چشمها همیشه به عنوان یکی از مهمترین ویژگیها در زیبایی هر فرد شناخته میشوند. زنان طی هزاران سال، از روشهای بسیار مختلفی برای برجسته کردن و نمایاندن هر چه بیشتر مژههای خود استفاده کردهاند تا
چشمان زیباتری داشته باشند. مژهها تنها جنبهی زیبایی ندارند، بلکه از نظر آناتومی، وظیفه محافظت از چشم در مقابل آسیب و ذرات گرد و غبار را دارند. مژهها دور تا دور چشمها را فرا گرفته و در کنار ابروها، خط مو، استخوانهای گونه، بینی، لبها و چانه، تشکیلدهندهی ظاهر صورت میباشند که برای هر شخصی منحصر بفرد است. یک فرد بدون مژه ظاهری عجیب دارد، زیرا یکی از مهمترین نشانههای یک صورت طبیعی را در اختیار ندارد. ریختن یا کم پشت شدن مژه و ابرو زندگی اجتماعی فرد را تحت الشعاع قرار میدهد، زیبایی وی را خدشهدار میسازد و به اعتماد به نفساش لطمه میزند.
پاسخ دادن به سوالات مکرر و هر روزه اطرافیان درباره دلیل ریزش ابرو و مژه ناراحت کننده است و فرد به تدریج برای روبرو نشدن با این پرسشهای ناخوشایند و سرباز زدن از این گفتگوهای ناراحت کننده گوشهگیر میشود و خود را ملزم میبیند تا این مشکل را با آرایش دائمی بپوشاند یا همواره از مدادهای ابرو استفاده کند.
علل ریزش مژه
پی بردن به علت ریزش مژهها به شما کمک میکند که بتوانید راه حل مناسبی برای این مشکل بیابید. مالش دادن و خاراندن پلکها با فشار زیاد میتواند موجب ریزش مژهها شود. کشیدن مژهها با فرچه یا فرکنندهی مژه نیز موجب آسیب رساندن به مژهها و ریزش آنها میشود. بسیاری از افراد به خاطر استفادهی بیش از حد از ریمل و خصوصا ریمل ضدآب، بخش زیادی از مژههای خود را از دست میدهند. ابتلا به بلفاریت یا التهاب پلک نیز از دیگر علل ریزش مژه است که میتواند بر اثر عفونت، وارد شدن ضربه یا فشار شدید (تروما) یا واکنش آلرژیک ایجاد شود.
طاسی سکهای یک بیماری خود ایمنی است که موجب ریزش موی ناحیهای میشود و در برخی از افراد میتواند باعث ریزش مژهها نیز شود. برخی دیگر از بیماریهای خود ایمنی ماند اسکلرودرمی و لوپوس نیز میتوانند باعث ریزش مژه شوند. بیماریهای غدد درونریز نیز بعضا موجب ریزش مو میشوند که این موضوع میتواند ریزش مژهها را نیز به همراه داشته باشد.
بطور کل علل ریزش مژه عبارتند از:
• آسیبهای فیزیکی مانند تصادف، سوختگی و …
• ابتلا به بیماریهای مشکلات تیروئیدی مثل پرکاری یا کمکاری تیروئید، آلوپسی آره آتا ،لوپوس
• اختلالهای رشد مادرزادی، برای مثال نداشتن ابرو یا مژه از بدو تولد
• اختلالات تغذیهای از جمله کمبود پروتئین، کمبود بیوتین و کمبود آهن
• عفونتهای قارچی یا ویروسی و اختلالات لبه پلک و بیماری های ناشی از این موارد
• تریکوتیلومانیا (جنون کندن مو یا اختلال کندن موی وسواسی)
• درمانهای پزشکی و جراحی: پرتو درمانی، شیمی درمانی و برشها یا زخمهای جراحی
• حساسیت به مواد آرایشی و یا مشکللات پوستی مانند اگزما ،پسیوریازیس و… که تاثیر بسزایی دارد .
آیا امکان سرطان پوست پس از لیزر موهای زائد وجود دارد؟
کاشت مژه چیست؟
امروز کاشت مژه دائم و طبیعی برای رفع عیب ها و یا کاستی بسیار طرفدار پیدا کرده است ،علی الخصوص در بانوان که یکی از این خواستارها مژه های پر و بلند میباشد که هم جنبه درمانی دارد ،هم کامل کردن جلوه زیبایی چشمان که به روشهای گوناگونی انجام میشود اصول و قوانین کاشت مژه هم همانند دیگر شاخه های کاشت مو می باشد اما وجه تمایز کاشت مژه دائم و طبیعی در ظرافت و حساسیت بسیار بالای آن است که باعث شده در هر کلینیک و مرکزی انجام نشود .
کاشت مژه، که به ایمپلنت مژه نیز شناخته میشود، یک روش نسبتا جدید است که در اصل برای درمان مناطقی از پلک که هیچ مژهای ندارند استفاده میشود. موهای ناحیه اهدا کننده از پشت سر گرفته میشوند و پس از آن تبدیل به مژه شده و تا آخر عمر به رشد ادامه میدهند و بنابراین باید به طور معمول یک بار در ماه اصلاح شوند.
کاشت مژه مناسب چه افرادی است؟
تمام افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری یا برداشتن ابرو به شیوه نامناسب مژه و ابروی کم پشت دارند، الگوی رویش ابرو و مژهشان پر نیست و از شکل ابرو و مژه خود ناراضی هستند، میتوانند متقاضی عمل کاشت ابرو و مژه باشند.
مزایای کاشت مژه دائمی
مزیت شاخص کاشت مژه دائمی این است که افرادی که قربانی سوختگیهای شدید یا بیماریهای وخیم شدهاند دوباره میتوانند مژههای پرپشت و بلند داشته باشند. برخی بانوان با استفاده نامناسب و درازمدت از مژههای مصنوعی آسیبی دائمی به مژههای طبیعی خود میزنند؛ چسب مژههای مصنوعی لطمه جبران ناپذیری به سلامت مژهها میزند. کاشت مژه به کمک بیماران مبتلا به تریکوتیلومانیا میآید که بیمار در اثر ابتلا به این یعنی اختلال روانی موی بخشهای مختلف بدن از جمله مژه را میکند.
در نظر داشته باشید که اصلیترین مزیت کاشت مژه این است که انجام آن به نسبت به روشهای دیگر مدت زمان بسیار کمتری نیاز داردو شما تنها طی یک جلسهی درمانی میتوانید مژههای خود را بطور دائمی بازیابی کنید. داشتن مژههای بلند و پرپشت باعث میشود که چهرهی شما جذابیت دوچندان داشته باشد و شما اعتماد به نفس بسیار بالاتری نسبت به ظاهر خود داشته باشید. با داشتن مژههای زیبا، چهرهی شما با هر آرایش و لباسی، زیبا به نظر خواهد آمد. بدون شک، داشتن مژههای زیبا میتواند موجب شود که هر شخصی، زیبا به نظر بیاید، بنابراین بسیار مهم است که زیبایی مژههای خود را حفظ کنید.
مراحل کاشت مژه دائم و طبیعی
در کلینیک های تخصصی پوست، مو و زیبایی کاشت مژه دائم و طبیعی فقط جهت درمانی انجام میشود ،زیرا کاشت مژه مهارتی است که حساسیت و ظرافت بسیار بالایی را نیازمند بوده و برای انجام آن به تخصص ،دقت و مهارت زیادی نیاز هست . در کاشت مژه دائمی فولیکولهایی مورد استفاده قرار میگیرد که به صورت ژنتیکی در برابر ریزش مو مقاوم است و پشت سر بین گوشها و یا گردن قرار دارد. فولیکولها در نقطهای کاشته میشود که بیمار تمایل دارد آن را پرپشت بکند.
کاشت مژه مشابه با کاشت موی سر (پیوند موی سر) است. فولیکولهای زندهی مو از ناحیهی دیگری از بدن گرفته میشوند و سپس در پلک و در جاهایی که مژهها ریزش کرده و کم پشت شده است، کاشته میشوند. فولیکولهای مورد نیاز برای کاشت مژه با استفاده از بیحسی موضعی، از پشت سر گرفته میشوند. در ابتدا مادهی بیحسکننده در سر تزریق میشود و سپس در حدود ۱۰۰ فولیکول مو از این ناحیه استخراج شده و برای کاشت در پلک آماده میشوند. فولیکولهای مو ابتدا در زیر میکروسکوپ آمادهسازی میشوند و تکنسینها اطمینان حاصل میکنند که هر فولیکول کاملا سالم و برای پیوند آماده است. پلک نیز که قرار است فولیکولهای مو در آن کاشته شود، با تزریق میزان کمی ماده بیحسکننده، بیحس میشود. سپس فولیکولهای آماده شده، در محلهای مورد نظر در پلک که ریزش مژه داشتهاند، کاشته میشوند. برای کاشت فولیکولها از روش میکروسرجری استفاده میشود تا هر فولیکول به دقت در محل صحیحی قرار گیرد. بعد از گذراندن دورهی بهبودی، مژههای کاشتهشده در پلک شروع به رشد طبیعی میکنند.
از آن جایی که مژه ها از موهای سر و یا گردن گرفته شده است، درست همان طور که در سر به طور مداوم رشد می کند، در مژه نیز رشد خود را دارند. بنابراین بیماران باید مژه های خود را تمیز کنند و به طور مداوم آن ها را کوتاه کنند تا با مژه های طبیعی خودشان هم اندازه باشد. در نظر داشته باشید فرآیند کاشت مژه حدود ۲ تا ۳ ساعت به طول می انجامد.
پس از جراحی پیوند، بیمار ممکن است دچار تورم ملایم چشم و صورت شود که در عرض چند روز از بین خواهد رفت. تنها سه تا چهار روز زمان لازم است تا مژه ها در جای خود قرار گیرند و به طور کامل پیوند بخورند. در عرض دو تا سه هفته زمان لازم تا نتیجه مشخص شود و پس از ۱۲ ماه مژه ها به طور طبیعی شروع به رشد به طور مداوم می کنند و نتیجه زیبایی نهایی به دست می آید.
معمولا مژه هایی که آسیب دیده اند، پس از ترمیم در صورتی که مشکل دیگری نباشد باید در حدود ۶ تا ۱۲ ماه دوباره رشد کنند. اگر آسیب مژه ها به صورت دائمی باشد می توانید با جایگزین کردن مژه های جدید آسیب دیدگی آن ها را از بین ببرید که به عمل جراحی دوباره نیاز است.
مشاوره با متخصص قبل از کاشت مژه
عمل کاشت مژه و ابرو برای هر یک از بیماران دارای یک فرایند کاملا متفاوت و اختصاصی است و بنابراین لازم است که در ابتدا پزشک شما، مژههای شما را به دقت ارزیابی کند تا بتواند کاشت مژه را به بهترین نحو ممکن انجام داده و به بهترین نتایج ممکن برسد. تمامی افراد متقاضی مناسبی برای انجام عمل کاشت مژه نیستند بنابراین انجام معاینات کامل و دقیق قبل از کاشت مژه الزامی است. شما میتوانید طی جلسهی مشاوره سوالات خود را از پزشک بپرسید و در مورد نتایج دلخواه خود با او صحبت کنید. طی جلسهی مشاوره مشخص خواهد شد که کدام روش جراحی برای شما مناسبتر است و این که شما دقیقا چه انتظاری از نتایج کاشت مژه میتوانید داشته باشید.
دوره بهبودی و نتایج کاشت مژه
برای ۳ تا ۴ روز اول پس از عمل کاشت مژه طبیعی، در اطراف هر یک از موهای پیوند شده دلمهای دیده میشود و ممکن است تا حدودی حالت صورتی رنگ و یا تورم خفیف در اطراف پلکها وجود داشته باشد. پس از ۳ تا ۵ روز، به غیر از اندک رنگ صورتی باقی مانده که طی یک هفته از بین میرود، بیماران قادر به بازگشت به فعالیتهای طبیعی بدون هیچ نشانهای از عمل کردن خواهند بود. بخیههایی که در ناحیه اهدا کننده وجود دارند حل شدنی هستند، بنابراین نیازی به مراجعه به مطب برای کشیدن نخها وجود نخواهد داشت. موهای پیوند شده حدود ۲ هفته بعد میریزند و پس از ۳ ماه شروع به رشد میکنند و تا آخر عمر به رشد خود ادامه میدهند.
در برخی از موراد ممکن است مژههای تازه کاشته شده به فاصله کمی پس از درمان ریزش کنند و تا چند هفتهی بعد، رشد مجدد آنها آغاز نشود. این موضوع به این خاطر است که فولیکولهای مو قبل از آنکه وارد فاز “رشد” شوند، وارد فاز “استراحت” میشوند. از سوی دیگر، برخی از بیماران بلافاصله پس از جراحی شاهد بهبودی ظاهر مژهها و رشد فولیکولهای کاشتهشده خواهند بود. هر دوی این موارد کاملا طبیعی هستند و این موضوع که کدام حالت رخ خواهد داد به شرایط خاص بیمار بستگی دارد. در هر دو حالت، نتایج نهایی داشتن مژههای بلند، پپشت و زیبا به طور دائمی است.
مراقبت های قبل از کاشت مژه طبیعی
اولین قدم برای داشتن مژههای دلخواه شما، آماده شدن برای انجام جراحی کاشت مژه است. در ادامه با برخی توصیهها و دستورالعملهای لازم برای آمادگی قبل از جراحی کاشت مژه آشنا میشوید:
• مصرف آسپرین و تمامی داروهای دیگری که موجب رقیق شدن خون میشوند را متوقف کنید.
• از خوردن مکملهای خوراکی و گیاهان دارویی خودداری کنید چرا که اغلب این مواد موجب رقیق شدن خون میشوند.
• مصرف سیگار ا کاملا قطع کنید چرا که نیکوتین موجود در سیگار میتواند تاثیرات بسیار قابل توجهی بر نتایج جراحی داشته باشد.
• ۳ الی ۵ روز قبل از جراحی از مصرف دارو خودداری کنید.
• قبل از جراحی، مصرف نوشیدنیهای کافئیندار و نوشابهی حاوی کولا (نوشابه سیاه) را محدود کنید.
مراقبت پس از کاشت مژه طبیعی
مراقبتها و اقدامات بعد از جراحی کاشت مژه به سادگی مراقبتهای قبل از عمل نیستند. شما باید در این زمان فوق العاده مراقب بوده و توجه دوچندانی به خود داشته باشید تا بهبودی شما سریعتر طی شده و دچار عوارض کاشت مژه نشده و نتایج خوبی به دنبال داشته باشد. در ادامه با برخی از دستورالعملهای بعد از عمل کاشت مژه که به اغلب بیماران داده میشود، آشنا میشوید:
• تمامی داروهای تجویز شده توسط جراح برای دوره را درست طبق دستور پزشک مصرف کنید. این داروها شامل داروهای مسکن و آنتی بیوتیک میشود.
• اکیدا توصیه میشود که هنگام شستن صورت خود روی پلک خود دست نکشید. این کار میتواند موجب افتادن فولیکولهای پیوند زده شود.
• خراش داشتن پلک، یکی از تاثیرات غیر قابل اجتناب کاشت مژه است که البته موقتی میباشد. سعی کنید جلوی خود را بگیرید و به هیچ وجه چشم خود را نخارانید.
• از دست زدن به چشم خود به هر دلیلی، خودداری کنید. دست زدن به چشم موجب افزایش احتمال بروز عفونت میشود. در صورت لزوم دستان خود را ضدعفونی کنید.
• پوستههای تشکیل شده روی پلک را نخارانید و با دست خود نکنید، اجازه دهید این پوستهها به خودی خود بیافتند.
• برای جلوگیری از خارش محل جراحی کاشت مژه ، بهتر است از کمپرس های سرد ، پماد چشم و داروی ضد درد به توصیه پزشک استفاده کنید.
• استفاده از چشم بند خواب برای جلوگیری از خارش ناگهانی در هنگام خوابیدن
• بانداژ چشم را تا ۲۴ ساعت بعد از عمل باز نکنید.
• چرب کردن مژه ها با روغن مژه
• تا یک هفته بعد از عمل از آرایش کردن خودداری کنید و محل کاشت مژه را تمیز نگهدارید
عوارض کاشت مژه طبیعی و دائم
مانند هر عمل جراحی، ممکن است گاهی اوقات عوارض کاشت مژه چون عفونت وجود داشته باشد که با آنتیبیوتیکها قابل درمان هستند. همچنین این احتمال وجود دارد که فولیکولهای جدید به طرف داخل پلک رشد کنند. در صورتی که این فولیکولها به داخل پلک راه پیدا کنند، باید آنها را با استفاده از موچین و یا از طریق جراحی جدا نمود. همچنین ممکن است در پایهی فولیکول تورم وجود داشته باشد که آن را نیز میتوان به کمک آنتیبیوتیکها درمان کرد.
فاصله بین جلسات لیزر صورت چقدر باید باشد؟
هزینه کاشت مژه طبیعی
میزان هزینههای مربوط به کاشت مژه طبیعی در متقاضیان مختلف متفاوت است و بستگی به تخصص پزشک و تعداد موی کاشته شده دارد. علاوه بر این هزینههای مربوط به داروهای بیهوشی و همینطور هزینههای مربوط به کلینیک و محل انجام این عمل نیز بر مقدار کل هزینه کاشت مژه دائمی تاثیر میگذارد. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه هزینههای مربوط به کاشت مژه میتوانید با پزشک مورد نظر خود مشورت کنید.
سوالات متداول درباره کاشت مژه دائم و طبیعی
آیا مژههای کاشته شده جدید رشد میکنند؟
مژههای کاشته شده از موهای سر شما برداشته میشوند، در نتیجه به همان شکل روی سر رشد میکنند. مژههای جدید شما نیاز به مرتب سازی منظم دارند تا بتوانند طول مناسب، زیبایی و سلامت کافی داشته باشند. علاوه بر این، همچنین نیاز به فر شدن دارند تا اطمینان حاصل شود که کاملا مشابه هر مژه طبیعی موجود خمیده میشوند.
معایب کاشت مژه در آرایشگاه چیست؟
معمولا داشتن مژه های بلند و زیبا برای خانم ها اهمیت زیادی دارد، برای داشتن چنین مژه اقدام به کاشت می نمایند، کاشت مژه ای که در آرایشگاه های زنانه انجام می شود بسیار خطرناک و موقتی است، این روش کاشت در آرایشگاه ها به این صورت است که یک دسته مژه با چسبی مخصوص در جلوی پلک کاشته شده تا کمبود مژه را برطرف کند، این روش عوارض بسیار خطر ناکی از جمله افتادگی پلک، قرمزی چشم و در زمان کندن آن هم مشکل ریزش مژه طبیعی فرد را نیز به همراه دارد تنها مزیت کاشت مژه در آرایشگاه هزینه آن است که نسبت به کاشت مژه در کلینک بسیار کمتر است.