ورزش و رژیم غذایی دو راه مناسب برای داشتن وزنی متناسب هستند. اما اگر تلاشهای شما برای از بین بردن چربیهای موضعی به کمک این روشها، بینتیجه مانده است، شاید وقت آن است که به فکر راهحلی جایگزین مانند لیپوساکشن باشید. لیپوساکشن، روشی جراحی است که در آن
از نیروی مکش برای بیرون کشیدن چربیهای موضعی هدف استفاده میشود و بدن شما بدین طریق فرم داده میشود. این روش، نتایجی طبیعی و خوشایند ایجاد میکند.
بسیاری از افراد دارای نواحی از چربیهای موضعی در بدن خود هستند که نسبت به ورزش کردن مقاوم است و به همین خاطر به روش لیپوساکشن رو میآورند. عدم از بین رفتن این چربیها میتواند علل مختلفی داشته باشد که مهمترین آنها دراینبین، عوامل ژنتیکی است. لیپوساکشن دارای انواع مختلفی است، اما اصول همهی آنها با یکدیگر یکسان است و در تمامی این تکنیکهای چربیها با کمک ساکشن، بیرون کشیده میشوند.
لیپوساکشن چیست؟
لیپوساکشن نوعی جراحی است که در آن از تکنیک ساکشن (مکش) برای خارج کردن یا برداشتن چربی اضافه از نواحی خاص بدن مانند شکم، باسن، ران، بازو ها یا گردن استفاده می شود که متداول ترین آن لیپوساکشن شکم و پهلو و لیپوساکشن ران است. لیپوساکشن همچنین می تواند به این نواحی شامل باسن، شکم و ران ها شکل دهد. لیپوپلاستی نام دیگر لیپوساکشن می باشد.
لیپوساکشن راهی برای کاهش وزن نیست. اگر شما به اضافه وزن دچار باشید استفاده از رژیم غذایی و ورزش هم چنین برخی جراحی ها مانند بای پس معده در مقایسه با لیپوساکشن به شما کمک بیشتری می کند.
در صورتی که در برخی نواحی بدن مانند شکم و پهلو ها چربی اضافه داشته باشید اما در سایر قسمت ها وزن پایدار و مناسبی داشته باشید در آن صورت انجام لیپوساکشن برای شما مناسب خواهد بود.
لیپوساکشن گاهی همراه با سایر جراحی های زیبایی مانند برداشتن شکم (ابدومینوپلاستی)، کوچک کردن سینه، یا لیفت صورت همراه می شود.
در سال های اخیر در این باره تکنیک ها بهبود یافته و عمل لیپوساکشن بی خطرتر، ساده تر و با درد کمتری همراه است. این تکنیک های جدید شامل موارد زیر است:
انواع روش های لیپوساکشن
لیپوساکشن تامسنت
لیپوساکشن تامسنت یا با بیحسی موضعی (همراه با تزریق دارو) رایجترین نوع عمل لیپوساکشن میباشد. در این روش، قبل از برداشتن چربیها ابتدا مقدار زیادی از یک محلول دارویی به درون مناطقی از بدن که چربی اضافی آن باید حذف شود، تزریق میگردد. گاهی از اوقات ممکن است که حجم محلول تزریق شده بیش از سه برابر مقدار چربیهایی باشد که از آن موضع برداشته میشود. این محلول شامل ترکیبی از یک داروی بیحسی موضعی (لیدوکائین) و یک داروی دیگر برای منقبض کردن رگهای خونی (اپینفرین) و یک محلول آب نمک داخل وریدی میباشد. لیدوکائین به بیحس شدن موضع مورد نظر در زمان قبل و بعد از عمل جراحی کمک مینماید. به طوری که ممکن است به هیچ بیحسی دیگری غیر از آن نیازی نباشد. اپینفرین موجود در محلول دارویی باعث کاهش خونریزی، خونمردگی و ورم در اندام مورد عمل میشود. محلول داخل وریدی هم به حذف راحتتر چربیها کمک میکند. در واقع این محلول همراه با چربیهای زائد از داخل موضع مورد نظر بیرون کشیده میشود. این نوع از عمل لیپوساکشن در مقایسه با سایر انواع آن، معمولاً به زمان طولانیتری نیاز دارد.
لیپوساکشن فوق مرطوب
لیپوساکشن به روش فوق مرطوب نیز روشی مشابه با لیپوساکشن تامسنت میباشد، اما تفاوتی که دارد آن است که حجم محلول تزریق شده در موضع محل عمل، کمتر از مقدار تزریق شده در روش تامسنت میباشد. در واقع مقدار محلولی که تزریق میشود، برابر با مقدار چربیهای زائدی است که باید برداشته شود. ضمناً این روش به زمان کمتری نیاز دارد، اما اغلب لازم است که این عمل تحت شرایط بیهوشی خفیف (نوعی از بیهوشی که بیمار در زمان عمل به حالت خوابآلود است) یا بیهوشی عمومی (نوعی از بیهوشی که بیمار در زمان انجام عمل کاملاً خواب است و دردی احساس نمیکند) انجام شود.
لیپوساکشن اولتراسوند
لیپوساکشن به کمک اولتراسوند (UAL) یکی دیگر از روشهای لیپوساکشن است که در آن از امواج اولتراسونیک برای شکستن سلولهای چربی و تبدیل آنها به حالت مایع استفاده میشود. در مرحله بعد، این سلولها با استفاده از مکش وکیوم از محل مورد نظر خارج میشوند. عمل لیپوساکشن با کمک اولتراسوند را میتوان به دو روش انجام داد که شامل روش خارجی (از روی سطح پوست به وسیله یک دستگاه مخصوص ساطع کننده امواج اولتراسوند) و روش داخلی (از زیر سطح پوست به وسیله یک لوله کوچک و داغ به نام کانولا) میباشد. این نوع از عمل لیپوساکشن را میتوان برای حذف چربی از نواحی متراکم و فیبری بدن از قبیل بالای کمر یا سینههای بزرگ شده آقایان انجام داد. عمل لیپوساکشن به کمک اولتراسوند غالباً همراه با عمل تامسنت و به عنوان عمل دوم (تکمیلی) انجام میشود تا دقت کار از این طریق افزایش پیدا کند. به طور کلی این روش در مقایسه با روش فوق مرطوب، زمان بیشتری به طول میانجامد.
لیپوساکشن لیزری
لیپوساکشن به کمک لیزر (LAL) روشی است که در آن از انرژی امواج لیزر برای آب کردن سلولهای چربی استفاده میشود. بعد از آنکه سلولهای چربی به حالت آبکی تبدیل شدند، میتوان آن را از طریق مکش وکیوم از موضع محل عمل خارج کرد و یا به آن اجازه داد تا خود به خود از طریق لولههای کوچکی که در این منطقه قرار داده میشود، خارج گردد. از آنجا که لولهای که برای عمل لیپوساکشن به کمک لیزر استفاده میشود (کانولا) کوچکتر از لولههایی است که در روش سنتی لیپوساکشن مورد استفاده قرار میگیرد، بنابراین جراحان ترجیح میدهند که برای لیپوساکشن در مناطق ظریف و حساس بدن از این روش استفاده کنند. این مناطق شامل چانه، فکها و صورت میباشد. یکی از مزیتهای دیگری که روش لیپوساکشن به کمک لیزر نسبت به سایر روشهای لیپوساکشن دارد آن است که در این روش انرژی امواج لیزر باعث تحریک ساخت کلاژن در بافتها نیز میشود. ساخته شدن کلاژن به افزایش استحکام بافت پوست و جلوگیری از افتادگی آن بعد از عمل لیپوساکشن کمک میکند. کلاژن پروتئین رشتهای شکلی است که به حفظ ساختار پوست کمک میکند.
آیا میدانستید موهای زائد، اضافی یا ناخواسته به ۲ دلیل هورمونی یا غیرهورمونی ایجاد میشوند و لیزر صورت به حذف آن کمک میکند؟
دلیل انجام لیپوساکشن
به خاطر داشته باشید که لیپوساکشن به منظور کاهش وزن انجام نمیشود، بلکه هدف اصلی این عمل شکیلتر کردن یک یا چند بخش از بدن است. لیپوساکشن معمولاً بر روی ناحیههای “مقاومی” انجام میشود که ورزش و رژیم غذایی تأثیری در از بین بردن چربی آنها ندارد مثل لاغری شکم و پهلو.
لیپوساکشن برای درمان عارضههایی چون بیماریهای زیر نیز به کار میرود:
• تومور چربی خوش خیم (لیپوما)
• بزرگ شدن غیرطبیعی سینههای مردان (گاینکوماستی یا سودوگاینکوماستی)
• اختلال در متابولیسم چربی بدن (لیپودیستروفی)
• تعریق بیش از حد زیر بغل
مزایای لیپوساکشن
انجام لیپوساکشن مزایایی دارد از جمله:
• روش جایگزین بسیار مناسبی برای جراحیهای تهاجمیتر است و به روشی ایمن و بدون ایجاد برشهای بزرگ چربیهای موضعی را از نواحی خاصی مانند شکم، ران، غبغب و سینهی بزرگ مردان ( ژنیکوماستی) حذف میکند.
• فرم بدن شمارا متعادل کرده و برآمدگیهای ناخوشایند بدن مانند چاقی ران و شکم که موجب ظاهر گلابیشکل در مردان میشود را برطرف میکند
• این روش، با برداشتن چربیهای اضافهی غبغب، نتایج جراحیهای زیبایی مانند لیفت صورت را بهبود میدهد.
• لیپوساکشن با برداشتن چربیهای موضعی مقاوم و فرم دادن به بدن، نتایج بهدستآمده از ورزش و رژیم غذایی را بهبود میدهد.
کدام نواحی از بدن را میتوان با لیپوساکشن درمان کرد؟
از لیپوساکشن بدون درد میتوان برای فرمدهی نواحی خاصی از بدن استفاده کرد که مهمترین این قسمتها عبارتند از:
• شکم
• باسن
• ران پا
• زانوها
• بازوها
• چانه
• گونهها
• گردن
• کمر و پهلوها
• ماهیچه ساق پا و مچ پا
• کاهش پستان (کوچک کردن سینه ها)
لیپوساکشن شکم
چربیهای شکمی بیش از هر ناحیه دیگری مورد تحت عمل جراحی لیپوساکشن قرار میگیرند، زنانی که زایمان انجام دادهاند، عضلات شکمی ضعیفی دارند و به همین خاطر ناحیه زیر شکم آنها حالت افتاده پیدا کرده و به سمت پایین متمایل میشود و چربیها در این ناحیه تجمع پیدا میکنند. انجام لیپوساکشن در این ناحیه معمولاً نتایج خوبی در پی دارد. اما در مواردی که چربی و افتادگی پوست شکم زیاد است باید جراحی زیبایی شکم انجام شود.
لیپوساکشن بازوها
کوچک کردن بازوها انحصاراً در زنان انجام میشود. چربیهای تجمع یافته در زیر بازو در این روش استخراج میشوند. بسیاری از زنان دوست دارند لباسهای آستینکوتاه یا بدون آستین بپوشند اما به خاطر شکل بازوهای خود نگران هستند. با انجام لیپوساکشن چربیهای اضافه این ناحیه برداشته شده و بازوها فرم زیبایی میگیرند.
لیپوساکشن رانها
برداشتن مقدار بیش از حدی از چربی از ناحیه رانها میتواند موجب تشکیل برآمدگیها و فرورفتگیهایی در پوست شود. با توجه به میزان چربی اضافهی موجود در این ناحیه ممکن است بیش از یک جلسه لیپوساکشن برای استخراج چربیهای ران انجام شود.
لیپوساکشن باسن
برای رسیدن به بهترین نتایج پزشکان معمولاً از کانولاهای کوچک در ناحیه باسن استفاده میکنند و چندین برش کوچک در این ناحیه ایجاد میکنند تا بتوانند در حین کوچک کردن باسن (کوچک کردن باسن) تقارن آن را حفظ کنند. با تغییر فرم این ناحیه و حذف چربیهای اضافه، لباسهای شما به تنتان بهتر اندازه میشوند.
لیپوساکشن کمر
نواحی مختلفی در کمر وجود دارند که چربیها در آنجا تجمع یافته و میتوان با کمک لیپوساکشن این چربیها را استخراج کرد. برای مثال ناحیه زیر کتف و بالای کمر، ناحیه نزدیک به زیر بغل، میانهی پایین کمر در نزدیکی استخوان دنبالچه و بالای کمر در نزدیکی گردن، از جمله این نواحی هستند.
لیپوساکشن برای چه افرادی مناسب است؟
متقاضی مناسب لیپوساکشن فردی است که شرایط جسمی خوبی دارد و از وجود چربیای در بدن ناراحت است که در برابر رژیم یا ورزش مقاوم است. زنان و مردان بالای ۱۸ سال در شرایط جسمی مناسب نامزدهای ایدهآل لیپوساکشن محسوب میشوند.
بهطورکلی، کاندیدهای مناسب برای انجام لیپوساکشن افرادی هستند که:
• نهایتاً ۳۰ درصد با وزن ایدهآل تفاوت وزنی دارند.
• پوستی منسجم یا قابلیت ارتجاعی بالا دارند.
• حجم عضلانی خوبی دارند.
لیپوساکشن برای چه افرادی مناسب نیست؟
لیپوساکشن برای افرادی با شرایط زیر توصیه نمی شود:
• دیابت
• جریان خون محدود
• بیماریهای ریوی
• ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
• ضعیف بودن سیستم ایمنی
• بانوان باردار یا مادران شیرده
• بیمارانی که داروهای رقیق کننده خون مصرف میکنند.
• واکنشهای آلرژی نسبت به داروها
مراحل انجام لیپوساکشن
• برای انجام این عمل از یک دستگاه لیپوساکشن و لوازم جانبی آن از جمله لولههای کوچکی به نام کانولا استفاده میشود. تیم پزشکی ابتدا قسمتهایی از بدن شما که باید تحت عمل قرار گیرد را آماده میکند. سپس بیحسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام میشود.
• یک بریدگی کوچک بر روی موضع محل عمل ایجاد شده و لوله ساکشن که نوک تیزی دارد از طریق این بریدگی در داخل توده چربیهای انباشته قرار داده میشود و سلولهای چربی به وسیله نوک لوله جارو میشوند.
• برخی از دستگاههای لیپوساکشن دارای تکنولوژی تولید امواج صوتی هستند که این امواج، برداشتن بافت چربی را آسانتر میکنند.
• چربیهای کَنده شده از طریق لوله ساکشن به بیرون کشیده میشود. عمل مکش به وسیله یک پمپ وکیوم و یک سرنگ بزرگ انجام میگیرد.
• برای عمل کردن اندامها و نواحی بزرگ بدن ممکن است به ایجاد چندین سوراخ یا بریدگی بر روی پوست نیاز باشد. زیرا پزشک جراح برای آنکه بهتر بتواند به چربیهای عمقی نزدیک شود، باید لوله ساکشن را از جهات مختلف وارد کند تا نهایتاً بتواند به نتیجه بهتری از نظر فرم اندام مورد نظر دست پیدا کند.
• پس از آنکه چربیهای زائد حذف شد، ممکن است که لولههای زهکش کوچکی در داخل موضع محل عمل قرار داده شود تا خون و مایعاتی که در طی چند روز اول بعد از عمل لیپوساکشن در این محل تجمع پیدا میکند، از طریق این لولهها خارج شود.
• اگر در زمان عمل، خون و مایعات زیادی از بدن شما از دست برود، ممکن است که نیاز به جایگزینی و تأمین مایعات (به شکل داخل وریدی) داشته باشید. در موارد نادری هم ممکن است به انتقال خون به بدن شما نیاز باشد. بعد از پایان عمل، یک پوشش فشرده کننده به نام گارمنت بر روی اندام مورد نظر گذاشته میشود. از این پوشش باید طبق دستور پزشک و تا زمانی که پزشک تجویز نماید، استفاده نمایید.
• پزشکان برای کاهش احتمال خونریزی و درد بیمار بعد از لیپوساکشن، ترکیبی از ماده بیحسی و آدرنالین را در رگ بیمار تزریق میشکنند. بعد از برطرف شدن تورم، خواهید دید که فرم بدن شما تا ۶ هفته بعد به تدریج بهتر و بهتر میشود. کنترل کردن وزن و داشتن سبک زندگی سالم به شما کمک میکند که نتایج به دستآمده از لیپوساکشن را حفظ کنید.
• نتایج بهدستآمده از لیپوساکشن تا زمانی که شما رژیم غذایی سالمی داشته و بهطور منظم ورزش میکنید، ماندگار خواهند بود. اما اضافه کردن وزن بدن، موجب میشود که نتایج لیپوساکشن به تدریج از بین بروند.
عوارض لیپوساکشن
از عوارض جانبی لیپوساکشن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• در مناطق تحت عمل و اطراف آن معمولا تورم و کبودی، سوزش و بی حسی به صورت موقت رخ می دهد.
• جای زخم کوچک و حساسیت در اطراف منطقه ای که برش داده شده و کانولا از آن جا وارد شده است.
• پوست متورم و دارای شیار. پس از چند ماه پوست معمولا سفت و محکم می شود اما در برخی افراد پوست ممکن است به صورت شل باقی بماند.
عوارض کمتر شایع لیپوساکشن
• تغییر رنگ دائمی در پوست
• سطح ناهموار پوست در منطقه تحت درمان
• آسیب به اعصاب و پوست. گرمایی که در روش لیپوساکشن با استفاده از اولتراسوند به چربی داده می شود ممکن است موجب سوختگی پوست یا آسیب به بافت زیر پوست شود.
• اگر پس از لیپوساکشن فرد اضافه وزن پیدا کند ممکن است در سایر نواحی بدن جدا از مناطقی که سلول های چربی از آن جا برداشته شده است چربی جدید انباشته شود. چربی جدید ممکن است در اندام های بدن یا در اطراف آن مانند قلب و کبد جمع شود. این نوع چربی بیشتر از چربی هایی که در نزدیک سطح بدن مانند ران و باسن جمع می شود برای بدن مضر است. بنابراین افرادی که عمل لیپوساکشن روی آنان انجام می شود نباید اضافه وزن پیدا کنند.
عوارض خطرناک لیپوساکشن
گرچه مرگ و میر در لیپوساکشن نادراست اما ممکن است اتفاق افتد. اگر چربی زیادی از بدن برداشته شود یا فرد دچار اضافه وزن و بیماری است این خطر بالا می رود. عوارض خطرناک ممکن شامل موارد زیر است:
• کاهش خون و مایعات بیش از حد: که موجب شوک می شود اما بروز آن بسیار نادر است.
• لخته چربی یا لخته خون: که ممکن است وارد ریه شود(امبولی ریوی) و بسیار خطرناک است.
• جمع شدن مایعات در ریه (ادما ریوی): هنگامی که حجم زیادی از مایع وارد بدن شود این امر احتمال دارد رخ دهد.
• عفونت: در برخی موارد به بیمار قبل و بعد از عمل آنتی بیوتیک می دهند تا از بروز عفونت جلوگیری شود.
• واکنش های سمی به محلول تزریق شده (مسومیت لدوکایین): به خصوص اگر مناطق بزرگی تحت عمل گیرد یا در یک عمل مناطق بسیاری عمل شود.
• ایجاد حفره در اندام های شکمی و آسیب به اندام ها مانند طحال.
روند بهبودی پس از لیپوساکشن
بلافاصله بعد از جراحی لیپوساکشن، شما به اتاق ریکاوری منتقل میشوید. در این اتاق، وضعیت شما به دقت تحت نظر خواهد بود. ممکن است یک لولهی کوچک در زیر پوست شما قرار داده شود تا مایعات تجمع یافته از طریق ان خارج شوند. پزشک ممکن است برای کاهش احتمال بروز عفونت، داروهای آنتیبیوتیک را تجویز کند. ممکن از بعد از لیپوساکشن، احساس درد داشته باشید اما به شما کمک میکنیم که درد خود را تسکین دهید و تا جای ممکن احساس راحتی داشته باشید. ممکن است تیم پزشکی، در اطراف ناحیه درمان شده یک بانداژ لاستیکی با اسفنجی قرار دهند و یا گن فشاری مخصوص به تن شما کنند تا فرم ناحیه موردنظر به شکل دلخواه در بینید. جراح شما به شما خواهد گفت که چگونه پانسمان خود را عوض کنید و دوش بگیرید و همچنین به شما خواهد گفت که چه زمانی میتوانید پانسمان زخم خود را بهطور کامل بردارید.
روند بهبودی هر بیمار با بیمار دیگر متفاوت است. روز بعد از انجام لیپوساکشن، احتمالاً تیم مراقبتی کلینیک از شما میخواهند که چند قدمی راه بروید تا خون در بدن شما به جریان بیافتد. همچنین پزشک به شما توصیه میکند که در دوران بهبودی، از سیگار کشیدن و مصرف برخی داروهای خاص اجتناب کنید.
بعد از لیپوساکشن، ناحیه مورد نظر متورم و کمی کبود خواهد بود که این امری طبیعی است. تورم ایجادشده ظرف یک هفته پس از جراحی برطرف میشود. کبودی ممکن است تا سه هفته یا بیشتر ادامه داشته باشد و بیحسی پوست نیز ممکن است تا چند هفته طول بکشد. بخیههای شما معمولاً ظرف ۱۰ روز کشیده میشوند.
هر چند شما میتوانید بعد از چند روز به محل کار خود بازگردید اما حدود یک الی دو هفته طول میکشد که بتوانید بهطور کامل و مانند قبل به فعالیتهای روزمره خود بپردازید. میزان چربی برداشتهشده در حین جراحی، تعیین میکند که طول دروه ریکاوری و بهبودی پس از عمل چقدر طول میکشد.
هزینه عمل لیپوساکشن
از آنجایی که عمل لیپوساکشن متناسب با نیازهای هر بیمار انجام میشود، برآورد هزینه دقیق آن ممکن نیست. بهترین راه برای اطلاع از هزینهی لیپوساکشن شما این است که با پزشک مشاوره کنید و مورد ارزیابی و معاینه قرار بگیرید.
بااین حال در زمان تعیین هزینه درمان، عاملهای زیر در نظر گرفته میشود:
• ناحیه مورد نظر
• تعداد ناحیههای مورد نظر
• عمل انتخابی پزشک و بیمار: هزینه روشهای پیشرفتهای مانند لیپوساکشن با اولتراسوند یا لیزر در مقایسه با عملهای قدیمیتر بیشتر است.
• پزشک انتخابی معالج بیمار
• ناحیه محل زندگی: هزینه لیپوساکشن نیز مانند موارد بسیار دیگر تابعی از متغیر محل سکونت است.
نکات مهم درباره لیپوساکشن
• اضافه وزن پس از لیپوساکشن احتمالاً بیانگر تجمع چربی جدید در بخش دیگری از بدن به جز ناحیهای است که سلولهای چربی آن تخلیه شده است. چربی جدید در عمق بدن، یعنی اطراف اندامهایی مانند قلب یا کبد ایجاد میشود. این نوع چربی بیش از گونه انباشته شونده در نزدیکی سطح بدن، برای مثال در ران یا لگن، مضر است. بنابراین تمام اشخاصی که لیپوساکشن انجام میدهند، پس از عمل باید بیش از پیش مراقب باشند تا دچار اضافه وزن نشوند.
• لیپوساکشن فقط باید توسط پزشک که در زمینه لیپوساکشن و عمل جراحی پوست، و در زمینه بروز عوارض در حین عمل و نحوه برخورد با آن دوره دیده است صورت گیرد. اگر لیپوساکن همراه با سایر عمل های جراحی زیبایی صورت نگیرد خطر بروز عوارض کمتر می شود.
• اگر تصمیم دارید وزن خود را کاهش دهید لیپوساکشن جایگزین ورزش و رژیم غذایی مناسب نیست. در واقع بسیاری از جراحان زیبایی بر این باورند بهترین کاندیدای عمل لیپوساکشن افراد سالمی هستند که وزن نسبتا مناسبی دارند اما چربی های بدن آنها سفت است و به ورزش پاسخ نمی دهد.
موهای کدام نواحی از بدن را میتوان با لیزر موهای زائد درمان کرد؟
سوالات رایج درباره لیپوساکشن
پس از عمل لیپوساکشن چه اتفاقی می افتد؟
پس از عمل لیپوساکشن منطقه تحت عمل را محکم بانداژ می کنند تا از بروز تورم، کبودی و درد جلوگیری شود. بر حسب منطقه ای از بدن که تحت درمان قرار گرفته است از باند و چسب، لوله های محافظ (مانند لوله هایی که جهت درمان رگ واریس مورد استفاده قرار می گیرد) کمربند و دیگر لباس های محکم استفاده می شود. ممکن است بیمار مجبور شود به مدت سه الی چهار هفته از لباس ها و بانداژ محکم استفاده نماید در ظرف مدت هفت الی ۱۰ روز اول پس از این عمل جراحی نیز کبودی و تورم رخ می دهد و چند روز از محل برش ها مایعات خارج می شود و جهت کاهش بروز عفونت به بیمار ممکن است انتی بیوتیک داده شود.
چند روز بعد از لیپوساکشن به فعالیت روزمره خودمان برمیگردیم؟
بسیاری از افراد پس از این عمل، پس از اینکه اثر بیهوشی و داروهای آرامبخش از بین رفت قادر هستند بلند شده و حرکت کنند. و به محض اینکه بیمار بهتر شد می تواند فعالیت روزمره خود را آغاز نماید گرچه این امر از چند روز تا چند هفته به طول می انجامد. بسیاری از افراد در ظرف چند روز فعالیت های خود را از سر می گیرند. البته اگر منطقه وسیع تری تحت درمان قرار گرفته باشد دوره درمان بیشتر طول می کشد.
عوارض لیپوساکشن در بلند مدت چیست؟
عوارض بلند مدت لیپوساکشن متغیر و متفاوت خواهد بود. لیپوساکشن چربی های اضافه ناحیه تحت درمان را به طور موقت از میان میبرد. بنابراین اگر دوباره وزنتان بالا رود، چربی در بخش های مختلف بدن ذخیره میشود. چربی های جدید در لایه های عمیق تری از پوست پنهان میشوند و اگر این چربی ها به بافت اطراف قلب یا کبد راه پیدا کنند، اوضاع مهلک و خطرناک خواهد شد. برخی افراد پس از عمل لیپوساکشن برای همیشه اعصابشان آسیب میبیند و میزان حساسیت پوستشان به طور چشمگیری کاهش مییابد. برخی دیگر هم شاهد فرو رفتن یا دهان باز کردن ناحیه ساکشن شده هستند و ممکن است پوست برخی افراد موج دار شده یا فرو رود. تمامی این عوارض همیشگی و مادام العمر بوده و نمیتوان اوضاع را به حالت اول بازگرداند.