لیزر موهای زائد|علت رشد و راه های درمان موهای زائد

لیزر موهای زائد
فهرست محتوا

هیرسوتیسم و علت رشد موهای زائد

موی زائد در صورت، شکم، سینه و ران در زنان مشکل نسبتا شایعی است. این مشکل معمولا” بعد از بلوغ خود را نشان می دهد و علاوه بر ایجاد مشکلات زیبایی در فرد می تواند منجر به ایجاد مشکلات روحی و کاهش اعتماد به نفس و حتی مشکلات خانوادگی و زناشویی گردد.
حتماً شما نیز در میان اطرافیانتان با خانم‌هائی که در صورتشان موهای ضخیم وسیاه رنگ وجود دارد، رو به رو شده‌اید حتی ممکن است شما نیز با مشکل موی زائد یا ناخواسته مواجه باشید در اینصورت باید بدانید که شما تنها نیستید، چون خانم‌های زیادی با این مشکل مواجهند و تعداد آنها به طور شگفت انگیزی رو به افزایش است .این مشکل حدود ۱۰ درصد زنان و دختران را آزار می دهد.
اکثر بانوانی که مشکل موی زائد مواجهند، بدون توجه به علت زمینه ساز این پدیده با انواع و اقسام روش‌های غیر علمی دردناک و غیر دردناک اقدام از بین بردن موهای زائد می کنند. اما چون در بسیاری از موارد علت اصلی برطرف نشده، پس از مدت کوتاهی همه چیز به حالت اول باز گشته و حتی ممکن است اوضاع بدتر از روز اول شود.
این حالت از نظر علمی هیرسوتیسم Hirsutism یا پرموئی نام دارد. البته شایان ذکر است که موهای صورت و بدن یک خانم به طور طبیعی باید کمرنگ و نازک بوده و به آسانی قابل دیدن نباشند این موها از نظر علمی موهای کرکی یا ویلوس نام دارد. اما چنانچه موهای صورت شما به خصوص در ناحیه ریش و سبیل تیره و سیاه رنگ با الگوی مردانه باشد به آنها موی ترمینال گفته می شود و نشانه یک مشکل زمینه ای است و حتما باید برای بررسی عامل زمینه ساز به پزشک مراجعه نمائید.
علت ایجاد موهای زائد در خانم‌ها، تحریک پیاز مو توسط تستوسترون یا سایر آندروژن‌ها (هورمون‌های مردانه) می باشد. نکته بسیار مهم این است که در بدن خانم ها مقادیر بسیار کمی هورمون مردانه تولید می شود و چنانچه سطح این هورمون بالاتر از حد طبیعی باشد این بیماری ایجاد می گردد. نکته دیگری که باید به آن توجه نمود این است که گاهی مواقع سطح هورمون مردانه بالا نیست ولی هیرسوتیسم ایجاد می گردد که این حالت ناشی از افزایش حساسیت گیرنده‌های پوست آن نواحی، نسبت به تستوسترون است. درمان این گروه معمولا دشوار تر است.
درصورتی که هیرسوتیسم ناشی از بالارفتن هورمون مردانه ایجاد شده باشد معمولا علائم دیگری نیز در همراهی با موی زائد در زنان دیده می شود که این علائم عبارتند از: قاعدگی های کم، نامنظم یا قطع شده، جوش‌های مقاوم به درمان، خشونت صدا، عقب رفتن خط، رویش موهای سر، کاهش اندازه پستان‌ها یا بزرگ شدن کلیتوریس
علل زمینه ساز هیرسوتیسم عبارتند از: مشکلات تخمدانی نظیر تخمدان پلی کیستیک، بیماری های غده فوق کلیوی یا هیپوفیر، مصرف بعضی از داروها مثل فنی توئین یا قرص های پیشگیری از بارداری و هورمونی
اما اگر قاعدگی شکل طبیعی دارد بیشتر احتمال دارد که هیرسوتیسم ژنتیکی مطرح باشد که معمولا درمان دشوارتری دارد.
موهای زائد در خانم ها از نظر شدت دارای درجات مختلفی است. زنی با هیرسوتیسم خفیف ممکن است علائم رویش موی تیره در روی لب فوقانی، چانه، اطراف پستان‌ها یا روی شکم داشته باشد. هیرسوتیسم پیشرفته تر منجر به رشد مو در پشت، شانه ها، جناغ سینه و بالای شکم می شود. این نوع هیرسوتیسم بیشتر اوقات در هنگام بلوغ ایجاد می‌شود وعلت آن تغییرات هورمونی شدیدی است که در این دوران ایجاد می شود.
برای تشخیص حتماً باید به یک پزشک مراجعه شود. پزشک علاوه بر سوالاتی در مورد تاریخچه پزشکی، مصرف داروها با توجه خاص به چرخه‌های قاعدگی‌، معاینه بالینی برای درجه بندی شدت ضایعات انجام می گیرد. در صورت لزوم آزمایشات پاراکلینیکی برای بررسی سطح هورمون مردانه نیز باید انجام شود. در صورتی که موهای زائد و بی نظمی قاعدگی ها جدیداً و ناگهانی اتفاق افتاده ، ممکن است نیاز به بررسی در مورد مشکلات بالقوه خطرناکتری مانند تومور تخمدان‌ها، غدد فوق کلیوی یا هیپوفیز باشد.
هیرسوتیسم پیش از بلوغ در دخترها که به طور ناگهانی رخ می‌دهد حتما باید از نظر مشکلات زمینه ای بررسی گردد. در پاره ای از موارد موهای زائد شکل خانوادگی دارد که در این موارد درمان دشوارتر بوده و نیازمند پیگیری های بیشتر است.

