دستگاه آی پی ال IPL | رفع موهای زائد، جوانسازی پوست و دیگر کاربردها| عوارض و هزینه درمان

دستگاه آی پی ال IPL
فهرست محتوا

آی پی ال یکی از روش های درمانی است که برای بسیاری از مشکلات پوستی استفاده میشود. از لحاظ عملکرد آی پی ال تقریبا شبیه به لیزر عمل میکند. آی پی ال از

فلش لامپ های زنون تشکیل شده که نور چند طول موجی ایجاد میکند. با ما همراه باشید تا شما را با مزایا و معایب آی پی ال و موارد کاربرد گسترده آن آشنا کنیم.

آی پی ال IPL چیست؟

IPL دستگاه های Light Base هستند که به دلیل ارائه طول موج های گوناگون، کاربرد های متفاوتی در پوست وزیبایی را از جمله رفع موی زائد، جوان سازی پوست، درمان آکنه و درمان کک و مک و…دارند.
آی پی ال (سیستمهای نور شدید پالسی) جزو سیستم های نوری است که از لیزر تقلید میکند و قدرت اثر یا حتی ماندگاری اثرش از لیزرهای رفع موهای زائد کمتر است. این دستگاه، طیفی از طول موجها را از ۱۲۰۰-۴۰۰ نانومتر، تولید میکند. براساس فیلتری که جلوی آن قرار داده میشود، میتوان طیف نوری مناسب را برای درمان موهای زائد انتخاب کرد. دستگاه های IPL ، با اینکه لیزر نیستند اما بی خطر هم نیستند و در صورت استفاده توسط افراد غیرمتخصص، می توانند باعث ایجاد سوختگی های پوستی هم بشوند. اگر فیلتر و انرژی مناسبی در دستگاه آی پی ال انتخاب نشود، میتواند سوختگیهای شدیدی را برای افرادی با پوستهای سبزه به وجود بیاورد. ای لایت هم نوع جدیدی از IPL است که علاوه بر نور از رادیوفرکانسی هم به طور همزمان استفاده می کند. از اینرو، تاثیر آن روی موهای کمرنگ (مانند موهای بور، طلایی و سفید ) بیشتر و بهتر خواهد بود.
این دستگاه با پالس نوری شدید، جهت رفع موهای زائد بدن و صورت با تاثیر گذاری بر روی فولیکول مو و ملانین یا همان رنگدانه های مو در طی چندین جلسه با توجه به نوع پوست و موی فرد اثر میگذارد.

مکانیزم دستگاه آی پی ال

تکنولوژی به کار رفته در دستگاه آی پی ال intense pulse light یعنی سیستم های نور متراکم پالسی است. در اصل فلش لامپهای زنون هستند که نور چند طول موجی و non coherent ایجاد می کنند که قادر است اثرات گوناگون بر روی ساختارهای مختلف پوست داشته باشد و می توان با گزینش فیلترهای مناسب اثر دلخواه برای اهداف مشخص را بدست آورد.
این نور شدید بر لایه ی سطحی پوست (اپیدرم) بی اثر بوده و با وارد شدن به لایه های عمقی تر پوست(درم)، پوست را از درون بازسازی میکند طول موج های مختلف با تاثیر بر ساختمان های مختلف پوست موجب درمان ضایعات پوستی می شوند.

موارد کاربرد IPL

• جوانسازی پوست
• درمان لکه های پوستی
• رفع جای جوش و آکنه
• درمان اسکار جراحی ، سوختگی و زخم
• درمان لکه های ناشی از آفتاب (ملاسما)
• درمان آفتاب سوختگی
• رفع چین وچروک های ناشی از افزایش سن
• درمان لکه های ناشی از پیری
• درمان پیسی و کک و مک
• درمان منافذ بزرگ پوست
• درمان پوست های چرب با منافذ باز
• درمان روزاسه (قرمزی های پراکنده پوست(
• رفع لکه های مادرزادی و ماه گرفتگی
• درمان برخی ضایعات عروقی سطحی
• بازسازی پوست های خشک و مرده
• رفع چروک های عمیق
• درمان عروق عنکبوتی
• رفع ضایعات پیگمانته
• درمان واریس
• رفع مو های زائد و نه رفع دائمی موهای زائد

