لیزر پی دی ال PDL | درمان ضایعات عروقی، ماه گرفتگی و انواع خال

لیزر پی دی ال PDL
فهرست محتوا

امروزه مردم به دنبال درمان ضایعات عروقی از نظر پزشکی و همینطور زیبایی هستند ضایعات عروقی به دو دسته

کلی تقسیم میشوند که یا از بدو تولد وجود دارند یا در سنین پس از تولد به وجود می آید. این ضایعات گاهی خود به خود درمان میشوند.
تلانژکتازی، وریدهای عنکبوتی ، واریس، رزاسه، همانژیوما (ماه گرفتگی)، خال لکه شرابی از جمله ضایعات عروقی هستند که شرایط کاملاً مشابه درمانی دارند.
یکی از بزگترین مشکلات لیزر درمانی تراشیده شدن لایه لایه پوست و مشکلاتی همچون ترشح و تورم پوست صورت برای چندین روز و قرمزی و دو رنگی پوست برای هفته ها پس از لیزر بوده است اما لیزر PDL می‌تواند بدون ایجاد هیچ یک از این عوارض به جوانسازی پوست صورت بپردازد. در واقع لیزر PDL با تحریک عروق زیر پوست صورت، می تواند در عرض چند ماه تولید کلاژن که عامل قوام و جوانی پوست است، را افزایش داده و علاوه بر درمان ضایعات عروقی پوست، در رفع شلی پوست صورت و بهبود چروک های آن نیز موثر باشد. بر این اساس جواب نهایی لیزر را می توان از ۳ تا ۱۲ ماه بعد از خاتمه جلسات لیزر درمانی مشاهده کرد.

درمان ضایعات عروقی با لیزر پی دی ال PDL

نور ساطع شده از این دستگاه از سطح پوست عبور می کند و معمولا بدون انکه هیچگونه آسیبی به پوست وارد کند ، جذب هموگلوبین موجود در رگها می شود .بدین ترتیب رگهای سطحی تخریب می شوند بدون آنکه هیچگونه آسیبی به بافتهای اطراف برسد .

کاربرد لیزر پی دی ال

• امروزه لیزر PDL موثرترین و بهترین درمان برای بر طرف کردن خالهای عروقی مادرزادی و اکتسابی در سراسر دنیا است.
• یکی دیگر از کاربردهای منحصر به فرد لیزر PDL درمان کلوئید (گوشت اضافی) و جای زخمهای قدیمی است.
جوش صورت و آکنه مقاوم به درمان از مشکلات شایع دیگری است که بسیاری از نوجوانان و جوانان از آن رنج می برند. با یک جلسه درمان با لیزر PDL می‌توان بهبود قابل توجهی در جوشهای قرمز رنگ و ملتهب صورت و بدن ایجاد کرد.
• همچنین لیزر PDL برای درمان بیماری پسوریازیس، رزاسه، وریدهای سطحی پا، زگیل و بسیاری از بیماریهای پوستی دیگر کاربرد دارد.
• یکی دیگر از کاربردهای این لیزر محو کردن مویرگهای ریز و قرمزی اطراف بینی و روی گونه هاست.

مزایای لیزر پی دی ال

رگ‌های واریسی (در پاها و در صورت) میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان درگیر کرده است. در گذشته، درمان واریس تنها از طریق جراحی‌های پر هزینه و دردناک انجام می‌شد اما اکنون با استفاده از لیزر پی دی ال این عمل به راحتی و به صورت کاملاً سرپایی قابل انجام است.
حدود ۸۰ درصد از لکه‌های مادرزادی با کمک لیزر قابل بهبود هستند. پاسخ به درمان با لیزر به رنگ، عمق و محل لکه بستگی دارد. عروق حاصل از تلانژکتازی بر روی پوست صورت و بینی نیز معمولاً به درمان با لیزر به خوبی پاسخ می‌دهند و با چند بار عمل لیزر، ۷۰ درصد پاکسازی قابل دستیابی است. در سایر موارد، چنانچه نتایج اولیه مطلوب باشد درمان ادامه پیدا خواهد کرد تا جایی که بهبودی کامل حاصل شود.