 

آیا میدانستید اگر از کینین و کنیدین استفاده می‌کنید، برای لیزر موهای زائد باید پزشک معالج خود را در جریان بگذارید؟

 

برای درمان هیرسوتیسم چه باید کرد؟

اکثر علل زمینه سازهیرسوتیسم در تمام دوران زندگی یک زن وجود دارند لذا درمان باید طولانی مدت بوده و گاهی تا زمان یائیسگی و حتی بعد از آن ادامه یابد. اما بیشتر زنان به درمان های دارویی در صورتی‌که چند ماه یا بیشتر ادامه یابد، پاسخ می دهند و موی زائد جدیدی ایجاد نمی گردد یا بیماری پیشرفت نمی کند حتی ممکن است بخشی از موها از بین بروند.
برای اکثر زنان از بین بردن موهای زائد به خصوص در صورت، سینه ها و شکم اهمیت زیادی دارد اما از بین بردن ظاهری آنها بدون توجه به علت زمینه ساز، بیماری از بین نخواهد برد و فقط برای کوتاه مدت فرد احساس رضایت خواهد نمود. پس ضرورت دارد که حتما توسط پزشک بررسی های دقیق به عمل آید تا عامل زمینه ساز شناسایی و درمان گردد.
برای رفع موهای زائد بدن علاوه بر درمان دارویی برای کنترل هورمون های مردانه، بایستی یا از روشهای سنتی از بین بردن مو، شامل روشهای موقت مانند شیو کردن، موم یا واکس، موچین، اصلاح با نخ ، موبری شیمیایی استفاده کرد و یا از روشهای دائم مانند الکترولیز و لیزر.

انواع روشهای حذف موهای زائد

کرمهای موبر

کرم های موبر حاوی تیو گلیکولات پتاسیم و کلسیم هستند که سبب تجزیه کراتین و تضعیف مو شده و منجر به تسهیل برداشت آن میگردد به گونه ای که براحتی با سائیدن کنده میشود.

استفاده از تیغ برای رفع موهای زائد

تیغ زدن موها، روش رایج برای از بین بردن موهای زائد است، اما این معایبی نیز به همراه دارد:

• این کار زمان بر است.
• شما باید به صورت دائم از تیغ استفاده کنید.
• استفاده از تیغ با توجه به نواحی مختلف بدن باید با احتیاط باشد چون به طور ایمن نواحی حساس و برخی نواحی که دسترسی به آن مشکل‌تر است را اصلاح کرد.
• ممکن است در هنگام تیغ زدن پوست خود را ببرید.
• محلی که تیغ می کشید و جایی که با ماشین اصلاح می کنید در معرض سوختگی یا حساسیت پوستی قرار دارد.
• تیغ باعث زیرپوستی شدن موها می شود.
• تهیه تیغ هزینه بر است.
• استفاه از تیغ بسیار موقتی است و پس از گذشت یک یا دو روز رشد مو آغاز می شود.

اپیلاسیون و اصلاح با نخ

برخی با تحمل درد فراوان ناشی از روش‌هایی مانند اپیلاسیون، موم یا اصلاح با نخ به رفع موهای زائد بدن خود میپردازند. بهتر است عوارض جانبی این روش ها را به یاد داشته باشید:

• برای موم انداختن موهای بدن باید یک تا دو سانت رشد کرده باشند.
• موم درد شدیدی به همراه دارد.
• موم باعث ایجاد حساسیت پوستی می شود.
• موم باعث زیرپوستی شدن مو می شود.
• مدت زمان اصلاح با موم تقریبا ۲ هفته است.
• این روش هزینه بر است.