جوانسازی پوست با دستگاه آی پی ال

جوانسازی پوست با IPL موثرترین درمان در میان تمام گزینه هاست. این روش می تواند بیماری های پوستی زیادی را همزمان درمان کند. این روش درمانی روی قرمزی های پوست که ناشی از عروق خونی بوده و لکه های رنگی نظیر فرکل و آنهایی که ناشی از افزایش سن و نور خورشید هستند موثر می باشد. همچنین IPL گردن و دست ها را که اغلب آسیب ناشی از نور خورشید در آنها بیشتر دیده می شود، درمان می کند. از آنجا که از آی پی ال برای رفع کک و مک و لکه های حاصل از آفتاب سوختگی استفاده میشود، ظاهر شدن دوباره ی لکه ها بعد از گذشتن مدت زمانی در صورت رعایت نکردن و استفاده نکردن از ضد آفتاب وجود دارد، که با مراقبت از پوست بازگشت لکه ها کاهش پیدا میکند.
شما می توانید با استفاده از این روش نواحی وسیعی از پوست بدن خود را درمان کنید و در فاصله ی زمانی کوتاهی به فعالیت های روزانه خود باز گردید. لازم به ذکر است که نتایج جوانسازی پوست با دستگاه آی پی ال برای زمان زیادی باقی خواهد ماند.

 

میدانستید در افرادی که سولاریوم کرده اند لیزر صورت موجب لک های پوستی می‌شود؟

 

رفع موهای زائد با دستگاه آی پی ال

در طی انجام آی پی ال برای کم شدن احساس درد و سوزش از پماد ها و امولسیون های بی حس کننده استفاده میشود
این دستگاه با پالس نوری شدید جهت حذف موهای صورت، پاها، پشت و پوبیس بصورت آرام و بی خطر استفاده می شود. پالس های نوری با تمرکز روی فولیکول موها موجب ایجاد گرما و تخریب آن ها بدون سوختگی و یا آسیب به پوست می شوند. دستگاه حذف موی IPL سریع وکاملا بدون درد است. این روش عوارض جانبی کمی دارد ولی می تواند شامل قرمزی و تورم در محل درمان باشد که به سرعت برطرف می شوند.
رنگدانه های پوستی یا همان “ملانین” هدف IPL هستند. این رنگدانه ها انرژی نورانی جذب و تبدیل به انرژی حرارتی می کنند. از آنجائیکه رنگدانه های ملانین در پیاز مو تراکم بیشتری دارد، این تبدیل حرارتی موجب تخریب و از بین رفتن پیاز مو و کاهش و از بین رفتن صدها فولیکول مو با هر تابش اشعه می شود. بسیاری از مردم تجربه حذف موهای زائد به صورت کامل توسط این روش را دارند . لازم به ذکر است که اگر موها دوباره رشد کنند به صورت نازک و ظریف خواهند بود.

فواید رفع موهای زائد به روش IPL

• سرعت عمل و دقت بالا
• هزینه ی کمتر در مقایسه ی با روش های دیگر لیزر موهای زائد
• علاوه بر رفع موهای زائد می توان به طور همزمان ، درمان لک های پوستی ، ضایعات عروقی و جوانسازی پوست را انجام داد.
• از بین رفتن ۸۰ درصدی موهای زائد و کرک و نازک شدن موهای باقی مانده
• عدم نیاز به داروهای بی حس کننده
• امکان استفاده از آن برای تمام نواحی بدن
• امکان استفاده از آن برای انواع پوست

