جشنواره لیزر موهای زائد

تمام بدن (کاربردی)

50% تخفیف واقعی به مدت محدود

سائد + ساق + بیکینی + زیربغل

6 جلسه هر جلسه 310 هزار تومان

اسکار یا جای زخم | انواع اسکار و روشهای درمان اسکار یا جای زخم | انواع اسکار و روشهای درمان کلینیک تخصصی پوست و زیبایی دکتر عسگری

اسکار یا جای زخم | انواع اسکار و روشهای درمان

نوشته شده توسط یکشنبه, 19 اسفند 1397 ساعت 15:13
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

اسکار (Scar) یا جوشگاه چیست؟

هنگامی که پوست آسیب می بیند، لایه های پوست شروع به ترمیم آسیب دیدگی می کنند و طی این روند مقدار زیادی کلاژن در پوست تولید می شود.
در اصطلاح به مکان جوش خوردن زخم ، اسکار یا جوشگاه گفته می شود. اسکار تحت تأثیر عوامل متفاوتی ظاهر می شود. از این عوامل می توان به مواردی از جمله : برخی از بیماری ها ، اعمال جراحی متفاوت (مانند جای بخیه بعداز سزارین ) ، تصادفات و آسیب های ناشی از آن و … اشاره کرد.
در کل جوشگاه یا همان اسکار ، جزئی از روند و مسیر طبیعی ، ترمیم شدن زخم می باشد. هرچه میزان آسیب دیدگی پوست بیشتر باشد ، مسلما دوره ی درمان و ترمیم زخم های پوستی نیز طولانی تر می باشد ، بنابراین اسکارهای بیشتری در پوست به جا می مانند.
همچنین در مواردی جای جوش بعد از بهبودی ، که یکی از انواع اسکار می باشد، ( مخصوصا جوش هایی که دچار دستکاری شده باشند) ، باقی می مانند. امروزه با پیشرفت فناوری و تکنیک های پزشکی ، به منظور برطرف سازی اسکارها از تکنیک های متفاوتی ، بهره گرفته می شود.

انواع اسکار

بصورت کلی سه نوع اسکار داریم :

• اسکار هایپرتروفیک ( برجسته ) :این نوع از اسکارها نسبت به بافت های اطراف برجسته تر می باشد و شکل برآمده دارند.
• اسکار آتروفیک ( فرورفته ): این اسکارها نسب به بافت اطراف گود رفته تر هستند.
• اسکار کلوئید: نوع سومی از بافت اسکار هم وجود دارد که در برخی افراد مستعد دیده می شود بنام کلوئید ( kelloid ). کلوئید ها در واقع نوعی اسکار هایپرتروفیک هستند اما از حد و مرز زخم فراتر رفته و بزرگ می شوند معمولا در افراد سیاه پوست شایع تر است اما در برخی افراد سفید پوست نیز دیده می شود.
برخی مناطق بدن بیشتر مستعد تولید اسکار هایپرتروفیک هستند. معمولا صورت بهترین ترمیم پوستی را دارد و کمترین میزان اسکار را تولید می کند، بالعکس مناطق گردن، جلوی قفسه سینه، سرشانه بسیار مستعد بروز اسکار هایپرتروفیک هستند. اسکار آکنه نیز نوع دیگری از اسکار است که اصولا در صورت کسانی که آکنه های شدید و چرکی می زنند و یا افرادی که جوش های صورت خود را دستکاری می کنند بروز می کند

درمان اسکار

درمان اسکار چندین ماه به طول می انجامد و بهتر است پس از چند ماه از ترمیم طبیعی بافتی شروع شود. درمان اسکار صد در صد نیست و فقط راجع به بهبودی نسبی می توان صحبت کرد. اسکارها به میزان زیادی بهبود می یابند اما بطور کامل محو نمی شوند. راه درمان اسکار با معاینات پزشکی ، تشخیص و تعیین می شود.
بسته به نوع اسکار ، راهکارهای درمانی متفاوتی مد نظر قرار می گیرد.

معمولا راه های درمان اسکار یا همان جای زخم ، به پارامترهایی نظیر :

• شرایط و وضعیت زخم ( عمق – طول و عرض زخم و…)
• جهت اسکار
• جنسیت
• رنگ اسکار
• سن بیمار
• محل تشکیل اسکار

درمان اسکار یا جای زخم

نکته ی قابل توجه در درمان اسکار این است که ، عملا هیچگونه اسکاری توسط یک تکنیک درمانی ، رفع و درمان نمی شود. به همین دلیل برای درمان اسکار، معمولا از چندین روش درمانی تواما و به صورت مکمل باهم استفاده می شود ، تا نتیجه ی مطلوب تر و باکیفیت تری حاصل شود و رضایت بیمار را دربر گیرد. اما بطور کل رفع جای زخم و ترمیم اسکار به چند طریق قابل درمان است که عبارتند از:

رفع اسکار با جراحي

برداشتن جوشگاه با جراحي مناسب ترين روش براي جوشگاه هاي پهن يا طويل است. برداشتن جوشگاه و به هم رساندن لبه هاي زخم، روش خوبي جهت درمان جوشگاه است كه مبتني بر خاصيت بالاي ارتجاعي پوست مي باشد. جوشگاه هاي پهن را مي توان برداشت و دوباره بخيه كرد به نحوي كه خط جوشگاه باريكتر گردد. در مورد اسكارهاي طويل، جراحان پوست از برش هاي نامنظم استفاده مي كنند كه خط جوشگاه را كوتاهتر به نظر برساند تا كمتر به نظر بیاید. گاهي اوقات با جراحي مي توان جهت يك اسكار را طوري تغيير داد كه تمام يا قسمتي از آن در مسير خطوط طبيعي پوست قرار گيرد و كمتر به چشم بيايد. با همين روش مي توان جوشگاه ها را به مناطقي كه كمتر به چشم مي آيند (مثل لابلاي خط رويش مو يا خط محل تلاقي بيني و گونه ها) منتقل كرد تا ديده نشوند.
بهترين نتيجه در اصلاح جراحي وقتي مشاهده مي شود كه پس از برداشتن جوشگاه، لبه هاي زخم با فشار كنار هم قرار نگرفته باشند. بنابراين طراحي دقيق برداشتن اسكار با در نظر گرفتن جزئيات خطوط طبيعي پوست و جهت عضلات زير پوست الزامي است.

پيوند پوست

در اين روش به كمك يك وسيله ظريف و مدور، پوست را از قسمت جوشگاه برداشته و از پوست سالم (معمولاً پوست پشت گوش) جايگزين آن كرده و محل آن را پانسمان مي كنند. 5-7 روز بعد از عمل ضايعه جوش مي خورد. البته در محل پيوند نيز جوشگاهي بر جاي مي ماند كه از جوشگاه قبلي كمتر آشكار است.

درم ابریژن

درم ابریژن Derm Abrasion یا تراشیدن پوست روشی است که با نوعی سمباده اسکار و لبه های آن تراشیده می شود تا بافت گود رفته برای تشکیل کلاژن بیشتر تحریک شود.
سايش پوست روش مناسبي در اصلاح جوشگاه هاي ظريف و يا بي نظمي هاي خفيف سطح پوست مي باشد. همچنين بهترين روش در درمان جوشگاه هاي جوش غرور جواني (آكنه) است. در اين روش از يك ابزار كه به سرعت مي چرخد براي برداشتن لايه هاي سطحي پوست به نوعي كه پوست و جوشگاه را يكدست و هم سطح كند استفاده مي شود و سپس می توان با تزریق کورتون از تولید مجدد آن پیشگیری کرد. برخي پزشكان جهت كاهش درد، تمام سطح پوست را با يخ سرد مي كنند و برخي ديگر، از بيحس كننده هاي موضعي يا انواع داروهاي مسكن استفاده مي نمايند. مراقبت هاي خاصي نيز بعد از عمل الزامي است كه توسط پزشك شما توضيح داده خواهد شد. بيماران معمولاً 2-3 هفته بعد از عمل و گاهي حتي پس از يك هفته مي توانند به سر كار خود برگردند.

بايد توجه داشت كه سايش پوست اگرچه در بعضي از انواع جوشگاه ها تأثيرات بسيار خوبي دارد ولي براي همه انواع آن مناسب نيست. اين روش در موارد زير نتيجه رضايت بخشي به بار آورده است: ترمیم جوشگاه هاي پس از جوش هاي غرور جواني، آبله مرغان يا آبله، رفع تاتو، چين و چروك ها و اسكارهاي اعمال جراحي .
لازم به ذکر است که سايش پوست بيشترين تأثير درماني را در پوست صورت دارد و در نواحي ديگر بدن احتمال كندي ترميم، بر جاي ماندن قرمزي و يا حتي جوشگاه بعد از عمل بيشتر مي باشد.
معمولاً توصيه مي شود برای درمان اسکار در ناحیه صورت سايش پوست بر روي تمام صورت يا تمام گونه انجام شود. سايش پوست سبب تغيير قوام و گاهي تغيير رنگ در پوست تحت درمان مي شود لذا انجام آن تنها در يك منطقه كوچك پوست، موجب تمايز آن از ساير نقاط مي گردد. اگر جوشگاه اوليه سطحي باشد، يكبار سايش پوست كافي است اما در مواردي كه ضايعات عميق و وسيع هستند، لازم است اين عمل چندين بار تكرار شود.

 

در لیزر موهای زائد بیمار چه احساسی دارد؟

 

استفاده از ورقه های سیلیکونی

استفاده از ورقه های سیلیکونی ( Silicon Sheath ) روی بافت اسکار بخصوص در مراحل اولیه تشکیل اسکار با مکانیسم فشار موضعی از تولید اسکار بزرگتر پیشگیری و به برگشت آن کمک می کند.

ليزر

ليزرهاي مختلفي در درمان اسکار به كار می روند. بر اساس نوع اسکار بايد دستگاه ليزر مناسب انتخاب گردد. بايد توجه داشت كه درمان با ليزر معمولاً كامل نيست و امكان برگرداندن پوست محل جوشگاه به حالت پوست طبيعي قبل از آسيب وجود ندارد. لیزرهای معمول برای درمان اسکار شامل لیزرهای Co2 فرکشنال و لیزر PDL می باشند.

سابسیژن

برای جدا کردن لایه آسیب دیده از لایه های عمقی تر در اسکارهایی که عمق متوسط دارند روش سابسیژن کاربرد داشته است.

پانچ

از این نوع روش برای اسکارهای عمیق استفاده می کنند و در این روش کل بافت اسکار برداشته خواهد شد و یک اسکار کوچکتر به جای آن باقی می ماند که می تواند بعدا درمان شود .

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ از جمله روشهای جدیدی ست که تاثیر مثبتی در درمان برخی از معضلات زیبایی و جوانسازی پوست دارد . نحوه ی درمان اسکار به روش میکرونیدلینگ دستگاهی بنام درمارولر یا میکرونیدل انجام می شود و منافذ خیلی کوچک در پوست ایجاد میگردد تا غلظت کلاژن سازی بالا رفته و پوست اقدام به ترمیم این منافذ کند .

تزریق موضعی آمپول کورتون

یکی از بهترین روش های درمان است که داخل بافت اسکار تزریق می گردد و منجر به هم سطح شدن بافت اسکار با بافت سالم مجاور می شود تزريق اين مواد در نرم كردن جوشگاه هاي سفت (گوشت اضافه) كاملاً موثر است و سبب كوچك و مسطح شدن آن ها مي شود.

تزريق فیلر

تزريق فیلر شامل ژل استاندارد یا چربی خود فرد به داخل يك جوشگاه، می تواند فرورفتگي آن را پر كرده و هم سطح پوست اطراف مي كند. مقدار ماده تزريق شده بستگي به اندازه و سفتي اسكار دارد. بهبودي با اين روش، فوري است، اما اغلب نتايج به طور دائمي باقي نمي مانند.

مواد آرايشي

مواد آرايشي اگر به درستي مصرف شوند مي توانند جوشگاه ها را مخفي نمايند. همچنين استفاده مناسب از مواد آرايشي پس از انجام درمان هاي فوق براي جوشگاه ها توصيه مي شود. در اين موارد، در حاليكه جوشگاه سير طبيعي بهبودي را طي مي كند، مواد آرايشي ظاهر آن را قابل قبول تر مي كنند.

استفاده از کرم

Contra tubex و ماساژ ملایم آن روی اسکار نیز بخصوص در مراحل اولیه تولید اسکار هایپرتروفیک موثر است.

 

آیا میدانستید لیزر صورت بدون داوردرمانی برای افرادی که مشکل هورمونی دارند فقط صرف هزینه اضافی و بی فایده است؟

 

لايه برداري شيميايي پوست (پيلينگ شيميايي)

در اين روش، به كمك يك ماده شيميايي لايه فوقاني پوست را بر مي دارند تا پوست صافتر به نظر رسيده و يكنواخت شود. اين روش بيشتر در پوست صورت استفاده مي شود و در جوشگاه هاي سطحي مفيدتر است. این روش در درمان جوشگاههای فرورفته آکنه و نیز جوشگاه آبله مرغان نتایج خوبی به همراه دارد. در درمان آسيب ديدگي هاي پوست ناشي از نور آفتاب و تغييرات رنگي پوست، اغلب از لايه برداري شيميايي استفاده مي شود.

سرما درماني

منجمد كردن لايه هاي فوقاني پوست گاهي حجم جوشگاه را كاهش مي دهد. اين روش عمدتاً در درمان جوشگاه هاي برجسته شانه و پشت، ناشي از جوش غرور جواني به كار مي رود.

 

خواندن 38558 دفعه آخرین ویرایش در پنج شنبه, 16 آبان 1398 ساعت 07:31

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.