افلورنیتین با نام تجاری (Surin Vaniqa) در ایران

کرم افلورنیتین توسط FDA برای برداشت موهای صورت خانمها مورد تأیید قرار گرفته است. این ترکیب سبب تأخیر سرعت رشد موها از طریق مهار اورنیتین دکربوکسیلاز (آنزیم مورد نیاز جهت رشد سلولهای فولیکولی و بلوغ موها) میگردد.
معمولا نتایج درمانی پس از ۸ هفته استفاده موضعی دو بار در روز مشاهده می شود. با وجودی که این ترکیب برای تمامی انواع موها تجویز می شود تجربه ثابت کرده است که بیش از همه برای موهای کرکی مؤثر است.

فتودینامیک تراپی (PDT)

فتودینامیک تراپی روش جدیدی است ولی تأثیر آن در کاهش موهای ناخواسته در مقایسه با الکترولیز و لیزر کمتر است. در این روش از یک ماده حساس کننده به نور به صورت موضعی یا سیستمیک استفاده می شود و یک منبع نور، نور را در یک طیف نوری خاص به ناحیه میتاباند.
ماده حساس کننده به نور، نور را جذب و ایجاد فوتوراکتیو می کند که حاصل آن فعال شدن یون اکسیژن و تولید Singlet Oxygen است که مثل رادیکال آزاد عمل کرده و با پراکسیداسیون چربی و آسیب رساندن به پروتئینها غشاء سلولی را تخریب می نماید و باعث از بین رفتن فولیکول مو می شود.
کرم ٪۲۰ دلتا آمینولولنیک اسید (ALA) که ایجاد پروتوپورفیرین IX می کند، در حضور نور و اکسیژن باعث تخریب دیواره سلولی و از بین رفتن مو می شود. تحقیقات اولیه پس از گذشت ۶ ماه حدود ۴۰٪ کاهش موها را گزارش کردهاند ولی خطرات این روش و احتمال ایجاد تومورهای بدخیم کاربرد آنرا محدود کرده است.
در این روش رنگ مو و تیپ پوستی اهمیتی ندارد و منبع نوری می تواند لیزر آرگون باشد که دارای طول موج ۵۱۴-۴۸۸ نانومتر است و با چگالی ۲۰۰-۱۰۰ ژول بر سانتیمتر مربع بر روی موضع تابانده می شود. با استفاده از چگالی ۲۰۰ ژول بر سانتیمتر مربع بعد از سه ماه حدود ۵۰٪ موها بیرون می آیند و با استفاده از چگالی ۱۰۰ ژول بر سانتیمتر مربع حدود ۹۰٪ موها مجدداً رشد می کنند .

الکترولیز (Electrolysis)

الکترولیز (Electrolysis) روش دیگر مورد تأیید FDA برای رفع دایمی موهای زاید است. در این روش از جریان الکتریکی بواسطه یک الکترود سوزنی ظریف جهت تخریب فولیکولهای مو استفاده می شود. الکترولیز جهت درمان موهای ظریف و غیر پیگمانته شامل موهای بلوند و سفید ، مفید است.
انجام الکترولیز نسبت به لیزر بسیار وقت گیرتر بوده و با درد بیشتری همراه است چرا که طول مدت پالسها در حد چند ثانیه است درحالی که این میزان در لیزر درمانی به میزان چند میلی ثانیه می باشد. همچنین موها به شکل تک تک تحت درمان قرار می گیرند. درحالی که در لیزردرمانی در هر پالس تعداد زیادی مو به شکل همزمان مورد درمان قرار میگیرند.
در روش الکترولیز، سوزن نازکی داخل فولیکول مو قرار داده می‌شود و از جریان الکتریکی برای از بین بردن فولیکول مو استفاده می‌شود.این روش دردناک است و از آنجا که تنها یک فولیکول در هر مرتبه درمان می‌شود ، برای نواحی بزرگ بدن مفید نیست .
لیزر مطمئن‌ترین روش در برطرف کردن موهای زائد بدن است چرا که فقط جهت نفوذ در ریشه مو طراحی شده است. بنابراین برای بقیه قسمت‌های بدن شما، عامل مخربی محسوب نمی‌شود.
در حال حاضر بهترین روش درمانی برای هیرسوتیسم رفع علت زمنیه ای بیماری و سپس لیزر موهای زائد با استفاده از تکنولوژی های نوین لیزری می باشد.