رفع موهای زائد با دستگاه آی پی ال مناسب چه افرادی می باشد؟

افراد که دارای پوست روشن و موی تیره می باشند، زیرا IPL پیگمان درون فولیکول مو را مورد هدف قرار می دهد. تعداد زیادی از مردم تجربه حذف موهای زائد به صورت کامل توسط این روش را دارند، اگر موها دوباره رشد کنند به صورت نازک و ظریف خواهند بود.
هر تار مو در سه مرحله رشد می کند اما فقط در فاز رشد فعال، تراکم ملانین در پیاز مو به اندازه ای است که انرژی نورانی را در حد تخریب جذب می کند. از آنجائیکه در هر مقطع زمانی تنها یک سوم موها در این فاز قرار دارند، لذا حداقل ۴ تا ۶ جلسه برای درمان موهای ناخواسته مورد نیاز است. افرادی که دارای پوست تیره یا موهای روشن هستند نیازمند جلسات بیشتری برای درمان هستند.
بایستی بدانید که هیچ یک از روش های رفع مو، دائمی و مادام العمر نیستند اما اثر IPL نسبت به سایر روش های موجود ماندگاری بیشتری دارد. برخی افراد به طور کامل درمان می شوند اما اغلب افراد پس از مدتی با رویش مجدد موهایی با ضخامت بسیار کم و کم رنگ تر مواجه می شوند که نیازمند سالانه یک جلسه درمان نگهدارنده هستند. پزشک برای هر بیمار جدید برنامه درمانی خاصی را بر اساس نوع و شدت مشکل تعیین می کند. بطور میانگین در یک دوره سه هفته ای چهار تا شش جلسه درمان توصیه می شود. هر جلسه معمولا ۲۰ دقیقه طول کشیده و بیمار بلافاصله به فعالیت طبیعی خود بازمی گردد. با IPL نتیجه درمان طبیعی و ماندگاری آن طولانی خواهد بود.

استفاده از دستگاه IPL مناسب چه افرادی نیست؟

اگر افراد در هر یک از شرایط زیر قرار داشته باشند، کاندیدای مناسبی برای درمان با آی پی ال محسوب نمی شوند:

• دیابت کنترل نشده
• پوست های بسیار حساس
• استفاده از داروهای ضد انعفاد خون
• سرطانها و تومورهای بد خیم بویژه سرطان پوست
• حساسیت شدید به نور خورشید
• استفاده از برونز کنند های بدن
• حاملگی
• سابقه ی تبخال و سایر بیماری های عفونی پوستی
• سابقه تشنج های حساس به نور

اقدامات لازم قبل از درمان با آی پی ال

• اجتناب از برنزه کردن حداقل ۳۰ روز قبل از شروع درمان
• اجتناب از مصرف داروهای حساسیت زا به نور و لایه بردارهای قوی که بایستی حداقل از یک هفته قبل درمان قطع شوند.

مراحل درمان با آی پی ال IPL

پزشک متخصص پوست برای هر بیمار، برنامه درمانی خاصی را بر اساس نوع و شدت مشکل تعیین می کند. بطور میانگین در یک دوره سه هفته ای چهار تا شش جلسه درمان توصیه می شود. هر جلسه معمولا ۲۰ دقیقه طول کشیده و بیمار بلافاصله به فعالیت طبیعی خود بازمی گردد. با IPL نتیجه درمان طبیعی و ماندگاری آن طولانی خواهد بود.
در دستگاه آی پی ال یک محفظه فلزی که در داخل آن، یک دستگاه الکترونیک هوشمند، و یک لامپ تولید کننده نور پالسی شده شدید (فیلترشده ضربانی) که طول موجهای ایجاد شده توسط لامپ را به طرف هدف مورد نظر شلیک می کند، در آن تعبیه شده است. یک سیستم ایجاد کننده برودت و سرما که با ایجاد سرما در محل درمان، مانع از ایجاد التهاب، تورم، قرمزی یا زخم روی پوست شده و توسط این سیستم سرمایش، اپیدرم پوست از حرارت ایجاد شده توسط IPL محافظت می شود. دامنه طول موج های این نور فیلتر شده ضربانی توسط لامپ یاد شده در گستره وسیعی بوده و پخش و توزیع این طول موج ها از حوالی نور قابل رویت تا نور مادون قرمز ادامه می یابد و طیف آن از ۳۰۰ تا ۱۲۰۰ نانومتر است.
قبل از شروع درمان، معمولا یک لایه ژل سرد روی ناحیه مالیده شده و بیمار از عینک محافظ استفاده می کند. طی درمان پزشک هندپیس را به آرامی روی پوست حرکت می دهد.نور بصورت پالس های کوچک به پوست می رسد و معمولا بدون ناراحتی می باشد. گاهی اثرات درمان مثل قرمزی طی یک تا دو ساعت بر طرف می شود. در اکثر موارد صورت درمان می شود اما می توان گردن، قفسه سینه و دستها را نیز درمان کرد.
برای رفع موهای زائد به وسیله آی پی ال ، پالس های نوری با تمرکز روی فولیکول موها موجب ایجاد گرما و تخریب آن ها بدون سوختگی و یا آسیب به پوست می شوند. دستگاه حذف موی زائد IPL سریع و کاملا بدون درد است. عوارض جانبی ندارد ولی می تواند شامل قرمزی و تورم در محل درمان باشد که به سرعت برطرف می شوند.

عوارض ای پی ال IPL

قرمزی و سوزش در ناحیه تحت درمان تا چند ساعت بعد از درمان می تواند اتفاق افتد و گاها پوست دچار سوختگی سطحی می شود که برای جلوگیری از آن حمام آفتاب نگرفتن و انجام ندادن سولاریم در دو هفته قبل از درمان توصیه می شود.انجام درمان های پوستی از قبیل میکرونیدلینگ ، تزریق بوتاکس و… بطور همزمان با آی پی ال در یک روز توصیه نمی شود و تا بر طرف شدن قرمزی و التهاب در ناحیه باید درمان به تعویق افتد. به طور کلی IPL دارای عوارض چندانی نیست و در کلینیک تخصصی پوست و زیبایی دکتر عسگری زیر نظر متخصص انجام می شود.

 

میدانستید لیزر موهای زائد در دوران شیردهی هم کاملا بدون خطر و ضرر برای مادران و نوزادان آنهاست.

 

هزینه آی پی ال چقدر است؟

بطور کلی دو روش برای محاسبه هزینه آی پی ال در مراکز زیبایی و لیزر مورد استفاده قرار می گیرد .در روش اول بر اساس ناحیه مورد درمان و سطح پوست آن ناحیه قیمت تعریف شده ای بر اساس تعرفه قیمت آی پی ال محاسبه می شود. در این روش هر چه وسعت پوست ناحیه بیشتر باشد هزینه آی پی ال بالاتر می شود. روش دوم بر اساس شات می باشد که قیمت هر شات ثابت است و بر اساس تعداد شات انجام شده قیمت محاسبه می گردد و هر چه وسعت ناحیه بیشتر باشد تعداد شات بالاتری نیاز خواهد داشت و در نتیجه قیمت آی پی ال در آن موضع بیشتر می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و بهره مندی از تخفیفات دوره ای ما، شما می توانید با کلینیک تخصصی پوست و زیبایی دکتر عسگری تماس حاصل فرمایید.

سوالات رایج درباره دستگاه آی پی ال IPL

تفاوت لیزر و آی پی ال چیست؟

آی پی ال intense pulse light یعنی سیستم های نور شدید پالسی. در اصل لیزر نیست بلکه فلش لامپهای زنون هستند که نور چند طول موجی و non coherent ایجاد می کنند که قادر است اثرات گوناگون بر روی ساختارهای مختلف پوست داشته باشد و می توان با گزینش فیلترهای مناسب اثر دلخواه برای اهداف مشخص را بدست آورد. دستگاه IPL لیزر نیست اما کارایی و عملکرد مشابه لیزر دارد.
تفاوت نخست در طیف متنوع طول موج آن هاست. ساطع و شلیک شدن نور فیلتر شده ضربانی توسط این لامپ در چنین طیف وسیع و گسترده ای، قابلیت ها و توانایی های وسیعی را در درمان ضایعات پوستی و عروقی و نیز جوانسازی پوست، در این سیستم ایجاد کرده است و این ویژگی مهم (تنوع در ایجاد طول موجهای مختلف انرژی در یک دستگاه واحد) در لیزر وجود ندارد، چرا که دستگاه های مختلف لیزر، هرکدام بنا به طول موج معینی از نور که از خود ساطع می کنند، حوزه عمل محدود و معینی را تحت تأثیر و درمان قرار می دهند.
تفاوت دیگر IPLبا لیزر، در حوزه کروماتیک های نور یا طیف رنگ هایی است که هر کدام از این سیستم ها ممکن است به وجود آورند لیزر، مونوکروماتیک است؛ به این معنی که بنا به طول موجی که ایجاد و از خود ساطع می نماید، فقط یک رنگ از طیف نور را در خود دارد، ولی IPLطیف گسترده و وسیع طول موجی که ایجاد می کند، مولتی کروماتیک بوده و رنگ های متنوع و مختلفی که هرکدام میتوانند ضایعه ای را تحت درمان قرار دهند، به وجود می آورد.

آیا انجام آی پی ال در زمان بارداری و شیر دهی مجاز است؟

کرم بی حسی مورد استفاده در لیزر جذب خون می شود و می تواند به جنین برسد و یا وارد شیر مادر شده و آثار نامطلوبی بر روی جنین و یا طفل شیر خوار بگذارد. آزمایشات انجام شده بر روی موش نشان داده است که لیزر تاثیر نامطلوبی بر روی جنین می گذارد و از آنجا که تحقیقات علمی و مستندی بر روی انسان در این ضمینه انجام نشده است ،معقول است که انجام لیزر در زمان بارداری و شیر دهی به تعویق بیافتد.

این تکنیک در چه نقاطی از بدن قابل استفاده است؟

تمام مناطق بدن می تواند تحت درمان با IPL قرار بگیرند و هیچ تفاوتی هم بین زنان و مردان از این لحاظ وجود ندارد.انواع پوست ها و انواع مو با رنگ های متفاوت می تواند تحت تأثیر این درمان قرار بگیرد.البته به علت تراکم ملانین در پیاز موهای تیره، افرادیکه دارای پوست روشن و موهای تیره هستند پاسخ درمانی بهتری به این تکنولوژی میدهند. در افرادی که پوست تیره تری دارند به دلیل اینکه رنگدانه های ملانین موجود بیشتری در سطح پوست دارند موجب جذب مقداری از انرژی نورانی می شوند لذا انرژی کمتری را به پیاز مو انتقال داده، بنابراین نیازمند جلسات بیشتری برای درمان هستند.

چند جلسه برای رفع موهای زائد با IPL مورد نیاز است؟

هر تار مو در سه مرحله رشد می کند اما فقط در فاز رشد فعال، تراکم ملانین در پیاز مو به اندازه ای است که انرژی نورانی را در حد تخریب جذب می کند. از آنجائیکه در هر مقطع زمانی تنها یک سوم موها در این فاز قرار دارند، لذا حداقل ۴ تا ۶ جلسه برای درمان موهای ناخواسته مورد نیاز است. افرادی که دارای پوست تیره یا موهای روشن هستند نیازمند جلسات بیشتری برای درمان هستند.

آیا تأثیرات درمان به روش آی پی ال دائمی است؟

بایستی بدانید که هیچ یک از روش های رفع مو، دائمی و مادام العمر نیستند اما اثر IPL نسبت به سایر روش های موجود ماندگاری بیشتری دارد. برخی افراد به طور کامل درمان می شوند اما اغلب افراد پس از مدتی با رویش مجدد موهایی با ضخامت بسیار کم و کم رنگ تر مواجه می شوند که نیازمند سالانه یک جلسه درمان نگهدارنده هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا