یکی از بخش های صورت که می تواند باعث به هم خوردن توازن و تعادل کل ظاهر صورت شود چانه است. یک چانه کوتاه یا کوچک روی زیبایی فرم صورت تأثیر منفی گذاشته و باعث می شود بینی بزرگتر به نظر برسد. در مقابل، یک چانه بیش از حد برجسته یا بلند می تواند باعث شود قسمت بالای صورت فرورفته و بینی کوچکتر از آنچه هست به نظر برسند. علاوه بر این، فرم نامطلوب چانه
فرایند جویدن را با مشکل مواجه میکند و ممکن است مشکلات گوارشی به همراه داشته باشد.
علیرغم تاثیر بسیار زیاد چانه در زیبایی صورت، اکثر افراد نسبت به فرم نامناسب چانه در صورت خود بی اطلاع هستند. بیشتر افرادی که چانههای کوچک دارند به دلایل دیگری مثل جراحی زیبایی بینی به متخصص زیبایی مراجعه میکنند. علت این است که کوچک و عقب بودن چانه باعث بزرگ دیده شدن بینی میشود، در حالی که با اصلاح وضعیت چانه، فرم طبیعی صورت بهبود مییابد و حالت لب و دندانها نیز زیباتر میشود. حتی تغییرات ناچیز در اندازه چانه نیز می تواند توازن و تعادل کل صورت را به حد قابل توجهی بهبود دهد. جراحی زیبایی چانه عملی است که برای اصلاح شکل چانه طراحی شده و تکنیک های بسیار متنوعی برای انجام آن وجود دارد.در بعضی از موارد جراحی زیبایی چانه و بینی به طور همزمان انجام میشود تا تعادل مطلوبی بین اجزای صورت ایجاد شود.
آناتومی چانه و خط فک
آرواره (استخوان فک)، دهان را در برمی گیرد، دندانها را نگه میدارد و زیرساختی را برای بافت نرم صورت و گردن فراهم میآورد. این قسمت همچنین به عنوان محل اتصال عضلات لازم برای حرکت دهان نیز شناخته میشود. چانه، برجستگی فک پایین است که پایینترین بخش صورت را تشکیل میدهد و به همین دلیل به عنوان یکی از اجزای اصلی در تعیین شکل صورت مطرح میشود.
با افزایش سن و در نتیجهی تحلیل تدریجی و پیشروندهی استخوانها، میزان کشیدگی فک پایین و برآمدگی چانه کاهش مییابد. این مسئله میتواند توازن بین یک سوم پایین صورت و دو سوم بالایی آنرا برهم زده و به بوجود آمدن چانهای ضعیف و باریک، که اغلب با افزایش سن بارزتر می شود، منجر شود.
همراه با کاهش کشیدگی و پایهی استخوان فک، بافت نرم اطراف آن سست شده و بطور فزایندهای تحت تأثیر جاذبه زمین قرار میگیرد که این اثر بویژه در نیمهی جلویی زیر آرواره و بروی گردن (غبغب) کاملاً مشهود خواهد بود.
چگونگی تشخیص تناسب چانه
سادهترین روش ارزیابی موقعیت چانه و ناهماهنگی های ممکن در صورت، اندازهگیری نسبت به خط چانه است. موقعیت ایدهآل چانه، با قرار دادن خطی بروی تصویری از پروفایل صورت تعیین میشود. در صورتی که چانه پشت این خط قرار بگیرد، نشاندهندهی مشکل کوچکی چانه (عقب کشیدگی چانه) در جهت افقی است، که به کمک عمل جینوپلاستی یا کاشن پروتز قابل درمان خواهد بود.
جراحی زیبایی چانه چیست؟
جراحی زیبایی چانه به منظور تغییر شکل در چانه با کوچک کردن چانه (منتوپلاستی) یا بزرگ کردن آن (جنیو پلاستی یا ژنیوپلاستی) صورت می گیرد. ممکن است تصور کنید که چانه یا فک بسیار کوچک و یا بزرگی دارید که این امر موجب کاهش زیبایی چهره شما گردیده است، تعادل در ظاهر صورت تا حدودی به شکل و اندازه چانه بستگی دارد، در این صورت با کمک جراحی زیبایی چانه می توان با استفاده از کاهش، تغییر شکل و یا افزایش حجم چانه ظاهر چهره خود را زیبا تر سازید. بسیاری از اوقات پزشک متخصص همزمان با عمل جراحی بینی جراحی چانه را نیز به بیمار توصیه می کند. تا تناسب در صورت بهتر برقرار گردد.
جراحی زیبایی چانه به دو دسته اصلی تقسیم می شود:
بزرگ کردن چانه (جنیوپلاستی یا ژنیوپلاستی): اعمالی که در آن ها چانه های کوچک یا عقب رفته، بزرگ شده یا جلو کشیده می شوند.
کوچک کردن چانه(منتوپلاستی): اعمالی که در آن ها چانه های بزرگ یا جلو آمده، کوچک شده یا عقب برده می شوند.
اعمال بزرگ کردن چانه بیشتر از اعمال کوچک کردن چانه انجام می شوند، که این نشان می دهد کوچک بودن چانه شایع ترین ناهنجاری چانه است.
بعضی از اشکالات چانه که با استفاده از جراحی زیبایی چانه اصلاح میشوند عبارتند از:
• بزرگ بودن چانه
• انحراف چانه
• جلو بودن چانه
• عقب بودن بیش از حد چانه
• پهن بودن چانه
• کشیدگی یا دراز بودن چانه
• دفورمیتی چانه
کوچک کردن چانه (منتوپلاستی)
یکی از متداول ترین جراحی های زیبایی کوچک کردن چانه می باشد. چانه جلو آمده و بزرگ تاثیر منفی بر زیبایی می گذارد و اگر جلوآمدگی چانه با بیرون زدگی فک پایین نیز همراه باشد،در مسایلی همچون جویدن غذا نیز مشکل ایجاد می کند.
منتوپلاستی mentoplasty، از طریق ایجاد یک شکاف کوچک در زیر چانه یا در دهان بوسیله تراشیدن چانه، موجب کاهش سایز و اندازه کلی چانه می گردد. جراح برای جلو بردن استخوان چانه، در پایین طرف داخلی لب پایینی، یعنی در داخل دهان، یک برش ایجاد می کند تا بتواند با استفاده از یک اره برقیِ دارای یک تیغه مخصوص، لبه استخوان چانه را جدا کند؛ البته می توان این برش را در جایی از زیر چانه که در جلوی دید نیست نیز ایجاد کرد. در عمل کوچک کردن چانه، جراح بخشی از استخوان چانه که شبیه به نعل اسب است را برداشته و آن را به عقب یا جلو می لغزاند. بعد از انتخاب محل مناسب، استخوان چانه با استفاده از یک سری سیم یا صفحات فلزی مخصوص و پیچ های تیتانیوم در جایش محکم می شود. در پایان نیز، جراح برش را با بخیه بسته و روی آن را با نوار چسب می پوشاند. این برش در محل اتصال لب پایین به انتهای لثه پایینی ایجاد شده و به همین دلیل در داخل دهان پنهان می شود. این برش ظرف ۵ تا ۷ روز بهبود می یابد.
اگر چانه بسیار بزرگ باشد تراشیدن چانه ممکن است باعث ایجاد افتادگی وشل شدن پوستی که استخوان چانه را می پوشاند شود. در این صورت ممکن است لازم باشد استخوان سرتاسری چانه بریده شود و به سمت عقب حرکت داده شود. معمولا در جراحی منتوپلاستی، بدلیل اینکه پوست به استخوان سطحی چانه متصل باقی بماند، استخوان چانه بوسیله صفحات مخصوص یا پیچ در جای خود ثابت نگه داشته می شود و تا زمان بهبودی این صفحات و پیچ در چانه باقی می مانند این امر موجب می شود که بعد از جراحی احتمال اینکه پوست استخوان چانه شل و افتاده شود کاهش یابد. معمولاً این نوع جراحی، بسته به پیچیدگی آن، حدود ۱ تا ۲ ساعت طول می کشد.
آیا لیزر موهای زائد باعث سفید شدن مو میشود؟
عمل منتوپلاستی با چه روش هایی انجام می شود؟
از داخل دهان
این روش برای جراحی چانه به این صورت است که از داخل دهان برش کوچکی بین لثه و لب پایین ایجاد می شود، بافت روی استخوان را جدا می کنند و تغییرات را اعمال می کنند سپس قسمت برش خورده داخل دهان بخیه زده می شود که قابل مشاهده نمی باشد.
از بیرون دهان
در این روش برای اعمال تغییرات برشی بر روی چین خوردگی طبیعی پوست در زیر چانه ایجاد خواهد شد، بافت از روی استخوان چانه جدا می گردد و تغییرات لازم اعمال شده و در پایان محل برش خورده با بخیه زدن به هم متصل می شود.
جراح پلاستیک باید علاوه بر تجربه و تخصص از علم زیبایی شناسی نیز بهره مند باشد تا توانایی ارزیابی دقیق وضعیت چانه را با سایر اجزای صورت مخصوصا بینی داشته باشد و با در نظر گرفتن ارتباط فک بالا و پایین مناسب ترین شیوه درمانی را انتخاب نماید.
جراحی کوچک کردن چانه مناسب چه افرادی است؟
بهترین کاندیدای مناسب عمل جراحی کوچک کردن چانه، افرادی هستند که:
• کسانی هستند که چانه آنها نسبت به صورتشان بزرگ است.
• از ظاهر و ویژگیهای صورت خود، ناراضی هستند.
• از سلامت جسمی و روانی مناسبی برخوردارند.
• در خصوص نتایج عمل انتظارات واقعبینانهای دارند.
• حداقل ۲۰ سال سن داشته باشند، زمانی که رشد استخوان چانه به انتهای خود رسیده باشد.
توجه داشته باشید افرادی که کاندید ایدهالی برای عمل جراحی کوچک کردن چانه محسوب نمیشوند، ممکن است بهجای آن، از لیپوساکشن صورت برای بازسازی چهره خود بهرهمند شوند.
بزرگ کردن چانه (جنیوپلاستی)
عمل بزرگ کردن چانه genioplasty جراحی زیبایی است که هدف از انجام آن اصلاح شکل یا ترمیم چانه جهت مشخص تر ساختن این بخش از صورت و هماهنگ کردن آن با فرم صورت و سایر اجزاء آن است.
بزرگ کردن چانه ی کوچک به دو روش پروتز چانه ( ایمپلنت چانه) و از طریق جلو آوردن استخوان فک (جنیو پلاستی اسلایدینگ) قابل انجام است که در ادامه شرح کاملی از فرآیند آنها را ارائه می دهیم.
جراحی جنیوپلاستی یا بزرگ کردن چانه مناسب چه افرادی است؟
• افرادی که بینی برجسته دارند .
• چانه های کوچک و عقب رفته
• افرادی که دارای گردن های گوشتی می باشند.
• چانه هایی که به فرم مربع شکل هستند.
جراحی جنیوپلاستی مناسب چه افرادی نیست؟
• از سلامت کاملی برخوردار نیستند.
• انتظارات غلط درباره نتیجه عمل جراحی دارند.
• دارای مشکلات قلبی یا فشار خون بالا هستند.
• داروهای ضد انعقاد خون مصرف کرده اند.
• داروهای خاص در شش ماه قبل از انجام عمل جراحی جنیوپلاستی مصرف کرده اند.
(مصرف بعضی داروهای خاص می تواند بر رشد استخوان تاثیر گذاشته و باعث ایجاد برآمدگی در محل زخم ها شود)
پروتز چانه
در عمل بزرگ کردن چانه، کاشت پروتز، افزایشی موضعی در استخوان فک پایین ایجاد میکند که اثرات آن از طریق بافت نرم صورت به سطح پوست منتقل میشوند و فرمی بهبود یافته را ایجاد میکنند.
پروتز از طریق ایجاد ساختاری پشتیبان برای بافت نرم پوشانندهی صورت، در برابر تأثیرات گرانشی مقابله کرده و احساس پری را به صورت باز میگرداند و با انبساط ملایم پوست، حالتی کشیده برای آن ایجاد میکند. علاوه بر این با ایجاد فشاری رو به جلو بر تمام بافتهای نرم فک، از جمله ماهیچههای سطحی گردن، ظاهری بهتر برای فرم و خطوط گردن ایجاد میکند.
در طول جراحی جنیوپلاستی ، جراح برای وارد کردن پروتز به چانه همانند جراحی منتوپلاستی می تواند عمل را به دو روش ایجاد برش در زیر چانه و یا در درون دهان انجام دهد. در هر دو حالت، جراح باید چند لایه از بافت را بریده و در عین حال مراقب باشد به عصب اصلی چانه آسیب نرساند. جراح در بافت همبند درون چانه یک فضای خالی ایجاد کرده و آن را با یک محلول گندزدا می شوید. سپس، پروتز استریل در وضعیت صحیح خود در چانه قرار می گیرد. بعد از آن، برش بسته شده و زخم با چسب های مخصوص پوشانده می شود. کاشت پروتز ۳۰ تا ۶۰ دقیقه زمان می برد.
در جراحی¬های زیبایی که در آنها از پروتزهای سیلیکونی استفاده میشود، معمولاً لازم نیست که پروتز به استخوان فک پایین ثابت شود و قرار گرفتن آن در ناحیهی باریک بین استخوان و فضای زیر پریوستی (لایهای از جنس بافت نرم که استخوان را پوشش میدهد)، ایمنی آن را به اندازهی کافی فراهم میکند.
در جراحیهای ترمیمی یا زاویهدار کردن فک و صورت با استفاده از پروتزهای پلی اتیلنی با چگالی بالا، معمولاً ثابت کردن پروتز به استخوان فک پایین ضروریست.
توجه داشته باشید گاهی در مواردی نیاز است که فرد جراحی پروتز چانه را همزمان با پروتز گونه و پروتز لب برای ایجاد توازن کلی صورت انجام دهد.
شکل و اندازهی پروتز
پروتزها در اشکال از پیش آمادهشدهی فراوانی هم برای مردان و هم برای زنان و مطابق با طیف گستردهای از احتیاجات وجود دارند. هر شکل در چندین اندازه، مطابق با ابعاد استخوان فک پایین در دسترس است. سایر متغیرهای این پروتزها عبارتند از: ضخامت، ارتفاع و لبهی بیشینهی برآمدگی.
انواع پروتزهای چانه
پروتزهای چانهی مرکزی: شکل اصلی این پروتز، امکان برخوداری از درجات متنوعی از برآمدگی چانه و تغییرات کمتری در خط فک را فراهم میکند.
پروتزهای آناتومیکال: پروتزی با طراحی جدید که هم چانه و هم خط فک را تقویت میکند. این پروتز به طور همزمان برجستگی چانه را تقویت و تغییر فرمی در حد خفیف تا متوسط برای قسمت جلویی فک ایجاد میکند.
پروتزهای آناتومیکال توسعه یافته: نوع توسعهیافتهی پروتزهای آناتومیکال هستند که بالهای کناری آن ها، به منظور تقویت بیشتر خط فک کشیده تر شده است.
پروتزهای فک پایین: این پروتزهای به منظور افزایش زاویهی فک، عرض و ابعاد خط فک در نمای جلویی صورت، مورد استفاده قرار میگیرند.
پروتزهای سفارشی: در موارد ترمیمی، با استفاده از سیتیاسکنهای بیمار، پروتزهایی سفارشی و سهبعدی ساخته میشوند که برای اصلاح نواقص فک پایین و یا عدم تقارنها مورد استفاده قرار میگیرند.
جنیوپلاستی اسلایدینگ (ژنیوپلاستی لغزشی)
در مواردی که چانه بیمار خیلی کوچکتر از آن است که با تزریق چربی یا پروتز بزرگ شود، یا اینکه بدشکلی چانه پیچیده تر از حد معمول است، از جنیوپلاستی اسلایدینگ استفاده می شود. در این جراحی ابتدا نیاز به برداشتن استخوان چانه برای جا به جایی موقعیت آن می باشد . این کار از طریق برشی که به صورت نوسانی به وسیله اره در استخوان چانه می زند انجام می شود. پس از خارج کردن این استخوان قسمت باقیمانده فک به جلو کشیده شده و برای فیکس کردن محل جدید آن از صفحه و پیچ هایی از جنس فلز تیتانیوم ( ضد حساسیت و سازگار با بدن) استفاده می شود. برشی که در داخل دهان زده شد با بخیه هایی قابل جذب بسته می شود.پس از اتمام کار دور سر بیمار بانداژی بسته می شود تا فشاری بر آن وارد نشود. ژنیوپلاستی اسلایدینگ کمی بیشتر از عمل پروتز زمان می برد، یعنی حدوداً ۴۵ تا ۹۰ دقیقه.
نتایج جراحی زیبایی چانه
نتیجه عمل کاملاً طبیعی به نظر رسیده و در کل می توان گفت هدف جراحی چانه زیباسازی صورت و متعادل ساختن اجزاء آن با ایجاد چانه ای با ظاهری طبیعی است. البته باید به خاطر داشته باشید که برای مشاهده نتیجه نهایی ممکن است به ۶ هفته زمان نیاز باشد.
نتیجه جراحی چانه دائمی است، البته لازم به یادآوری است که با بالا رفتن سن شکل چانه نیز به مرور تغییر می کند. برای مثال، بافت های اطراف چانه به طور مداوم تحت تأثیر افزایش سن و جاذبه قرار دارند.
عمل کاشت پروتز نیز اصلاحات قابلتوجهی را ایجاد میکند. به طور متوسط میزان برآمدگی چانه ۴ تا ۸ میلیمتر افزایش مییابد. در صورتی که بهبود خط فک مد نظر باشد، معمولاً افزایشی در حدود ۳ تا ۴ میلیمتر برای بازگردانی شکل، خطوط و زوایای فک و صورت کفایت میکند. پس از جایگذاری، پروتزهای چانه مانند استخوان طبیعی دیده و احساس خواهند شد. شکل آناتومیک مخروطی آنها این اطمینان را حاصل خواهد کرد که پروتز با فک پایین ترکیب شده و حرکاتی نرم را ارائه میدهد. به طور کلی نتایج عمل برجستهسازی چانه با درجات بالایی از رضایت بیماران همراه است.
عوارض جراحی زیبایی چانه
جراحیهای کاشت پروتز چانه گاهی با عوارض کوتاه مدتی همراه است که اغلب بصورت عفونتهای موضعی یا نیاز به جراحیهای مجدد به دلیل جابجایی پروتز چانه و یا تورم ، کبودی و سوزش خفیف مشاهده میشوند. اگرچه که در صورت لزوم، برداشت پروتز به سادگی امکانپذیر است اما درکل تزریق چربی چانه نسبت به پروتز چانه عوارض کمتری دارد. به دلیل اینکه از چربی بدن خود فرد استفاده می شود.
دوره بهبود پس از جراحی زیبایی چانه
دورهی بهبود پس از جراحی چانه معمولاً بدون حاشیه است و اکثر بیماران پس از عمل به خانه باز میگردند. ممکن است پانسمانی برای کاهش تورم بروی چانه وجود داشته باشد (که معمولاً روز بعد برداشته میشود). پوششی کوچک برای پوشاندن چانه در مدت ۷ الی ۱۰ روز ممکن است استفاده شود. دورهی بهبودی اغلب سریع است و با درد و ناراحتی بیش از حد همراه نیست.
تورم و کبودی بعد از جراحی زیبایی چانه به تدریج از بین میرود و پس از یک الی دو هفته فرد میتواند به زندگی روزمرهی خود برگردد. در این دوران بهتر از مواد غذایی نرم استفاده شود تا حرکات چانه به حداقل برسد و حتما پس از هر وعدهی غذایی دهانشویه استفاده شود.
مراقبت های لازم قبل از انجام جراحی زیبایی چانه
• عدم استفاده از داروهای استروئیدی ضد التهاب یا آسپرین از دو هفته پیش از عمل
• تا ۲ هفته قبل از عمل سیگار کشیدن ممنوع است .
• استفاده از پاک کننده آنتی باکتریال صورت و دهانشویه سه بار در روز
• خودداری از خوردن و نوشیدن تا ۸ ساعت پیش از جراحی
مراقبت های بعد از جراحی زیبایی چانه
بعد از جراحی چانه، یک گِن مخصوص جراحی زیبایی روی سر و صورت بیمار قرار می گیرد که به کنترل ورم و کاهش حرکت چانه جراحی شده کمک می کند. بیمار می بایست در تمامی طول هفته اول بعد از جراحی، شب و روز این گن را بپوشد.
معمولاً تا ۳ تا ۵ روز بعد درد یا ناراحتی متوسطی وجود خواهد داشت. بیماران می توانند بعد از یک هفته فعالیت های عادیشان را از سر بگیرند، اما باید تا ۶ هفته بعد از عمل از انجام هرگونه فعالیت یا ورزشی سنگینی خصوصاً ورزش های برخوردی خودداری کنند.
شما ممکن است بعد از جراحی برجسته سازی چانه احساس کوفتگی عضلات نیز داشته باشید. در موارد بسیاری، داروهای تسکین دهنده درد بدون نسخه برای کاهش این ناخوشی کافی است. گرچه پزشکان در صورت نیاز می توانند داروهای ضد درد قویتری هم تجویز کنند. مانند بسیاری از بیماران، شما نیز ممکن است نیاز داشته باشید بعد از این جراحی یک رژیم غذایی ملایم را دنبال کنید. اطمینان حاصل کنید غذاهایی که انتخاب میکنید سرشار از ویتامین و پروتئین باشد چرا که این مواد مغذی سیستم ایمنی شما را تقویت کرده و پروسه بهبودی را سرعت می بخشد. پزشکان می توانند در طول ریکاوری راهنمایی بیشتری به شما ارائه دهند. آنها همچنین به شما خواهند گفت که چه زمانی برای ملاقات های بعد از عمل به آنها مراجعه کنید.
هزینه جراحی زیبایی چانه
از آنجایی که عمل چانه ، در زمرهی جراحیهای زیبایی و جوانسازی محسوب میشود، توسط شرکتهای بیمه پوشش داده نمیشود، مگر اینکه انجام آن از نظر پزشکی ضروری باشد. هزینههای این عمل طی جلسهی مشاورهای که با متخصصین به منظور تشریح این عمل برگزار خواهد شد، تعیین می گردد.
انجام جراحی زیبایی چانه همزمان با درمان های دیگر
گاهی اوقات جراحی زیبایی چانه همراه با درمانهای دیگر انجام میشود. برای مثال، از لیپوساکشن برای درمان غبغب یا برداشتن چربی اضافی موجود در ناحیه چانه و خط گردن استفاده میشود. گاهی اوقات پزشک جراحی چانه را به عنوان مکملی برای جراحی زیبایی بینی توصیه میکند، زیرا معمولاً کوچک بودن چانه بینی را بزرگتر نشان میدهد. همچنین، جراحی چانه به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی ترکیبی برای بیماران لیفت صورت نیز توصیه میشود.
سوالات رایج درباره جراحی زیبایی چانه
آیا پروتز چانه می تواند جابجا شود؟
زمانی که همه چیز بهبود می یابد، پروتز چانه در موقعیت خود باقی خواهد ماند. اما برخی اوقات در هفته های ابتدایی بعد از جراحی و قبل از اینکه همه چیز بطور کامل بهبود یابد، پروتز چانه می تواند از موقعیت خود خارج شود. این اتفاق بسیار غیر معمول است، اما اصلاح آن نیاز به بازگشت فرد به اتاق عمل برای برگرداندن آن به موقعیت خود دارد.
آیا عمل لیپوساکش و رفع غبغب می تواند تاثیری در کوچک تر کردن چانه داشته باشد ؟
لیپوساکشن معمولاً بمنظور برداشتن غبغب چانه در گردن و چانه استفاده میشود. لیپوساکشن با تجزیه سلول های چربی و سپس خارج کردن آنها از از بدن توسط یک دستگاه مکنده کار می کند. این کار گاهی اوقات با برخی فرآیندهای زیبایی دیگر مانند جراحی کوچک سازی چانه بمنظور اصلاح ظاهر فرد همراه میشود.
تکنیک های مختلفی برای کشیدن چربی زیر پوست با لیپوساکشن وجود دارد. در حالی که فرآیندهای پایه ای این تکنیک ها مشابه است، اما در روش تجزیه چربی با هم تفاوت دارند.
بیشتر جراحان از تکنیک متورم سازی استفاده می کنند که درآن ناحیه تحت درمان با یک مایع متورم کننده مشتمل از یک داروی بی حس کننده و یک منقبض کننده عروق بمنظور جلوگیری از خونریزی، پر می شود. سپس یک سوزن درون ناحیه تحت درمان قرار داده می شود و از آن بمنظور تجزیه سلول های چربی استفاده می شود. مایع مورد استفاده، بافت مجاور ناحیه تحت درمان را پوشش داده و از آسیب دیدن آن جلوگیری میکند.
جراحان دیگر از روش های دیگری بمنظور تجزیه چربی استفاده می کنند. یکی از محبوبترین این روش ها ویز لیپوساکشن است که طی آن امواج فراصوتی بمنظور تجزیه چربی استفاده می شود. سوزن سپس بمنظور استخراج چربی از بدن استفاده می شود.
هر کدام از این فرآیندها مؤثر بوده و و هر دوی آنها بمنظور کشیدن کیسه های چربی زیر پوست استفاده می شوند.
مزایا و معایب پروتز چانه با جنس سیلیکون یا مدپور چیست؟
ممکن است پروتز های سیلیکونی بعد از جایگذاری در بدن دچار واکنش های شیمیایی شوند یا کمی حرکت کنند، اما مدپورها چسبندگی بهتری دارند، کمتر حرکت می کنند و به ندرت واکنش می دهند. اگرچه در قدیم پروتز سیلیکونی کاربرد بیشتری داشت اما امروزه پروتز های مدپور بیشتر مورد توجه هستند.
آیا پروتز چانه با گذشت زمان تغییر شکل می دهد و بیمار نیاز به ترمیم یا جراحی مجدد دارد؟
همان طور که گفتم در گذشته جراحان از ایمپلنت های سیلیکونی استفاده می کردند. این تغییرات مشهود بود زیرا سیلیکون در اثر فشارهای احتمالی به ناحیه از محل جایگذاری خود، سر می خورد اما انواع جدید ایمپلنت یا مدپور به دلیل چسبندگی خوبی که با بافت بدن دارند معمولا از همان ابتدا که جراح توازن اولیه را برای ایمپلنت و صورت بیمار برقرار می کند، ایمپلنت از جای خود تکان نمی خورد. البته انتخاب اندازه ایمپلنت و نحوه پیچ گذاری های ظریف در ثابت ماندن این پروتز ها، اهمیت دارد و به تجربه و دانش جراح پلاستیک بستگی دارد.
ممکن است پروتز باعث عفونت ناحیه جایگذاری شود؟
در صورت استفاده از ایمپلنت های سیلیکونی، این امکان وجود دارد اما در انواع مدپور این احتمال کم است. البته این تذکر را هم می دهم که اگر جراح به هر دلیلی ایمپلنت مدپور را تثبیت نکرده باشد و لازم باشد با جراحی مجدد آن را جابجا کند، احتمال ایجاد چسبندگی در ناحیه بالا می رود.
لیزر صورت چگونه کار میکند؟
بیمار بهتر است در چه سنی برای انجام جراحی زیبایی چانه مراجعه کند؟
بیمار کاندید جراحی زیبایی چانه باید رشد فکری کاملی داشته و به مرحله تثبیت وضعیت فکی رسیده باشد. حال اگر بیمار میانسال است و با توجه به اطلاع رسانی های گسترده امروزی به این جراحی علاقه مند شده اما نمی داند که از نظر سنی کاندید مناسبی هست یا خیر. باید بگوییم که ما برای این جراحی حد بالای سنی را نمی بینیم اما دقت می کنیم که بیمار در وضعیت مناسبی تصمیم به این جراحی گرفته و همسر او هم نسبت به این تصمیم راضی باشد. نکته دیگر اینکه ما گاهی راه حل های جایگزینی برای پروتز داریم مثلا نمایان تر کردن چانه به کمک جراحی جنیوپلاستی اسلایدینگ که در بالا توضیح در مورد آن توضیح دادیم. به عنوان متخصص راه حل های بهتر را پیشنهاد می دهیم و اجازه می دهیم بیمار با دید وسیع تری تصمیم بگیرد. زیرا بسیاری از محققان و مولفان منابع جراحی پلاستیک، معتقدند شکل دادن به بافت های بدن بیمار بهتر از وارد کردن جسم خارجی به بدن اوست.
به نظر شما چرا این روزها آمار جراحی پروتز چانه اینقدر بالارفته است؟
عمده ترین علت را می توان در تغییر ارزش های مورد توجه برخی افراد جامعه دانست. برخی مردم، این روزها تاییدشدن و مورد توجه قرار گرفتن را در داشتن چهره مد روز می دانند که ریشه یابی و تحلیل آن در این گفت وگو نمی گنجد. مورد دوم افزایش پزشکان معدودی است که با استفاده از خلأهای قانونی به حیطه کاری پزشکان فوق تخصص جراحی پلاستیک وارد شده اند. برای این گروه از پزشکان که تنها دوره چند جلسه ای پروتز را گذرانده اند، بهترین و آسان ترین روش جلب بیمار این است که او را به گذاشتن پروتزی که شاید اصلا احتیاج نداشته باشد تشویق کنند. این افراد دانش کافی یک جراح فوق تخصص جراحی پلاستیک که راه های علمی اصلاح نواقص ظاهری بدن را می داند، ندارند. فرم دادن به اجزای بدن، علم تخصصی و تجربه لازم دارد و جراح باید بتواند ضمن ایجاد شکلی مناسب، سلامت اعصاب و دیگر بافت های ناحیه را حفظ کند.
آیا عمل جراحی چانه میتواند با سایر جراحیهای پلاستیک بهصورت همزمان اجرا شود؟
معمولاً جراحان ترجیح میدهند عمل جراحی چانه همزمان با سایر جراحیهای دیگر ازجمله: جمله جراحی زیبایی بینی، جراحی لیفت یا کشیدن صورت، لیپوساکشن صورت ، جراحی زیبایی لب و یا پروتز لبها صورت بپذیرد. همزمان بودن این روندها به جراح اجازه میدهد بهتر بهتناسب و تقارن چهره بپردازد.