از بین بردن موهای زائد با لیزر

لیزر یک پالسی از نور است که با حفظ سلامت بافت‌های اطراف به گرما تبدیل شده و با نفوذ به فولیکول مو، توسط پیگمنت های موجود در مو جذب شده و موجب از بین رفتن موها درون پیاز مو می‎شود. رفع موهای زائد روشی دائمی است زیرا با انجام آن احتمال رویش مجدد مو از بین می‌رود و به پوست آسیب گرمایی نمی‌رسد.
برای رفع انواع موهای زائد می‎توان از تنوع لیزرها و منابع نوری آن‌ها استفاده کرد. لیزر موهای زائد منجر به کاهش دائمی و دراز مدت موهاش شده و روشی غیر تهاجمی است.
استفاده از لیزر برای رفع موهای زائد بدن و صورت و برای همه افراد با انواع و رنگ‌های مختلف پوست امکان پذیر است.
پیش از این از روش درمانی لیزر برای رفع موهای زائد تنها برای افراد با رنگ پوست روشن استفاده می‎شد اما با پیشرفت تکنولوژی، امروزه این جراحی برای بیماران با رنگ پوست تیره هم انجام می‌شود و برای آن ها امن بوده و خطری ندارد.
برای از بین بردن موهای زائد در بیشتر افراد باید چند مرحله لیزر انجام شود.
در برخی موارد ممکن است که زمان از بین رفتن موهای زائد چندین سال زمان ببرد. باید به مراقبت‌هایی که پس از انجام لیزر نیاز است توجه داشت. تشخیص این که چه کسی به انجام لیزر نیاز دارد و تا چه میزان باید این کار را انجام دهد تا کاملا موها رفع شوند، غیر ممکن است.
بهترین و موثرترین شیوه برای درمان موهای زائد موجود در قسمت بازو، سینه، پشت و شانه است.
دوره درمان لیزر به دلیل متفاوت بودن افراد و الگوی رشد موها، در هر فرد متفاوت است اما به طور میانگین برای برطرف شدن موها بین ۳ تا ۷ جلسه نیاز است.

انواع دستگاه های لیزر موهای زائد

لیزر‌های مختلفی در درمان موهای زائد استفاده می‌شود که عبارتند از : دستگاه لیزر الکساندرایت و دستگاه لیزر دایود که در پوست‌های روشن بهتر عمل می‌کنند و دستگاه لیزر‌های ان دی یاگ با طول موج بلند (Nd- YAG Laser Long Pulsed)که در پوست های تیره ایمن‌تر و بهتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و دستگاه های IPL و Elight  که با سیستم فلش لامپ زنون کار می کنند. همچنین لیزر سوپرانو آیس پلانتیوم و لیزر اکساندرایت کوترا از دیگر انواع دستگاه لیزر موهای زائد می باشند که مجهز به سیتم خنک کننده ی قوی تری نسبت به دیگر دستگاه ها برای کنترل آسیب و درد کمتر بیمار حین انجام لیزردرمانی می باشند.

لیزر الکساندرایت

نور این دستگاه قرمز رنگ است. بنابراین نوری که به پوست شما می‌تاباند در طیف مادون قرمز قرار دارد. نام این دستگاه لیزر از کریستال های الکساندریت که در آن به کار رفته است گرفته شده که این کریستال ها به عنوان منبعی رسانا برای عبور نور لیزر استفاده می شوند. این دستگاه نور متمرکز شده ی لیزر را با انرژی بالا و پالس ها و طول موج های کوتاه تولید میکند. این طول موج‌های کوتاه لیزر که توسط دستگاه الکساندرایت تولید می شوند دارای انرژی بالایی هستند. این انرژی در هنگام برخورد به فولیکول‌های ریشه مو به انرژی گرمایی و گرما تبدیل می شود و سبب تبخیر ریشه مو می‌شود و از رشد مجدد آن جلوگیری می کند. این دستگاه دقت بالایی دارد و فقط ریشه موها را مورد هدف قرار می دهد و هیچ کاری با پوست اطراف محل درمان ندارد و به آن آسیبی وارد نمی‌کند.
لیزر الکساندرایت با طول موج ۷۵۵ نانومتر کار می کند. چون اسپات این دستگاه سایز بزرگ می باشد. در این صورت قدرت پوشش بالاتری دارد و می‌توان از آن برای مناطق بزرگ مانند پشت، سینه و کمر استفاده کرد.
از دستگاه لیزر الکساندریت برای حذف موهای زائد تمامی بدن مانند صورت، دست ها، پاها، خط بیکینی، پشت و سینه ها استفاده می شود. این دستگاه لیزر تقریباً برای هر رنگ مویی به خوبی جواب می دهد ولی برای افرادی که پوست های تیره دارند زیاد توصیه نمی شود.

لیزر دایود (Diode)

این دستگاه لیزر دارای طول موج طولانی تری نسبت به لیزر الکساندرایت می باشد که باعث می شود نور لیزر به قسمت های عمیق‌تری از پوست نفوذ کند. مزیت این لیزر آن است که به ملانین و رنگدانه های پوست و مو آسیبی نمی رساند ولی مستقیم ریشه فولیکول مو را مورد هدف قرار می‌دهد. طول موجی که این دستگاه با آن کار می‌کند ۸۰۰ یا ۸۱۰ نانومتر می¬باشد. زمانی که طول موج دستگاه کمتر باشد باعث می¬شود که به پوست و رنگدانه های مو آسیب بیشتری برسد ولی در حالی که وقتی طول موج بلند باشد مانند لیزر دایود آسیب های پوستی و تغییرات رنگدانه یا ملانین مو کاهش می یابد. این دستگاه لیزر به طور موثرتری برای موهایی که درشت و تیره هستند عمل می کند مانند موهای کمر و ناحیه خط بیکینی.
دستگاه لیزر دایود با طول پالس های متغیر باعث می شود که توانایی درمان انواع پوست ها را داشته باشد.

لیزر ان دی یاگ (Nd-YAG)

سیستم لیزر Nd-YAG با طول موج ۱۰۵۶ نانومتر موج های کوتاه مادون قرمز را تولید می کند. این طول موج ها دارای انرژی بالایی هستند و به قسمت های عمیق پوست نفوذ می کند و جذب ملانین مو میشود و از این طریق به فولیکول های مو آسیب می رساند. این طول موج های کوتاه با انرژی زیاد به گرما تبدیل می¬شوند و باعث تبخیر ریشه مو و مانع رشد مجدد آن می شود و فقط منطقه هدف را تحت پوشش قرار می دهند و به بافت و پوست اطراف آسیب نمی رساند. این نوع لیزر از آسیب رساندن به اپیدرم جلوگیری می کند.
استفاده از این دستگاه برای حذف موهای زائد در افرادی با پوست های تیره ، موهای درشت و بلند تر و همچنین لیزر موهای زائد آقایان بسیار مناسب است. لیزر Nd-YAG علاوه بر حذف موهای زائد برای حذف رنگدانه های پوست نیز استفاده می شود.

دستگاه IPL

آی پی ال intense pulse light یعنی سیستم های نور شدید پالسی. در اصل لیزر نیست بلکه فلش لامپهای زنون هستند که نور چند طول موجی و non coherent ایجاد می کنند که قادر است اثرات گوناگون بر روی ساختارهای مختلف پوست داشته باشد و می توان با گزینش فیلترهای مناسب اثر دلخواه برای اهداف مشخص را بدست آورد. دستگاه IPL روش محبوبی جهت برداشتن موهای زائد وجوان سازی پوست و روشن نمودن لکهای صورت وهم چنین آثار سطحی جوش های صورت (آکنه ) می باشد. دستگاه IPL لیزر نیست اما کارایی و عملکرد مشابه دارد. ارزانتر است و سریعتر عمل می کند.
دستگاه IPL با پالس نوری شدید جهت حذف موهای صورت، پاها، پشت و ناحیه ژنیتال بصورت آرام و بی خطر استفاده می شود. پالس های نوری با تمرکز روی فولیکول موها موجب ایجاد گرما و تخریب آن ها بدون سوختگی و یا آسیب به پوست می شوند. دستگاه حذف موی IPL سریع وکاملا بدون درد است. عوارض جانبی کم است ولی می تواند شامل قرمزی و تورم در محل درمان باشد که به سرعت برطرف می شوند.
IPL کاندیدهای مناسب جهت افراد دارای پوست روشن و موی تیره می باشند، زیرا IPL پیگمان درون فولیکول مو را مورد هدف قرار می دهد. تعداد زیادی از مردم تجربه حذف موهای زائد به صورت کامل توسط این روش را دارند، اگر موها دوباره رشد کنند به صورت نازک و ظریف خواهند بود.

دستگاه Elight

Elight نسل جدیدی از دستگاه های IPL میباشد که در ترکیب با دستگاه RF یا رادیو فرکانسی و سیستم های خنک کننده ، علاوه بر نور از رادیوفرکانس نیز به طور همزمان استفاده می کند و به همین دلیل روی موهای کم رنگ (طلایی ، سفید) اثر بهتری دارد. مهم ترین مزیت دستگاه elight نابودی موهای زائد انواع پوست های بور، تیره و قهوه ای می باشد و کمک به جوان سازی انواع پوست از کاربردهای دیگر آن است .از دیگر مزایای دستگاه elight می توان به درمان کامل لک های پوستی که بر روی نواحی مختلف بدن وجود دارد و درمان ضایعات عروقی و تلانژکتازی و درمان آکنه اشاره کرد.
دستگاه elight این قابلیت را دارد که موهای متعددی از بدن را به صورت همزمان هدف قرار دهد و با روشی بدون درد و در مدت زمانی کوتاه بسته به نوع ناحیه مورد نظر، درمان را انجام دهد.

لیزر سوپرانو آیس پلانتیوم

سوپرانو آیس پلانتیوم (soprano ice Platinum) یکی از تکنولوژی های پیشرفته در زمینه لیزر موهای زائد در دنیا می باشد که با آمیختن چندین تکنولوژی و طول موج لیزر سوپرانو آیس به شما امکان درمان بدون درد بر روی پوست و موهای گوناگون را می‌دهد.
تکنولوژی پیشرفته لیزر سوپرانو آیس پوست را طی دوره درمان برای زمان طولانی خنک نگه می‌دارد و از سوخته شدن پوست جلوگیری می‌کند. تکنولوژی دستگاه لیزر سوپرانو آیس یک راه حل پیشرفته و کامل برای رفع موهای زائد است که بر روی هر نوع پوست با رنگ‌های تیره و روشن جواب می‌دهد.

لیزر اکساندرایت کوترا (Cutera laser)

سیستم کولینگ (‌خنک‌کننده) این دستگاه از سایر دستگاه‌های دیگر قدرتمندتر و بهتر است. به‌طور این دستگاه از الکس‌های دیگری که در بازار هستند قوی‌تر و بهتر است و شرکت هم این دستگاه را به‌نام الکس آیس (‌الکس یخ) تبلیغ کرده است. خاصیت قوی بودن کولینیگ این است که مخاطب هنگام استفاده از لیزر احساس درد نمی‌کند و احتمال سوختگی با دستگاه به حداقل می‌رسد. متخصصان کشور امریکا پس از بررسی های بسیار زیاد، موفق به ساخت تکنولوژی الکس سرد یا Cool Alex توسط کمپانی CUTERA امریکا شدند. که مورد تایید سازمان غذا و دارو امریکا FDA قرار گرفت. کمترین تعداد جلسات لیزر موهای زائد و بیشترین میزان رضایتمندی (۹۵%) بیماران طبق اخرین نظر سنجی ها در امریکا و اروپا و و نتیجه گیری در حداقل جلسات (حتی نتیجه در جلسه اول مشهود است.) این دستگاه ساخت کمپانی کوترا امریکا بوده که از دو تکنولوژی الکس سرد با طول موج ۷۵۵nm وND Yag به صورت پالس واقعی با طول موج ۱۰۶۴nm استفاده می نماید. از دیگر مزیت های بارز الکس سرد می توان به کوتاه بودن تعداد جلسات درمان اشاره کرد ، لیزر الکس سرد نسبت به سایر روش دارای تعداد جلسات درمانی کمتر است و با هرنوع پوست سازگاری دارد .

مزیت‌های از بین بردن موهای زائد با لیزر

• لیزر موی زائد و ایجاد ظاهری بهتر موجب ایجاد احساس مثبت و خوبی در شما می‎شود، دیگر به خاطر رشد موهای صورت و یا دست و پاها نگران یا خجالت زده نخواهید شد. به طور کلی باعث افزایش اعتماد به نفس در شما می‎شود.
• شاید بدون حساب و کتاب کردن و تنها با شنیدن هزینه انجام لیزر تصور کنید که درمان گرانی است، اما اگر عمیق‌تر بررسی کنید انجام لیزر منجر به صرفه‌جویی در هزینه نیز می‎شود. زیرا در طولانی مدت استفاده از دیگر روش‎ها که موقتی هستند، بسیار گران‎تر خواهد بود.
• یک بار زمانی را صرف انجام لیزر خواهید کرد و برای همیشه از شر موهای زائد و دردسرهای آن آسوده خواهید بود. دیگر نیاز ندارید به طور مرتب اپیلاسیون و … را انجام دهید و در زمان شما صرفه جویی زیادی خواهد شد.
• با انجام لیزر دیگر مشکلاتی نظیر رشد مو در زیر پوست و عفونت و درد ناشی از آن را نخواهید داشت.
• برای رفع و کاهش موهای زائد استفاده از درمان لیزر مورد تایید FAD قرار گرفته است.
• سریع است و نیاز به جراحی و یا بستری شدن ندارد و پس از انجام آن قادر به حرکت هستید.
• در میان تمام روش‎های موجود، درد و ناراحتی کمتری دارد.
• بسیار سریع می‎توانید وسعت زیادی از موهای زائد را از بین ببرید.
• این روش اثر مضری بر پوست ندارد.
• با توجه به حساسیت محل می توان آن را تنظیم کرد.