درمان با لیزر پی دی ال PDL مناسب چه افرادی است؟

بیمارانی که دارای شرایط زیر باشند ممکن است نامزد درمان پوست با لیزر PDL باشند:

• چین و چروک و خطوط ریز بر روی پوست
آسیب‌های ناشی از نورخورشید
• رزاسه یا التهاب و قرمزی مزمن پوست صورت
لکه‌های قهوه‌ای روی پوست
• رگ‌های خونی روی صورت
• رگ‌های خونی روی پا
• اثرات بجا مانده از آکنه
• پسوریازیس (صدفک یا تکه‌های نقره‌ای، ضخیم، خشک و خارش‌دار ناشی از تجمع سلول‌های پوست)
• لکه‌های قرمز مادرزادی بر روی پوست (ازجمله لکه‌های ماه‌گرفتگی)
• آنژیوم (Angioma) یا تومورهای خوش‌خیمی که منشأ آ‌ن‌ها سلول‌های جدار عروق خونی یا لنفاوی است.
• دریاچه‌های وریدی (لکه‌هایی به رنگ آبی تیره یا بنفش که بر اثر تابش آفتاب در نواحی اطراف لب، صورت و گوش‌ها پیدا می‌شود و عموماً در سالمندان مشاهده می‌شود)
• قرمزی ناشی از کشیدگی پوست
• زگیل

چه افرادی نباید با لیزر پی دی ال درمان شوند؟

افرادی که یکی از شرایط زیر را داشته باشند، نمی توانند کاندیدای مناسبی برای درمان با لیزر PDL باشند.

• اختلالات پوستی خاص
• افرادی که تحت درمان با داروهای خاص هستند.
• بیمارانی که مستعد برای بجا ماندن اثر زخم بر روی پوست (اسکار) هستند.
• وجود پیچ‌های فلزی در ناحیۀ درمانی
• زنان باردار یا شیرده
• وجود زخم یا آسیب (تروما) بر روی پوست

مکانیزم لیزر پی دی ال

اشعه ناشی از لیزر PDL، گلبولهای قرمز رنگ خونی را نشانه گیری میکند و چون این گلبولها در درون مویرگها و عروق پوست قرار دارند، حرارت جذب شده به دیواره رگ انتقال داده و سبب تخریب و سوختن این عروق میشود.مواد زائد ناشی از این عمل ظرف ۱ تا ۵/۱ ماه بوسیله سلولهای دفاعی بدن جذب میشود و بدین صورت ضایعه بهبود مییابد .

 

آمادگی های قبل از لیزر موهای زائد کدامند؟

 

مراحل درمان با لیزر پی دی ال

در جلسه لیزر ابتدا برای بیمار پرونده تشکیل می شود و سپس کرم بی حسی بر روی پوست بیمار مالیده می شود . پس از گذشت زمانی حدود ۱۵ دقیقه تا نیم ساعت که بی حسی مربوطه تاثیر کرد ، بیمار بر روی تخت دراز کشیده و عینک محافظ روی چشمان او قرار می گیرد . مدت زمان انجام لیزر وابسته به نوع و وسعت ضایعه تحت درمان است ولی نوعا از ۵ تا ۲۰ دقیقه طول خواهد کشید .لازم به ذکر است که در این عمل، میزان درد، حداقل است. ممکن است شما احساسی شبیه به برخورد ناگهانی یک کش لاستیکی به پوستتان داشته باشید که به دنبال آن یک حس لطیف و گرم احساس خواهد شد.
اکثر بیماران در طی درمان، احساس گرما یا سوزن سوزن شدن دارند، اما این موضوع معمولاً دردناک نیست. با شروع تابش لیزر، احساس گرما با یک مه خنک‌کننده عوض ‌می‌شود. انرژی لیزر توسط عروق خونی زائد یا رنگدانه‌های پوست شما جذب می‌شود (این مسئله به شرایط درمان بستگی دارد)، که نتیجۀ آن تخریب و جدا شدن رنگدانه‌ها است. با تحریک فرآیند التیام در بدن شما، رنگدانه‌ها به مرور زمان ناپدید می‌شوند.
پس از درمان، به احتمال زیاد شما احساس می‌کنید که پوستتان کمی متورم شده و تا حدودی قرمز یا صورتی به نظر می‌رسد (بسیار شبیه به آفتاب‌سوختگی). متخصص زیبایی شما می‌تواند ژل یا کِرِم‌هایی به شما ارائه نماید تا به بهبودی شما کمک نماید، اما اکثر این عوارض طی ۱ تا ۳ روز برطرف خواهدشد، به نحوی که بیشتر بیماران قادر به ازسرگیری فعالیت‌های عادی از جمله استفاده از مواد آرایشی می‌باشند. در طول مدت درمان شما باید از قرارگرفتن بیش از حد در معرض نور آفتاب یا برنزه‌کردن پوست، اجتناب نموده و از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنید.

آیا یک جلسه لیزر کافی است ؟

بیماران دارای ضایعه ماه گرفتگی نیازمند درمان های متعدد و مکرر می باشند ، ۴ تا ۱۰ جلسه لیزر برای بهبود کامل این گروه از بیماران در نظر گرفته می شود ولی بیماران در هر جلسه نسبت به جلسه قبل در هر صورت بهبود می یابند .
برای ضایعاتی مانند خطوط قرمز پوستی یا گوشت های اضافه و جای جراحی و سوختگی معمولاً ۳ تا ۵ جلسه لیزر PDL نیاز است و برای ضایعاتی همچون مویرگ های زیر جلدی و یا زگیل های پوستی ۱ تا ۳ جلسه لیزر در نظر گرفته می شود . فواصل بین جلسات لیزر ۳ تا ۶ هفته است .

نتایج مورد انتظار از لیزر پی دی ال

لیزر PDL در اغلب موارد نیازمند جلسات متعدد درمانی است ولی در صورت انجام تکمیل جلسات، کارآیی آن بالاست .
پیش از ظهور این لیزر هیچ درمان موثری برای ضایعات آزار دهنده ای مثل ماه گرفتگی و یا مویرگ های زیر جلدی بدن وجود نداشت ولی در حال حاضر و بوسیله این لیزر ضایعات یاد شده کاملاً بهبود می یابند . پاسخ به درمان با توجه به نوع ضایعه کاملاً متفاوت است و از فرد به فرد دیگر نیز متغیر می باشد و در این باب پزشک متخصص می تواند با معاینه ضایعه ارزیابی دقیق تری از جواب به درمان داشته باشد ولی نوعاً موفقیت این دستگاه از ۵۰% تا ۱۰۰% در انواع ضایعات عروقی می باشد .
برخی بیماران نتایج درمان را بلافاصله مشاهده می‌کنند، اما در اکثر موارد به ۳ تا ۶ مرحله درمان نیاز است. نتایج موردنظر شما به نوع پوست، ناحیۀ مورد درمان، و تعداد مراحل درمان بستگی دارد. بیشتر بیماران کاهش چشمگیر تغییر رنگ پوست را، اگرچه نه بطور کامل، مشاهده می‌کنند، هرچند برای تطبیق کامل رنگدانه‌های پوست با نواحی مجاور ممکن است مدت زمانی (۳ تا ۹ ماه) به طول انجامد.

آیا لیزر PDL عوارض دارد ؟

این لیزر عروق پوستی را تخریب می کند ، از این رو بلافاصله پس از لیزر درمانی ناحیه تحت درمان کبود می شود که نشانه تخریب همین مویرگ های پوستی است .این کبودی پس از گذشت حداکثر ۲ هفته بر طرف شده و نتیجه درمان مشخص خواهد شد با توجه به اثر حرارت این لیزر ممکن است در صدی از افراد با پوست تیره به طور مقطعی تغیرات رنگ پوست به صورت روشن شدن یا تیره شدن پوست شبیه آفتاب سوختگی، تورم، خارض و قرمزی رخ دهد که پزشک معالج با تنظیم دقیق دستگاه و دادن کرم ها و توصیه های بعد از لیزر احتمال این عوارض را به حداقل کاهش خواهد داد .
در مجموع کاربرد لیزر PDL برای انواع پوست، توسط FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) تأییدشده است و امن‌ترین روش درمان در این گروه به حساب می‌آید.
در موارد نادر، ممکن است بیماران با سوختگی، تاول یا کبودی مواجه شوند. بیمارانی که مستعد برجاماندن اثر زخم بر روی پوست هستند، ممکن است بعد از عمل، اثر جزئی زخم (اِسکار) را مشاهده نمایند. در موارد بسیار نادر، درمان با لیزر به عنوان عامل محرک برای بروز عفونت‌ها یا ویروس‌های نهفته شناخته شده است.

 

آیا میدانستید امکان سوختگی و آسیب های پوستی با لیزر صورت در افراد با پوست های تیره بیشتر است؟

 

مراقبت های پس از درمان با لیزر پی دی ال

• معمولاً پس از درمان، پوست شکننده نمی‌شود اما نکتۀ مهم این است که حتی اگر در برخی نقاط، پوسته‌پوسته شدن ظاهر شود، مورد دستکاری قرارنگیرد.
• به‌طور منظم و با میل خود از ژل آلوئه‌ورا با دستان تمیز در ناحیۀ درمان‌شده استفاده نمایید. این کار پوست شما را خنک کرده، آن ‌را تسکین می‌دهد و به بهبود پوست کمک می‌نماید.
• چنانچه پس از انجام درمان، تجربۀ هرگونه درد یا ناراحتی داشتید می‌توانید با قراردادن بسته‌های یخ و مالیدن ژل آلوئه‌ورا در محل درمان، درد یا ناراحتی را برطرف نمایید. اگر این اقدامات به اندازۀ کافی مؤثر نبود، می‌توانید از استامینوفن استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا