علت رشد و افزایش موهای زائد چیست؟

علت رشد و افزایش موهای زائد چیست؟
فهرست محتوا

خیلی از بانوان برای از بین بردن موهایی زائد بدن خود مرتبا در حال موم انداختن، تیغ زدن و امثال این امور هستند؛ اما نتیجه‌ای ندارد و موهای زائد همچون برگ‌های درخت دوباره رشد می‌کنند. پیشنهاد کلینیک پوست و زیبایی دکتر عسگری برای شما اگر می‌خواهید بدون کلنجار رفتن روزمره با تیغ، موم یا بند بدنی صاف و بدون مو داشته باشید

لیزر موهای زائد به روشی دائمی است که به وسیله آن موهای زائد ناحیه‌های وسیعی از بدن را پس از چند جلسه برای همیشه از بین می‌برد. نتیجه درمان یک پوست شفاف نرم و یک‌دست در کوتاه‌ترین زمان بدون درد و عوارض جانبی خواهد بود. لیزر موهای زائد بدن به شما اعتماد به نفس می‌دهد و سبب می‌شود برای همیشه با موهای زائد بدن خود خداحافظی کنید.
خیلی از شما احتمالا از موهای زائد خود خسته شده‌اید و به دنبال چاره‌ای می‌گردید. موی زائد برخلاف آنچه که شما فکر می‌کنید که یک مساله عادی نیست و به سلامت بدن شما مربوط می‌شود. چندین مشکل در وضعیت سلامتی موجب به وجود آمدن موهای زائد می‌شود. با هم به بررسی این دلایل می‌پردازیم.

علل رشد و افزایش موهای زائد

موهای زائد به ۱۰ دلیل پزشکی روی صورت و بدن شما رشد می‌کنند:

عدم تعادل هورمونی

حدود ۸ درصد از زنان مبتلا به هیرسوتیم هستند و به این معنی است که مو در جاهایی که شما نمی‌خواهید، رشد می‌کند مثل صورت، شکم، ران و یا پشت لب. طبق آزمایشات انجام شده توسط متخصصان، حدود نیمی از موارد بالا به علت بالا بودن سطح هورمون جنسی مردانه یا آندروژن‌ها مانند تستوسترون است. یک مقصر همیشگی، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک(PCOS) است. در زنان مبتلا به این سندروم معمولا رشد بیش از حد موهای صورت یا بدن به دلیل داشتن مقدار زیاد آندروژن در بدن ایجاد می‌شود. برای درمان معمولا قرص ضد بارداری معرفی می‌شود، اگر این قرص‌ها موثر نباشند، داروهای دیگر ضد آندروژنی در دسترس هستند، البته اگر شما در حال آماده شدن برای بارداری هستید و یا در دوران بارداری هستید نباید از این قرص‌ها استفاده کنید، چون می‌توانند موجب نقص‌های مادرزادی شوند.

دوران ناباروری (یائسگی)

وقتی سطوح استروژن در دوران ناباروری کاهش می‌یابد، آندروژن‌هایی که قبلا اثر گذار نبودند موجب عوارض ناخواسته مانند رشد موهای زائد می‌شوند. بسیاری از زنان در دوران یائسگی تغییراتی در رشد مو، با ریزش مو و ظهور موهای ناخواسته بدن، به ویژه در ناحیه لب و چانه تجربه می‌کنند که می‌تواند در حد چند مو و یا به میزان سنگین شبیه ریش باشد و یا می‌تواند نرم و کرکی یا تیره، ضخیم و خشن باشد.

 

میدانستید در افرادی که سولاریوم کرده اند لیزر موهای زائد موجب لک های پوستی می‌شود؟

 

غدد فوق کلیوی

اگر رشد ناگهانی موهای اضافی را تجربه می‌کنید، به یک متخصص غدد و متخصص پوست مراجعه کنید تا ببینید آیا اختلال عملکرد غده فوق کلیه دارید یا خیر. در سندرم کوشینگ، محصول اصلی غده آدرنال یعنی کورتیزول افزایش می‌یابد اما همراه با آن اندروژن‌های اضافی نیز آزاد می‌شود. در هیپرپلازی مادرزادی آدرنال، کمبود یکی از آنزیم‌هایی که کورتیزول تولید می‌کند، وجود دارد. در نتیجه کورتیزول نمی‌تواند تولید شود و در عوض کورتیزول به تولید آندروژن می‌پردازند و این منجر به رشد بیش از حد مو می‌شود. تومورهای آدرنال که معمولا غیرسرطانی هستند، همچنین ممکن است به اندروژن بیش از حد منجر شوند. تنظیم این شرایط از طریق دارو یا جراحی (در مورد تومور) سطح هورمون را بهبود می‌بخشد و باعث کاهش رشد مو شود.

اضافه وزن

اضافه وزن یکی دیگر از عوامل تستوسترون بالا است که منجر به رشد موهای زائد می‌شود. متخصصین کلینیک پوست و زیبایی دکتر عسگری، برای شما توضیح می‌دهند که چاقی باعث تغییر ساختار بدن و تولید هورمون‌ها می‌شود. وقتی سطح انسولین در بدن بالا است، تولید هورمون‌های مردانه تحریک می‌شود. چاقی نیز با PCOS) سندرم تخمدان پلی کیستیک) و دیابت مرتبط است که بر سطح انسولین نیز تاثیر می‌گذارد. اما تغییرات شیوه زندگی می‌تواند به شما بهترین کمک را بکند تا به مسیر بازگشت برسید. کاهش وزن می‌تواند باعث کاهش میزان هورمون‌های مردانه شود که در نتیجه باعث کاهش رشد مو و بهبود کنترل قند و باروری شود. رژیم غذایی کم شکر و چربی و غنی از غذاهای آنتی‌اکسیدان مانند میوه‌ها و سبزیجات، گوشت بدون چربی و روغن‌های سالم بهترین گزینه برای قدم نهادن در مسیر کاهش وزن شماست.

فولیکول‌های موی حساس

اگر پزشک شما نامنظمی هورمون و مشکلات آدرنال را رد کند، ممکن است شما فولیکول‌های حساس داشته باشید. گیرنده‌های آندروژن در فولیکول‌های موی می‌تواند نسبت به هر آندروژن طبیعی که در گردش خون باشد، حساسیت نشان دهد؛ بنابراین اگر میزان تستوسترون شما طبیعی باشد، فولیکول‌های موی شما به آن پاسخ می‌دهند.

بارداری

در دوران بارداری، هورمون‌های اضافی باعث می‌شوند که موهای بدن ضخیم‌تر، سریع‌تر و تیره‌تر شوند و همانند سایر تغییرات هورمونی در زندگی زنان می‌تواند باعث ایجاد موهای زائد شود. در این حالت نه تنها روی پوست سر بلکه روی جاهای دیگر بدن که در حالت عادی با موهای ظریف پوشانده شده‌اند موهای زائد و ضخیم رشد می‌کند. شکم و همچنین صورت، سینه و ران تحت تاثیر این تغییرات قرار می‌گیرد.

داروها

اگر استروئیدها مانند پردنیزول یا دانازول که درمان اندومتریوز است را مصرف می‌کنید؛ ممکن است برای باعث عوارض جانبی مانند رشد موهای زائد شود. داروهای دیگر مانند روگین (منوکسیدیل) که برای متوقف کردن یا کند شدن ریزش مو مورد استفاده قرار می‌گیرد، ممکن است باعث رشد مو در مناطق ناخواسته بدن شود. سیکلوسپورین دارویی مورد استفاده برای اختلالات ایمنی و بعضی از داروهای ضد تشنج نیز می‌تواند باعث ایجاد بیش از حد مو شود. هنگامی که شما مصرف این داروها را متوقف می‌کنید، رشد مو نیز متوقف خواهد شد، اما اگر هنوز در حال استفاده از این داروها هستید، باید از روش‌های دیگری برای برداشتن آنها استفاده کنید.

مشکلات تیروئید

مشکلات تیروئید معمولا با ریزش مو همراه است اما بیماری تیروئید می‌تواند باعث رشد بیش از حد مو نیز شود، اما معمولا با الگوی مردانه وابسته به آندروژن اضافی متناسب نیست. به عبارت دیگر، زنان ممکن است موهای ضخیم‌تر درقسمت‌هایی داشته باشند که برای مردان یا زنان عادی وجود ندارد.

وراثت

متاسفانه برخی از اقوام موهای‌شان نسبت به دیگران بیشتر است. طبق تحقیقات برای افراد مدیترانه‌ای با پوست تیره‌تر، رشد موهای زائد به ویژه در ناحیه‌های فوقانی و فک بالا خیلی عادی است. پس باید بدانید که شما نمی‌توانید ژنتیک خود را تغییر دهید، و باید موهای زائد خود را به طور موقت حذف کنید.

 

آیا میدانستید اگر از کوتریموکسازول استفاده می‌کنید، برای لیزر صورت باید پزشک معالج خود را در جریان بگذارید؟

 

اصلاح زیاد مو

تراشیدن مو بر فولیکول‌های پایه تاثیر نمی‌گذارد، زیرا فقط موهای بالای پوست را قطع می‌کند. اما اگر موها را از ریشه درآورید مو می‌تواند ضخیم‌تر شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
تازه ترین مطالب
میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست محتوا