اقدامات پیش از انجام لیزر

پیش از اقدام به انجام لیزر، باید بیمار توسط متخصص پوست مورد معاینه قرار گیرد. در این جلسه معاینه بیمار انتظارات خود را از انجام لیزر بازگو کرده و پزشک از خطرات بالقوه صحبت می‎کند. بیمار باید موارد زیر را پیش از انجام لیزر رعایت کند:
۲ هفته پیش از انجام لیزر بیمار نباید کارهایی از قبیل: موم انداختن، تزریق کلوژن جهت جوان سازی پوست، گرفتن حمام آفتاب، استفاده از رختخواب های الیافی را انجام دهد.
هم چنین بیمار باید از هر چیزی مانند عطر ،خوشبو کننده بدن که ممکن است باعث بروز حساسیت در ناحیه لیزر شود، اجتناب نماید.
بیمار نباید داروهایی هم چون آسپیرین، داروهای ضد التهاب و مکمل های گیاهی که منجر به افزایش خطر خونریزی می‌شوند، استفاده کند.

افراد مناسب برای انجام لیزر موهای زائد

به طور کلی درمان با لیزر برای افراد با پوست روشن و موی تیره به جلسات کمی نیاز دارد، پس توجه داشته باشید اگر هم قصد انجام لیزر و هم برنزه کردن را دارید، ابتدا لیزر را انجام دهید و سپس برای برنزه شدن اقدام نمایید. اما به طور کلی لیزر برای درمان بیشتر افراد با رنگ پوست‌های مختلف و حتی درمان موهای قهوه‌ای روشن نیز استفاده می‎شود. گفتنی است موهایی که به طور طبیعی به رنگ زرد، قرمز روشن یا سفید هستند رنگدانه کمی در ریشه خود دارند، به همین دلیل نمی‌توان این موها را با هیچ نوع لیزری به طور کامل از بین برد.
استفاده از لیزر برای کودکان نیز مناسب است. در مواردی مثل خال مادرزادی مودار و یا پرمویی می‎توان با لیزر موهای زائد را از بین برد. اما برای انجام لیزر در کودکان، باید حداقل ۱۲ سال سن داشته باشند تا شیوه درمان را متوجه شده و همکاری کنند.

نواحی مناسب بدن برای از بین بردن موهای زائد با لیزر

هر قسمت از بدن که بخواهید را می‎توان با لیزر درمان کرد. اما در زنان انجام لیزر در کشاله ران، بازوها، لب بالا، چانه، و زیر بغل رایج‎تر است. در مردان بیشتر در شانه‌ها، کمر و ناحیه ریش لیزر انجام می‎شود.

چه افرادی نباید لیزر موهای زائد را انجام دهند

• لیزر موهای زائد برای خانم های باردار ممنوع است .
• در حین مصرف برخی داروها انجام لیزر ممنوع است.
اگر در حال استفاده از داروهایی مثل ترکیبات حاوی رتینوئیک اسید یا ترکیبات دارای اسید رتینوئیک و ترکیبات پیلینگ، حتما به پزشک اطلاع دهید تا اقدامات لازم را پیش از لیزر کردن انجام داده و یا به طور کلی انجام لیزر را به زمان دیگری موکول نماید .
• در صورتی که به بیماریهای پوستی مبتلا هستید .
• در صورتی که دیابت دارید .
• اگر دچار بیماری پوستی مادرزادی باشید .
• اگر مبتلا به بیماری قلب و عروق باشید .
• اگر به بیماری های عفونی مبتلا هستید.
• اگر پوست خیلی تیره ای دارید یا به تازگی پوست شما دچار آفتاب سوختگی شده است .
• سن شما کمتر از ۱۷ سال است.
• علاوه بر موارد بالا که موارد منع انجام لیزر هستند، هم چنین در افراد مشکوک به سرطان لوزه یا تیروئید نیز نباید این روش استفاده شود.
نکته: هر گز نباید به طور مستقیم به اشعه لیزر نگاه کنید و حتما باید بیمار و پزشک از عینک مخصوص استفاده کنند.

عوارض از بین بردن موهای زائد با لیزر

عوارض از بین بردن موهای زائد با لیزر عبارتند از:
با توجه به رنگ پوست، نتیجه انجام لیزر متفاوت خواهد بود و در واقع میزان اثربخشی آن به رنگ پوست فرد بستگی دارد. هم چنین نمی‌توان از سوختن پوست جلوگیری کرد.

نکات مهم قبل از لیزر موهای زائد

در صورتی که مبتلا به موهای زائد بدن و هیرسوتیسم می باشید و مایل به انجام لیزر موهای زائد هستید:

• حتما قبل از آغاز درمان یک تست شات لیزر انجام دهید.
• از حمام آفتاب یا برنزه شدن پرهیز کنید.
• ممکن است نیاز به ارزیابی های آزمایشگاهی به منظور شناسایی عامل زمینه ساز موهای زائد بدن باشد

 

آیا مصرف داروهایی باعث ایجاد محدودیت در لیزر صورت می‌شود؟

 

هزینه لیزر موهای زائد

به طور کلی هزینه لیزر موهای زائد کاملا به میزان مویی بستگی دارد که سطح منطقه مورد نظر شما و تعداد جلسات آن بستگی دارد. در هر جلسه معمولا ۲۰ درصد موهای زائد حذف می شود و شما برای رسیدن به نتیجه مورد نظر خود باید این رویه را دنبال کنید.
به یاد داشته باشید که فاکتور مهم در هزینه لیزر موهای زائد تخصص و تجهیزات کلینیکی ست که در آن به لیزر موهای زائد خود اقدام می کنید.

این فاکتور را با توجه به موارد زیر می توان مورد بررسی قرار داد:

• تجربه اوپراتور لیزر موهای زائد باید بالا باشد.
• کمپانی و مرکز لیزر موهای زائدی که در آن اقدام به لیزر موهای زائد بیکینی خود کرده اید تجربه کافی در این امر را داشته باشد.
• دستگاه لیزر موهای زائدی که در آن مرکز استفاده می شود نیز باید به روز و با کیفیت باشد.
• مرکز لیزر موهای زائد شما باید حتما قادر به از بین بردن موهای زائد بدن شما با تمام رنگ پوست ها و موها باشد.
• دسترسی راحت به مرکز لیزر
• قیمت مناسب با توجه به پروسه
لیزر موهای زائد باید به گونه ای باشد که فرد با هر رنگ و ضخامت مویی و رنگ پوستی به راحتی قادر به رفع موهای زائد خود باشد.

سوالات متداول درباره لیزر موهای زائد

آیا لیزر موهای زائد اندام تناسلی باعث نازائی یا سرطان می شود؟

اصولا لیزر با توجه به ماهیت نوری خود هیچگونه عارضه دراز مدت نظیر نازائی، سرطان، کاهش باروری و نظائر آن ندارد.

آیا آقایان هم لیزر موهای زائد انجام می دهند؟

این موضوع می تواند برای آقایان نیز صادق باشد. اما مهم ترین قسمت هایی که آقایان معمولا لیزر می کنند، سینه، پشت و ماهیچه های شکم شان برای سیکس پک است.

هر جلسه لیزر چقدر طول می کشد؟

هر جلسه لیزر موی زائد هر ناحیه از بدن با احتساب زمان آماده سازی محل حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه طول می کشد.

آیا لیزر باعث تغییر رنگ یا ایجاد لک می شود؟

لیزر موهای زائد در صورتی که به صورت استاندارد انجام شود به هیچ عنوان باعث ایجاد لک یا تغییر رنگ تیره روی پوست ناحیه تحت درمان نخواهد شد.

نتایج لیزر چه زمانی قابل مشاهده است؟

• طی ۲ هفته پس از اولین جلسه لیزر موی زائد نتایج قابل مشاهده است و ریزش گسترده موها بسیار رضایت بخش است.
• نتیجه لیزر موهای زائد به شکل کنده شدن آسان موها، کز کردن موها یا ریزش مو می باشد.
• معمولا در جلسه اول و دوم تا حدود زیادی موها از بین خواهند رفت اما باید حداقل ۴ جلسه لیزر تکرار گردد.
• معمولا طی ۲ تا ۳ جلسه اول بخش قابل توجهی از موی زائد دچار ریزش می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا