خطری را جهت ابتلا به عفونت به وجود نمی‌آورند. البته ورم و قرمزی مختصر ممکن است تا چندین ساعت و یا چندین روز در فرد مشاهده شود که بین دو روز تا نهایتاً یک هفته همه این موارد از بین خواهند رفت.

هزینه کاشت مو

قیمت کاشت مو بستگی به عوامل مختلفی دارد از جمله تجربه و تخصص پزشک کاشت مو و همکاران وی، هزینه های خود کلینیک، روش ها و تکنیک های مورد استفاده جهت کاشت مو، تجهیزات و امکانات مورد استفاده، تعداد گرفت های استخراج شده جهت اهدا و میزان بزرگ و کوچک بودن ناحیه کم پشت و یا طاسی که عمل کاشت موی طبیعی بر روی آن صورت می گیرد.
سابقا از روش هایی مانند کاشت مو FIT و FUT در بسیاری از کشورهای جهان انجام می شد که عمدتا استخراج موها با دست و توسط تکنیسین ها صورت می گرفت و به این دلیل روش های نسبتا ارزانی بودند اما معایب این تکنیک ها طبیعتا آنقدر بود که موجب شد این تکنیک ها به مرور زمان کمتر مورد استفاده قرار بگیرند. و امروزه با استفاده از روش کاشت مو Sut و نتایج ماندگار آن و از طرف دیگر مزایای فراوان این تکنیک جدید کاشت مو در مقایسه با تکنیک های قدیمی، همه موجب افزایش محبوبیت و استفاده از این روش در جهان شده است.
از این رو با وجود اینکه هزینه و قیمت روش Sut کمی بیشتر است اما ماندگاری آن و مزایای آن همه موجب می شوند که این روش تبدیل به بهترین روش کاشت مو شده و هزینه ای که برای عمل کاشت مو با این تکنیک می پردازید، به درستی ارزش آنرا دارد.
به یاد داشته باشید که کاشت مو در ایران نسبت به کشورهای دیگر هم از لحاظ هزینه و هم به دلیل نتایج آن بسیار به صرفه تر و بهتر است. جهت اطلاع از قیمت کاشت مو و مشاوره جهت انجام عمل کاشت مو و یا مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

سوالات متداول درباره کاشت مو

آیا بعد از عمل کاشت حتما موهای کاشته شده روییده می شوند؟

در برخی از افراد بلی و بخش زیاد و یا تمامی موهای کاشته شده روییده می شوند و در برخی خیر، اگر همزمان با کاشت، میزان و توازن مواد مغذی از قبیل ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز جهت رویش موها در بدن تنظیم گردد معمولا بخش قابل توجهی از موهای کاشته شده رویش می کنند.
به عنوان مثال عنصر روی و ویتامین های ب به ویژه ب۵، ب۶، ب۱۲ و بیوتین از مواد مغذی و ضروری برای رشد موها و حفظ سلامت آن ها می باشند و اگر شخصی دچار کمبود این مواد مغذی باشد ممکن است بعد از عمل کاشت رویش قابل توجهی را مشاهده نکند و یا حتی به فاصله کوتاهی شاهد ریزش مجدد موهای خود باشد.
توصیه می شود از طریق آزمایشات T3, T4, TSH, Ferritin, Zinc Serum, Copper Serum, Ceruloplasmin, DHT, Vitamin D3, Vitamin B12, Testosterone وضعیت عناصر، هورمون ها و فعالیت غده تیرویید را قبل از اقدام به کاشت بررسی نمایید.

چه مدت طول می کشد تا موهای جدید رویش کنند؟

انتظار می رود بین ۴ الی ۱۲ ماه بعد از عمل کاشت متقاضیان شاهد رویش موها باشند.

آیا امکان ریزش موهای کاشته شده نیز وجود دارد؟

عمولا به هر روشی که کاشت مو انجام شود، ۳-۲ هفته پس از کاشت، موها وارد فاز استراحت می‌شوند و می‌ریزند. البته ریشه مو سالم و زنده است و فقط ساقه آن می‌ریزد. رشد مجدد موها ۴-۳ ماه بعد آغاز می‌شود و در مجموع ۶ ماه طول می‌کشد تا موها کاملا رشد کنند.

کدام روش کاشت مو بهتر است؟

نمی توان گفت کدام روش بهتر است با توجه به وضعیت موهای بیمار میزان طاسی، بانک مو، بودجه و انتظارات بیمار از کاشت، پزشک می تواند بهترین روش و یا ترکیبی از روش ها را انتخاب کند.

دوران نقاهت بعد از عمل کاشت به چه مدت است؟

با توجه به روش کاشت مو دوران نقاهت آن نیز متفاوت است.

بانک مو چیست؟

بانک مو ناحیه ای از پوست بدن است که دارای موهای مقاوم و قوی در برابر ریزش مو است. از این رو در زمان جداسازی و استخراج گرفت های مو از این ناحیه آنها را با استفاده از دستگاه های مخصوص (البته در روش کاشت مو Sut) جدا کرده و به دقت در بخشی از سر که موها در آن کم پشت شده و یا دچار طاسی شده، کاشته می شوند. بهترین حالت این است که بانک مو از نواحی پشت سر انتخاب شود چرا که در این بخش از سر فولیکول های مو بسیار مقاوم ترند و به دلایل هورمونی ریزش آنها بسیار کم است. همچنین نواحی اطراف گوش ها. این تارهای موها به دلیل مقاوم بودن در برابر ریزش، زمانی که به جلوی سر ( ناحیه ای که دچار ریزش شده ) منتقل می شوند، همچنان به رشد خود ادامه می دهند. از این رو پس از مدتی ناحیه کم پشت و یا خالی شده از موها بار دیگر صاحب مو می شوند و بعد از گذشت مدت کوتاهی کوچکترین اثری از عمل جراحی بر روی سر فرد باقی نمی ماند و وی براحتی و با خیال راحت می تواند به کار و امور روزمره خود بپردازد.

آیا کاشت مو باعث تقویت موهای کرکی سابق می‌شود یا نه ؟

ریزش موی مردانه یک روند رو به جلو و دائمی است و برای تقویت موهای موجود فرد که با وضعیت ژنتیکی او ارتباط دارد و امکان ریزش آنها در آینده وجود دارد، راهی به جز استفاده از ماینوکسیدیل و فیناستراید نیست. البته لازم به ذکر است اگر کاشت مو را افراد بدون صلاحیت علمی انجام دهند احتمال آسیب رسیدن به موهای موجود فرد وجود دارد و ممکن است این موها به‌دلیل آسیب دچار ریزش شوند.

چه کسانی پس از کاشت مو باید ماینوکسیدیل بزنند ؟

در افرادی که موهای کم‌پشت و نازکی دارند، حدود ۱ ماه پس از کاشت مو، ممکن است موهای قبلی در اثر استرس وارد فاز استراحت شوند و بریزند. این ریزش مو طبیعی است. این وضعیت ممکن است ۶-۴ ماه طول بکشد و این کم‌پشتی ناراحت‌کننده ولی موقتی است و با بیرون آمدن از حالت استراحت و رشد موهای کاشته‌شده، نمای محل کاشت به حالت عادی درمی‌آید. معمولا برای تقویت موهای قبلی فرد باید از داروهای تقویت‌کننده مثل ماینوکسیدیل، فیناستراید و مولتی‌ویتامین استفاده کرد و در اکثر موارد لازم است مصرف این داروها خصوصا ماینوکسیدیل برای مدت طولانی (گاهی همه عمر) ادامه پیدا کند.

آیا کاشت مو برای زنان نیز صورت می‌گیرد؟

بله. ازآنجایی‌که اخیراً ریزش موی زنانه نیز بسیار شایع گردیده کاشت مو نیز برای رفع مشکل آنان به کار گرفته می‌شود البته باید توجه داشته باشیم الگوی ریزش موی زنان نسبت به مردان متفاوت است و اغلب پشت خط مو کم‌پشت می‌شود، روش درمانی مردان وزنان مشابه است.

 

نکات قبل از لیزر صورت کدامند؟

 

آیا کاشت مو دردناک است؟

کاشت مو به جز روش های قدیمی که در گذشته بکار گرفته می شد؛ عموماً روش دردناکی نیست. البته جراح برای از بین بردن هرگونه ناراحتی بیمار از مواد بی‌حسی استفاده خواهد کرد ازاین‌رو بیمار در طول کاشت مو به‌جز احساس سایش مختصر، دردی را احساس نمی‌کند. پس از کاشت مو کمی قرمزی ایجاد می‌شود که در عرض چند روز از بین می‌رود.

مدت‌زمان عمل کاشت مو چقدر است؟

طول درمان به میزان طاسی و انتظارات بیمار بستگی دارد. البته عموماً این عمل نباید بیشتر از یک روز آن‌ هم بین ۳ تا ۸ ساعت به طول بیانجامد با این‌ حال، در بعضی از موارد، وقتی‌ که تعداد تار موی کاشته شده بیشتر می شود، بیمار تمایل دارد عمل کاشت مو در دو روز صورت بگیرد.

آیا پس از کاشت مو جای زخم ایجاد می‌شود؟

معمولاً برش‌های ایجادشده در ناحیه سر به‌شدت کوچک بوده و جای آن به‌سرعت از بین می‌رود البته این مورد بستگی به مهارت پزشک دارد. جای زخم در ناحیه اهداکننده با موی موجود شما پوشانده می‌شود. در اغلب موارد، فن‌آوری‌های جدید بکار گرفته‌شده باعث می‌شود که خط موی بازیابی شده در عمل قابل‌تشخیص نباشد.

تعداد جلسات موردنیاز جهت کاشت مو چقدر است؟

تعداد جلسات موردنیاز برای به دست آوردن نتایج مطلوب برای هر فرد و بسته به میزان ریزش موی فرد متغیر است؛ اما برحسب تجربه، اغلب بیماران حداکثر به دو جلسه نیاز خواهند داشت.

چگونه بهترین روش کاشت مو را انتخاب کنیم؟

انتخاب بهترین روش کاشت مو برای هر فرد با توجه به شرایط بانک موی پشت سر فرد و مقدار تراکم لازم صورت می پذیرد . به عنوان مثال در افرادی که قصد ایجاد تراکم بالا و کاشت تعداد زیادی گرافت مو در یک جلسه را دارند ، روش FUT به دلیل برداشت نواری و تعداد زیادی گرافت در یک جراحی نسبت به روش های دیگر بهتر خواهد بود .
اما در مواردی مانند کاشت ابرو ، ریش یا سبیل به دلیل تعداد کم مورد نیاز از فولیکول های مو ، از دوش FIT که بدون نیاز به جراحی و توسط دستگاه پانچ می توان موهای پیوندی را برداشت و کاشت نمود ، استفاده می گردد.
افرادی که به دلایل مختلف با جراحی جهت برداشت فولیکول ها موافق نیستند، روش FIT برای آنها نسبت به روش FUT که فولیکول های مو به صورت نواری از طریق جراحی و بخیه زدن بدست می آیند ، مناسب تر خواهد بود . لذا تراکم مورد نیاز و وضعیت بانک مو پشت سر فرد تعیین کننده ی روش انتخابی توسط پزشک متخصص خواهد بود.
موفقیت حاصل از عمل کاشت مو تا حد زیادی به مهارت و تجربه ی کافی پزشک متخصص وابسته است ، لذا باید این عمل زیبایی حساس و ظریف توسط متخصص با تجربه ای صورت پذیرد که مهارت لازم را طی جراحی های متعدد کسب نموده است .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا